Wijn, ik ben er misschien wel gekker op dan op eten. Wijn is immers altijd goed. Een volle rode wijn wanneer het buiten koud is en regent, een frisse witte wijn op het terras of een heerlijke bubbel wanneer ik iets te vieren heb. Geloof me, bij mij is het praktisch altijd tijd voor wijn! Hoewel ik best een beetje van wijn weet, dat wil zeggen, voor zover mijn hotelschool wijnkennis is blijven hangen, grijp ik toch snel naar mijn favoriete druivensoorten. Liever wel Sauvignon Blanc en Viognier, liever geen Chardonnay, behalve als ‘ie hout heeft gehad dan. Mens eigen hé, vervallen in patronen en redelijk vasthouden aan dat wat je kent? Zonde, in het algemeen, maar zeker ook met wijn!

Proeven, proeven en nog eens proeven.

Maar, wat doe je daar dan aan? Het is immers ook zonde om geld uit te geven aan een fles wijn, zonder dat je er zeker van bent dat het je smaak is! Dat geldt voor voordelige supermarkt wijntjes, maar zeker voor de wijnen met een wat hoger prijskaartje. Het antwoord? Dat is natuurlijk proeven! En dan het liefst zoveel mogelijk diverse soorten bij elkaar. Zodat je echt je favorieten kunt bepalen.

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met Gransjean én hun voorjaarsproeverij. Jochem, de eigenaar van mijn ondertussen favoriete delicatessenwinkel (lees snoepwinkel) op de Bankastraat, nodigde mij uit om kennis te komen maken met hem én een groot aantal van zijn wijnleveranciers. Meer dan 70 open wijnen, uit alle mogelijke hoeken van de wereld. Je begrijpt; feest

Kom jij je nieuwe favoriete wijn ontdekken?

Dit jaar ben ik niet alleen uitgenodigd voor dit wijnfestijn. Nee, ik mag 5 x 2 toegangskaarten weggeven. 5 x 2 kaarten die je alleen kennis laten maken met ruim 60! verschillende wijnen. Wit, rood, rosé, bruisend en vaak zelfs port of dessertwijnen. Daar moet je als wijnliefhebber toch gelukkig van worden? Geen idee waar je moet beginnen? Geen probleem. Gransjean helpt je met de ‘wijnlijst’ een eindje op weg én elke aanwezige wijnleverancier kan je alles vertellen over zijn of haar wijnen. Naast deze wijnen zijn er trouwens ook diverse foodies aanwezig. Proef heerlijke kazen, verrukkelijke worstjes en bijzondere olijfolies.

Wil jij er volgende week zondag (9 april 2017) bij zijn? Vertel me dan hieronder wat jouw favoriete wijn is én waarom. Donderdag 6 april maak ik de winnaars bekend! 

De winnaars zijn bekend! Ischa, Wendy, Daniëlle, Jojanneke en Karen jullie mogen a.s. zondag samen met je beste vriend, vriendin, moeder of oma wijn komen proeven! Stuur me een mailtje op jessica@haagsefoodie.nl en ik zorg ervoor dat jullie de kaartjes in ontvangst kunnen nemen. 

De Gransjean voorjaarsproeverij vindt plaats op zondag 9 april van 14.00 – 18.00 in het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag. Niet gewonnen en toch graag proeven? Kaartjes kosten €10,00, een prikkie toch! 

Gegevens

Carlton Ambassador Hotel
Sophialaan 2
Den Haag
-
www.gransjean.nl

Openingstijden

Zondag 9 april
14.00 - 18.00 uur

Prijsklasse