Dit weekend heeft de zon en de warmte ons mooie Den Haag eindelijk weer bereikt. Massaal trekken we naar terrassen, maar stiekem vind ik het zelf ook heerlijk om te struinen. Struinen door de stad, over het strand of over fijne marktjes. Op deze mooie zondag in mei kun je hiervoor je hart ophalen, want de hele Hofstad staat er vol mee. Waan je in Frankrijk met Le Marie Marché, dompel je onder in het Zeeheldenkwartier tijdens de Flagship Market, ruik de zoute zeelucht in de Keizerstraat bij de Klavertjesmarkt en maak deel uit van het eerste Festival des Primeurs. Klinkt als dé perfecte zondag toch?

Festival des Primeurs – Hofkwartier

Oh lente wat ben je leuk! Het gras wordt groener, de zon feller en ons humeur beter. Festival des Primeur zet dit jaar voor het eerst de lente in het zonnetje. Een dag vol festiviteiten in mijn favoriete stukje Den Haag. Lentepleintjes vol gras waar je écht kunt picknicken, hoe leuk is dat! De hele dag staat in het kader van genieten én eten! Zoals een echt preuvenement bij Franse delicatessenwinkel L’Epicerie du Pape, hier proef je heerlijke gedroogde worstjes, bijzondere wijnen en kazen. Of ga langs in de Oude Molstraat, waar ondernemers speciaal voor vandaag een heuse band hebben ingericht, voetjes van de vloer dus! Natuurlijk houdt het daar niet bij op, want het hele Hofkwartier doet mee! Haal hapjes bij Bob’s your Uncle of ga voor iets meer pit bij Thai Kitchen. Festival des Primeurs is sowieso mijn favoriet voor vandaag! Dus hop, ga ontdekken!

Festival des Primeurs – Zondag 7 mei 10.00 – 18.00

Le Marie Marché – Kerkplein

Geïnspireerd op de dromerige sfeer van de Franse markt maakte Le Marie Marché in 2016 voor het eerst haar intrede in het Haagse. En met hoe! Na een succesvolle editie op ’t Plein brengen ze je la douce France vandaag, als onderdeel van het Festival des Primeurs, vanaf het fijne kerkplein. In de categorieën Zoet & Sappig, Kruid & Zit, Hebben & Houden en Land & Zee vind je delicatessen, ambachtelijke producten en bijzondere schatten. Denk hier een heel fijn Frans deuntje bij en de zomer is hier! Gewoon op het Haagse Kerkplein!

 

Le Marie Marché – Zondag 7 mei 11.00 – 18.00 www.lemariemarche.nl 

Flagship Market – Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier, één van de fijnste wijkjes van Den Haag. Er is altijd iets te ontdekken, te proeven en te leren. Producten met verhalen. Tijdens de Flagship Market krijgen ondernemers de kans dat verhaal aan jou te vertellen! Of je nu op zoek bent naar hippe producten op het gebied van lifestyle, design of fashion of toch liever dat ene fijne kopje koffie wil vinden? De Slagschip Market is your place to be!

Flagship Market – Zondag 7 mei 11.00 – 18.00 www.zeeheldenkwartier.nl

Klavertjesmarkt – Keizerstraat (Scheveningen)

Ontwaken uit je winterslaap, genieten van biologische producten, fijne foodtrucks en bijzondere hebbedingetjes, met het strand op loopafstand. Dat is toch precies wat je vandaag wil?  Richt je tuin in, geniet van heerlijke deuntjes, eet een burgertje of een wentelteefje van één van de culinaire wondertjes en geniet!

Klavertjesmarkt – Zondag 7 mei 12.00 – 18.00 Klavertjesmarkt

Hoe fijn is het dat er weer zoveel te doen is in onze mooie stad! Overal waar je komt is iets te beleven. Proef, ontdek en vooral, geniet! Fijne zondag allemaal!

Gegevens

Diversen
--

Openingstijden

--

Prijsklasse

--