Hoewel ik sinds 2 dagen EIN-DE-LIJK een eigen tuin heb, blijft de Grote Markt toch altijd roepen. Wellicht zelfs iets harder, want we zijn nog net iets dichterbij gaan wonen. De avondjes, middagjes en soms zelfs ochtenden die ik daar heb gesleten zijn werkelijk niet meer na te tellen. Deels omdat ze soms wat blurry zijn ;-). Mijn place to go is altijd de Zeta.

Zeta

My favorite coffee

Why? Omdat ze hier, als enige op de Grote Markt, rare melkjes hebben. Ik ben namelijk gek op soja lattes. Nu hebben ze sinds enige tijd de soja ingeruild voor rijstmelk. Is een stuk duurzamer, maar in mijn optiek wel een tikkeltje minder lekker. Ook ontbijt je hier met lekkere yoghurt met granola en fruit of je kiest voor een lekkah stukje taart van ‘andere koek’. Hebben ze de lemon meringue? Dan is dit een must. Echt to die for. YUM! Al kan ik vaak de brownie ook niet laten staan. Je merkt het al hé, ik eet alles op ;-).

Pad thaiPad Thai Pleeaaseee?

Hoewel de kaart overdag voornamelijk Westers & biologisch is, geniet je er ’s avonds van heerlijk Thais streetfood. Achterin de zaak schitteren twee kleine Thaise dames, of wat er ook van zichtbaar is vanachter de hoge toonbank ;-), die de lekkerste Thaise gerechtjes voor je verzorgen. De Zeta is zo’n plek waar je eigenlijk elke dag wel kunt eten. De ‘daghap’ wisselt namelijk dagelijks! Voor mij is de Zeta vaak een ‘ik heb geen zin om te koken, maar ook geen zin in een vette hap’ locatie. Zeker wanneer ik later die avond toch al heb afgesproken drankjes te gaan doen zul je mij vaak een bakje noodles zien verorberen. Of Masaman curry. En ja, als je je afvraagt of die hier net zo lekker is als in Bangkok. Hij is spicy. Just the way I like it. Mijn vriendje hoeft de kaart hier eigenlijk nooit meer te zien en gaat standaard voor de Pad Thai met kip. Daarin verschillen we dus. Ik wil eigenlijk nooit hetzelfde eten. Dat is toch saai?

Het leuke bij Zeta is het plateau aan olies, azijnen en kruiden die bij je op tafel worden geplaatst. Zo kun je er zelf voor kiezen of je kiest voor ‘we can do low spicy for youu’ or flaming hot. Kun je zelfs je oma meenemen voor een uitstapje vanachter de geraniums.

RibsRibs from Asia

De laatste keer dat ik bij de Zeta at, ging ik dus ook niet voor de Papayasalad, of Pad Thai of die lekkere pannekoek van kokosmelk (heerlijk!), maar voor Korean pork ribs. Uhm, ja, dit is dan weer net niet Thais, maar wel interesting. In tegenstelling tot de spareribs die wij kennen, werden deze geserveerd in een schaaltje vol oosterse smaken. De oestersaus was één van de meest kenmerkende. Bovenop het vlees, dat echt van de botjes afviel, lagen verschillende soorten kool. Dat terwijl ik er voor de zekerheid nog een schaaltje groenten bij had besteld. Note to self: bang zijn dat het te weinig is, niet meer doen. Een aanrader is dit zeker. Why? Omdat je normaal bij spareribs zo’n viezig, ongezond gevoel krijgt. Dat kan natuurlijk aan de patat en sausjes liggen die je er vaak bij krijgt, maar bij deze Asian ribs was dat gevoel uberhaubt nergens te bekenen. Een goede bodem is het wel. Wat weer goed is als je daarna nog een aantal biertjes of wijntjes wil drinken.

IMG_9866

Drinks

Mocht je nog een drankje willen drinken dan is het nice to know dat Zeta alleen maar biologische wijnen serveert & elke maand een nieuw biertje heeft op de wisseltap. Staat er niets op de kaart wat je lekker vindt? No problem. Alle zaken op de Grote Markt horen bij elkaar. Zit je buiten onder de warmtelamp en heb je zin in een cocktail? Dan loop je even naar de buren van Vavoom. Een bittergarnituurtje voor bij de borrel? De Zwarte Ruiter is jouw go-to-location. Alles is gezellig en ongedwongen en als je geluk hebt verdwijnen de tafels in de loop van de avond naar boven en maken ze plaatst voor een dansvloer & een DJ. Voetjes van de vloer dus ;-).

Snap je al waarom ik hier zo graag kom?

Gegevens

Zeta
Grote Markt 28
Den Haag

www.gmdh.nl

Openingstijden

Zondag t/m woensdag 09.00 - 01.00
Donderdag t/m zaterdag 09.00 - 02.00

Prijsklasse