Een beetje hip eten, daar houd ik wel van. Walter Benedict staat wellicht om precies die reden al een tijd op mijn to-go lijstje. Niet heel raar, want eigenlijk elk restaurant dat claimt een goede steak tartare te hebben komt daar vanzelf op terecht. En had ik al verteld dat ik bijna net zoveel van steak tartare houd als van truffel?

Deze zomer kwam het er alleen elke keer net niet helemaal van. Met het zonnetje in de lucht fietste ik uit automatische de route naar de Grote Markt en bij echte hittegolven naar het Scheveningse strand. Alles wat zich daar niet bevond kon ik even niet vinden. Het stond niet op mijn voorgeprogrammeerde Google maps. Maar nu de herfst deze week toch echt weer is begonnen, met ja, heel veel regen en stiekem ook al een beetje kou, is het tijd om weer op zoek te gaan naar fijne knusse tentjes met veel keuze in comfort food.

Binnen

Comfort food

Walter Benedict is er zo eentje. Als je voor de deur staat weet je eigenlijk al dat je naar binnen wil. Zelfs als er op het terras een lekker zonnetje zou schijnen. Binnen heb je een soort ouderwets gevoel van thuiskomen. Met de bakstenen muur, toffe kunst & een geweldige leestafel voelen vele doelgroepen zich hier echt thuis. Dat bleek ook wel. Het publiek had namelijk een vermakelijke nuance in leeftijd en stijl deze dag. Van expat tot hipster en van, juist, foodblogger tot opa’s op stand, alles kwam over de vloer.

Je weet waarschijnlijk wel dat de Denneweg het territorium is van de rijkere Hagenezen, ofwel Hagenaars is. Den Haag op stand. En ja, ik weet heus wel dat het échte oude geld mij nu volledig uitlacht. Ha, de Denneweg op stand. Dat is voor het plebs. Maar goed, als Grote Markt meisje zie ik dat toch anders. Normaal heb ik hier namelijk het gevoel hier niet écht thuis te horen. Maar thank god, bij Walter Benedict heb ik hier totaal geen last van.

We waren vrijdag vroeg voor de lunch. Na namelijk alle mogelijke soorten pepernoten te hebben geproefd bij Van Delft verderop in de straat hadden we honger. Klinkt eigenlijk best vreemd als ik dat terug lees. Maar honger heb ik altijd, of eigenlijk trek, want honger hebben ze in Afrika. Toch denk ik dat mijn maag het daar niet altijd mee eens is.

All day breakfast

De lunchkaart van Walter Benedict is er ééntje naar m’n hart. Een vliegende start maken zij, en jij daarmee ook, met all day breakfast. En dan heb ik het niet over een croissantje met een gekookt eitje en een glaasje jus.  Dat kun je uiteraard ook krijgen, maar ik heb het over blueberry pancakes en gepocheerde eieren met zalm en Hollandaise saus.

Voor die gepocheerde eieren ga ik dan ook. (Voornamelijk omdat ik best handig ben ik de keuken, maar een normaal gepocheerd ei toch écht niet voor elkaar krijg? Chef? Wellicht een gouden tip?) Met zalm en een niet écht gezonde Hollandaise. En ik keer op keer maar zeggen dat ik toch écht gezonder moet gaan eten. Morgen, denk ik voor de zoveelste keer. Ik had wel wat moeite met kiezen trouwens. Ook tijdens de lunch staat de steak tartare op de kaart namelijk. Of wat dacht je van een salade met ceviche van zeebaars? Mijn Zuid-Amerika hart slaat meteen een slag over.

Juices in schattige flesjes

Bij die eieren bestel ik een sapje van biet, wortel, sinaasappel en balsamico. Geserveerd in een super leuk flesje waar ik meteen blij van word. Het sapje is overigens ook heerlijk ;-).  Naast een bietjes sapje kun je ook kiezen voor Wild Spinach of een buttermilk & OJ. Karnemelk en oranje juice. Een verrassend lekkere combinatie voor degene die hier onbekend mee zijn! J. moest weer eens mee op mijn ‘ik moet schrijven dus uit eten excursies’ en ging, weinig verrassend, voor een sandwich met gerookte ribeye, parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Geserveerd op heerlijk brood van Menno.

Beide gerechten stelde niet teleur. De eieren waren perfect gepocheerd op een heerlijke bagel en geserveerd met een luchtige Hollandaise. This could be my breakfast any day! Ook de ribeye was perfect. Zo eentje waarmee je nu de rest gaat vergelijken. Want dit broodje staat tegenwoordig overal op de kaart. Maar, een grote maar, dan wel met rosbief. En, tja, niets tegen rosbief, maar wanneer je kunt kiezen tussen rosbief en gerookte ribeye is de keuze snel gemaakt!

Sapje

Authentieke perfectie

Walter Benedict is, zoals ik eigenijk al verwachte, een horecazaak naar m’n hart. Een authentieke uitstraling met authentieke gerechten.. Zonder friemeltjes en poespas, maar gewoon eerlijke, pure smaken. Betekent dus ook dat ik snel terug moet om te dineren. Op de Denneweg of op hun nieuwe locatie die binnenkort geopend zal worden. Met oesters, kreeft en steak tartare doet Walter Benedict me een beetje denken aan Mama Kelly. Een compliment wat mij betreft. Wat fijner is aan Walter Benedict is het feit dat de zaak kleiner, en dus ook persoonlijker, is. Oh en er is rillette. Rillette van eend. Need to say more?

Gegevens

Walter Benedict
Denneweg 69A
Den Haag

www.walterbenedict.nl

Openingstijden

Dagelijks van 09:00 - 23.00

Prijsklasse

€€