Ik ben fan van het Anna Paulownaplein. Zeker in de zomer hebben de verschillende restaurants & lunchrooms heerlijke terrassen, omringt door statige panden. Maar, ook wanneer de dagen wat minder lang worden en de jassen echt weer aan moeten kun je er heerlijk genieten.

Op Instagram volg ik bijvoorbeeld Wicked Wines al een tijdje. De meest heerlijke gerechten kwamen voorbij en er werd gezegd dat de keuken beter was dan ooit. Tijd om de proef op de som te nemen dus! Ik reserveerde voor zondagavond een tafeltje en nam vriendlief en broer en zus mee.

Bij binnenkomst was het al vrij druk door een borrel en de Sunday Roast. Wij besloten ook eerst even in de bar plaats te nemen en kozen een voor ons vrij onbekende wijn uit. Wicked Wines heeft, zoals de naam ook al doet verwachten, een vrij ruime wijnkaart. Nu konden we uiteraard kiezen voor een ‘standaard’ Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner of Viognier, maar we besloten eens een totaal onbekende wijn te proberen.

Wicked wines

Dat kan bij Wicked Wines namelijk makkelijk. Er werd ons namelijk verteld dat je alles mag proeven (YAY) en dat de wijnen per fles eigenlijk al beschikbaar zijn wanneer je twee glazen besteld. Dat biedt vooral perspectief wanneer je bijvoorbeeld met bierdrinkers uit eten gaat! Een hele fles bestel je niet zo snel in je eentje, maar twee glazen lijkt me toch meer dan duable 😉

Bij ons verscheen de Paulo Laureano Clássico Branco aan tafel. Een biologische Portugese wijn met de druivenrassen Antão Vaz en Roupeiro. Ooit van gehoord? Nee, ik dus ook niet. Hebben al die wijnlessen in de kelder bij de Middelbare Hotelschool toch weinig zin gehad ;-). Er werd ons verteld dat het een bijzondere wijn was, met een zoetje wanneer je de eerste slok neemt. Die verdwijnt daarna wel, waardoor je eigenlijk een hele frisse smaak overbleef. Ik was fan. Naast mij riep m’n zusje, ik wil een doos kopen. Juist, goede keuze dus!

Let’s eat!

Na een wijntje was het toch echt tijd om ook iets te smikkelen uit te kiezen. Wicked Wines zegt een Frans – Aziatische keuken te hebben, maar stiekem is er op de kaart veel meer lekkers te vinden. Je vindt er dan ook een grote selectie sushi’s, maar ook een pompoensoep met hangop, een ceviche of dry aged beef. Allemaal lekker dus. Gelukkig werd ons meteen verteld dat ze ook gewoon een selectie voor ons konden maken en de tafel lekker vol konden zetten. We twijfelde dus geen moment en lieten de keuze lekker aan de specialisten over.

Iberico Lende

Terwijl we genoten van ons heerlijke wijntje verscheen als eerste een klein soepje als amuse. De oosterse pompoensoep met munt en hangop was heerlijk zoet, maar toch ook pittig en romig. Het smaakte naar meer! Niet kort daarna kregen we ook meer. Een drietal gerechtjes verschenen op tafel. Een parelgort risotto met rode biet en gamba’s, een sashimi tempura rol met zalm en tonijn én een Iberico-lende met hoy-sin en pompoen. ‘Kunnen we nog een keer zo’n ronde krijgen?’  vroeg m’n zusje terwijl ze met d’r vingers de restjes saus van het bord af haalde. Misschien niet geheel volgens de etiketten, maar zeker een teken dat het allemaal erg lekker was. Voor mij was de sashimi tempura favoriet, maar ook de Iberico-lende viel in de smaak aan tafel.

Terwijl we nagenoten van onze eerste ronde & vol verwachting wachten op de tweede, waren we onder de indruk van de service bij Wicked Wines. Het personeel had voldoende kennis, was super vriendelijk, maar bleef niet om je tafel heen draaien. Zeker een pluspuntje!

Sunday Roast & more

Ook de tweede ronde lieten we de keuze weer over aan het personeel van Wicked Wines. Wij konden immers toch niet kiezen. Of het zou ‘gewoon’  weer een hamburger worden. Gelukkig verscheen alles behalve de hamburger op tafel. Wat dan wel? Een drietal lekkere gerechtjes.

Onder andere de Sunday Roast. Elke zondag kun je bij Wicked Wines terecht voor een echte Sunday Roast. Net zoals ze dat in ‘the UK’  altijd doen. Betekent dat je vanaf een uur of drie ’s middag al kunt genieten van heerlijk vlees, met? Juist, heerlijke wijn! Deze week bestond de Sunday Roast uit Livar Ribeye met westmorelandsaus. Heerlijk mals en geserveerd met fijne groentes.

Behalve dit stukkie fleisch, werd er ook een perfect gebakken kabeljauw, met een korstje van gamba én geserveerd met gamba’s. Een vissig gerechtje dus. De korst van gamba gaf de normaal nogal neutrale kabeljauw een lekkere bite! Ook dit was een aanrader.

Tenslotte een dry-aged beef op aziatische wijze. Met spinazie, een groentesalsa en een zwarte bonensaus. Ik weet niet hoe jij bent met bonen, maar ik sta er meestal niet echt om te springen. Het doet me altijd een beetje denken aan vroeger. Bruine bonen met stroop (ja, wij waren een beetje raar thuis). Was ik niet zo’n hele erge fan van. Maare, deze zwarte bonensaus. My, my. Echt heel erg lekker. Het vlees ook. Maar voor mij was de saus de showstopper van dit gerechtje. Krijgt Herman den Blijker toch nog gelijk met z’n stomme ‘bonen (uit een potje) erbij’ ;-).

Dry aged beef

Tijd voor chocola!

Al dit lekkers spoelde we weg met ‘doe nog maar een flesje wijn’. We waren er nu immers toch. En als we er toch zijn, dan moeten we ook een lekker dessertje eten. Omdat we ook hier niet konden kiezen besloten we onze twee favorieten te delen. Want zeg nou zelf, zou jij kunnen kiezen tussen een ‘Wicked Snicker’, gemaakt van bananenparfait, pindapraline en merengue, of een ‘chocolate garden’, chocoladeverassingen voor twee. Nee toch? Dat wil je toch gewoon allebei naar binnen schuiven?

Dat deden we dan ook. Wel gedeeld, want anders heeft dat vele Crossfitten dag in, dag uit ook weinig zin. Beide waren heerlijk. Nu ben ik op het gebied van chocolade ook niet zo heel erg moeilijk, maar die truffels in combinatie met witte chocolademousse… daar word ik toch een blij mens van ;-).

Om een uur of 10 namen we afscheid bij Wicked Wines. Als laatste. Maar dat was geen probleem. We hebben geen moment het gevoel gehad dat het nu wel tijd werd om naar huis te gaan. Verder hebben we echt heerlijk gegeten. Normaal kan ik wel een minpuntje vinden, maar als ik dat nu zou benoemen ben ik wel een beetje aan het mierenneuken ;-). Daarom doe ik het lekker niet! Ok, ok, misschien één heel klein puntje. Het licht is niet echt heeel fijn voor foto’s. Maar als dat het ergste is? En daarom, wederom, een dikke aanrader!

Ken jij Wicked Wines al? Hoe vond je het en welke Haagse hotspots zijn er net zo goed of zelfs beter?

Gegevens

Wicked Wines
Bazarstraat 42
Den Haag
070 - 345 86 60
www.wickedwines.nl

Openingstijden

Dagelijks vanaf 11.00 uur voor lunch & diner

Prijsklasse

€€