Kip is hot. Overal in Nederland, en zo ook in Den Haag, duiken de kippententen in razendtempo op. Het is nog nét geen Peru. Daar heb je namelijk hele straten vol kiprestaurantjes. Zij aan zij. Waar wij bij het starten van een nieuw restaurant hopen dat we de enige in de regio zijn (yay, ze moeten wel naar mij komen!) denken ze daar juist, als alle kip daar is, dan kan er niemand meer ergens anders heen. A totally different way of thinking. Maar goed, terug naar Den Haag, of in dit geval Scheveningen waar, de in Rotterdam alom bekende, Alan en Pim sinds enkele weken hun deuren hebben geopend. De deuren van hun kippenhok in de Scheveningse Keizerstraat wel te verstaan. Op social media heb ik het afgelopen jaar al vele verrukkelijk uitziende (Rotterdamse) kippetjes voor bij zien komen. Toen ze mij vroegen te komen proeven in Scheveningen begrijp je dat ik niet lang heb getwijfeld. And you know? Dat was zeker geen verkeerde keuze!

Alan & Pim's

Kip, kip en nog eens kip (van Tante Door)!

Alan & Pim’s focussen zich 100% op kip. Niet kip en kreeft, of kip en kreeft, zoals je bij veel andere Haagse toppers op de menukaart ziet, maar écht alleen kip. Kippen van Tante Door om precies te zijn. Dat zijn, zoals ze zelf zeggen, blije kippen van Hollandse bodem. Kippen met ruime stallen, geen antibiotica én een heuse webcam zodat je dag en nacht kunt kijken hoe ze leven. Met de herkomst zit het dus wel goed!

Tijd dan om de smaak te testen. Omdat ik niet kon kiezen, vroegen we Alan of we alle vier de fantastisch uitziende smaken mochten proberen. Geen probleem en zo verschenen er even later vier halve kippetjes op tafel. Nouja, kippetjes, zeg maar gerust kippen! Want hoewel het ‘slechts’ halfjes waren, waren ze aardig aan de maat!

Alan & Pim's

Crispy & tasty

Bij Alan & Pim’s kun je kiezen tussen een viertal smaken. Als eerste de klassieke variant, gekruid met de kruiden van het huis, gevolgd door een Franse twist; Provinciaals met zeezout, peper, knoflook, rozemarijn en tijm. Beide goed op smaak met een heerlijk krokant gebakken huid. En, hoewel we echt ons best hebben gedaan om het te vinden, geen droog stukje te bekennen. Elk hapje was heerlijk mals, iets wat ik altijd enorm knap vind! De andere twee smaken waren iets exotischer én bij mij stiekem favoriet. De bitter sweet BBQ (met popcorn!) kon ik blijven eten en met de kip Thais waande ik mij alvast in Thailand (waar ik vanmiddag naartoe ga!). Redelijk spicy met een goede bos koriander. Just the way I like it!Wil je niet alleen kip of toch nog meer honger? Dan bestel je sowieso de huisgemaakte appelmoes (JAAA LEKKER!) en de koolsla. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor frietjes of een heerlijke maiskolf.

Alan & Pim's

Keizerstraat aan zee

De kip van Alan & Pim’s is voor mij écht de beste van Den Haag. Ik heb menig kippetje gegeten om te kunnen zeggen; deze zijn fantastisch. De locatie zou wel eens een uitdaging kunnen zijn. Hoewel de Keizerstraat in de zomer altijd gezellig druk is, is er in de winter vaak geen kip (hihi) op straat. Het gezellige restaurant van Alan & Pim’s zou echter wel dé reden kunnen zijn dat daar verandering in komt.

Gegevens

Keizerstraat 51-55
070 – 221 08 85
http://www.alanenpims.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 16:00 tot 23:00

Prijsklasse