Iedereen heeft zo z’n eigen snoepwinkel. Voor de een is dat letterlijk de snoepwinkel, voor de ander een bierspeciaalwinkel. Voor mij is dat in Den Haag Gransjean. In deze winkel in de Bankastraat vind ik alles wat mijn hartje begeert. Mijn favoriete wijn, fantastische rillette en overheerlijke kazen. Geloof me, ik loop iedere keer naar binnen voor één specifiek ding en kom vervolgens naar buiten met lekkernijen voor een heel weeshuis. Koelkast vol, portemonnee leeg zullen we maar zeggen. Maar jeetje wat word ik daar blij van.

Wine & Food Experience

Nog blijer word ik ieder jaar van de Wine & Food Experiences die Gransjean ieder jaar in het voorjaar en in de winter organiseert. In het Carlton Ambassador (waar ik pas ook nog eens mocht slapen!) komen alle wijnleveranciers van Gransjean samen om je iedere keer opnieuw meer dan 60 wijnen te laten proeven. Fijne, betaalbare borrelwijnen, maar ook ‘die bewaar ik voor een bijzonder moment’ wijnen. Keer op keer loop ik daar dus rond, met bestellijst in de hand, genietende van witte wijntjes gevolgd door zware rode wijnen. Iedere editie met een andere focus. Zo koop ik bij de voorjaarseditie voornamelijk witte wijnen die lekker zijn bij een zonnige barbecue en koop ik nu, in de aanloop naar kerst, vooral wijnen die lekker zijn bij een feestelijk diner, een blauwe kaas of gewoon een regenachtige zondagmiddag. Geen idee waar een wijn bij past? Daar wordt ook bij geholpen. De culinaire hapjes brengen je wellicht op een geniale foodpairing.  Kun jij thuis zeggen dat je die he-le-maal zelf hebt bedacht.

Je begrijpt, tijdens deze middag zorg ik ervoor dat mijn wijnrek voor het komende half jaar gevuld is. Lukt dat? Tuurlijk niet, de wijnen die ik hier koop zijn zo lekker dat ik eigenlijk na een maand of drie alweer moet aanvullen. Don’t judge ;-).

WIN! 5×2 kaartjes!

Omdat Gransjean & ik iedereen kennis willen laten maken van goede wijnen én ook de algemene wijnkunde omhoog willen brengen (deze leveranciers weten werkelijk alles over hun eigen wijnen), geef ik voor de Wine & Food Experience Winter Edition op zondag 26 november van 14.00 – 18.00 uur 5×2 kaartjes weg. Kun jij ook die perfecte wijn voor het kerstdiner vinden! Win je niet? Ook dan is het echt de moeite waard. Kaartjes zijn namelijk maar €10,00!

De winnaars zijn bekend! Gefeliciteerd Karen, Svenja, Arjan, Daphne en Jo, jullie zijn er zondag bij! Meer details volgen via e-mail! Veel plezier!

Gegevens

Carlton Ambassador Hotel
Sophialaan 2
Den Haag

-
https://gransjean.nl/wine-food-experience-winter-edition/

Openingstijden

Zondag 26 november 14.00 - 18.00 uur

Prijsklasse