Diegene die mij al wat langer kennen dan vandaag weten dat ik gek ben op twee dingen. Heerlijk eten en veel en ver reizen. Twee dingen waar ik in de afgelopen jaren ook nog eens mijn werk van heb weten te maken. Ik eet de meest heerlijke dingen op de meest bijzondere locaties. Zo ook vorige week zondag, toen ik werd uitgenodigd om mee te gaan op culinaire wereldreis in Huis ten Haghe. Hier, in een statig, chique de friemel herenhuis, op het Haagse Toernooiveld huisvest Tommy Maximiliaan Prent namelijk maandelijks een pop-up restaurant. En niet zo eentje met hamburgers of een culinaire hotdog. Nee, een pop-up met witte tafelkleedjes, prachtig porselein en fine dining. Maar, wel met een rauw randje. My oh my, wat was dit tof!

Welkom in de wondere wereld van Tommy Maximiliaan Prent

Iedere Hagenees of Hagenaar kent het wel. Het statige gevoel dat je elke keer weer bekruipt als je langs een prachtig verlichte Hofvijver of langs de fantastische chique panden over de statige Lange Voorhout fietst. Dat gevoel van decadentie wordt nog net iets groter als je (met hakken, maar wel op de fiets) aankomt bij één van deze herenhuizen en mag komen dineren. Terwijl we vol verwondering alvast naar binnen gluren verwelkomt Tommy ons zelf bij de deur. We volgen hem over de rode loper en stappen binnen in de wondere wereld van Tommy Maximiliaan Prent.

Geef me je hand, dan geef ik je de wereld

The world at your feet wordt bij Tommy de wereld op je handen. Want wanneer we hem onze hand geven, creëert hij, als amuse, tot in het minimalistische detail een kleine aarde. Deze amuse vol complexe smaken haalt onze gedachten weg bij de orde van dag en neemt ons mee op culinaire wereldreis. Nog vol verbazing van dit bijzondere spektakel worden meegenomen naar onze tafel. Let the journey begin!

De wereld rond in zeven, acht of twaalf gerechten

Terwijl we genieten van een glas Cava en een vloeibare olijf (it’s just wow!) gaan we in ons hoofd al langs de 7 landen van ons menu. In slechts een paar uur bezoeken we vanavond niet alleen Holland, maar ook Peru, Italië, Cuba, Argentinië/Mexico, Spanje en België. Voor de liefhebbers van truffel en wodka is er een optionele stop in Rusland. Gedurende de avond vallen we van de ene verbazing in de volgende extase. Toveren met ingrediënten, smaken én, misschien wel het meest van alles, heel bijzondere presentaties, dat is wat Tommy Maximiliaan doet.

Kom dat zien! (en proeven, ervaren en ontdekken)!

Van traditionele Hollandse Hennep tot perfecte Peruaanse ceviche en van tomatenextase tot smokey heilbot, alles is nét iets anders dan normaal. Wat je ziet bestaat niet. Smaakexplosies en kunstzinnige culinaire composities die de hele avond je wereld op zijn kop zetten En om jou die verbazing ook te kunnen laten ervaren deel ik hier, in tegenstelling tot wat je van me gewend bent, niet alles met je. Want deze pop-up van Tommy Maximiliaan Prent? Die moet je gewoon gaan ervaren. Om anders te leren kijken naar eten, maar ook naar cultuur en tradities.

Slecht één weekend per maand opent Tommy de deuren van zijn restaurant, dus houdt zijn Facebookpagina goed in de gaten. 

 

Gegevens

Toernooiveld 3
Den Haag
070 214 7101
https://www.facebook.com/tommymaximiliaanpopuprestaurant/

Openingstijden

1 weekend per maand

Prijsklasse

€€€