Hoewel ik een paar maanden geleden naar Scheveningen ben verhuisd ben ik nog wekelijks in  het Zeeheldenkwartier te vinden. Niet alleen is hier mijn favoriete yogaschool, ook zijn hier mijn favoriete hotspots. Voor mij is dit dan ook de leukste wijk van Den Haag. Alle zaakjes hier van kapsalon tot restaurant hebben hun eigen karakter. Zo ook Le Breton, een van m’n lievelingsrestaurants. Zodra je Le Breton binnen stapt waan je je in Frankrijk. Dit komt niet alleen door de sfeer, maar is voor ook te danken aan de gastheer Sebastien, tevens eigenaar. Met veel passie en liefde voor goede producten, fijne wijnen en lekker eten neemt hij je mee naar Bretagne, Bourgondisch genieten!

Door: Luciënne

Oh crêpe, I want it all! 

Mooie momenten moeten gevierd worden, zo ook onze officiële verkering. Vandaar dat wij traditiegetrouw, dus nu al twee jaar op rij, naar dit hele fijne restaurant gaan. Midden in de Piet Heinstraat vind je Le Breton, een klein restaurant met een heel goede kaart. Denk aan oesters, steak tartare préparé, bavette en natuurlijk crème brûlée. Oh crêpe, jawel van woensdag tot en met zondag kun je hier in de middag ook terecht voor een crêpe met bijvoorbeeld huisgemaakte gezouten karamel pasta. Hoe heerlijk is dat! Het water loopt me direct al in de mond. Het restaurant is erg landelijk ingericht, door de bakstenen met houten vloer voelt het haast alsof je in een boerderij eet. Naast lunch en diner geeft Le Breton ook jaarlijks een oesterfeestje, je moet ervan houden, maar anders zijn er altijd goede wijnen en wie houdt daar nou niet van.

Le Breton

Le Breton; een feestje voor elke foodie!

Het is al even geleden dat we dit heugelijke feit mochten vieren, maar we hadden wel geluk! Het was namelijk restaurantweek! Tijdens de Restaurantweek is hier een speciaal driegangenmenu en als je echt trek hebt kun je er zelfs een vierde gang bij nemen. Natuurlijk ben je ook tijdens de Restaurantweek  vrij om gerechtjes van de kaart te bestellen, maar wij gingen voor weinig nadenken, heerlijk eten.  Terwijl we genoten van een heerlijk glas wijn werd het voorgerecht geserveerd. Voor ons beide een tomaten-artisjoksalade met vanille-kappertjes en gerookte forel. De salade was lekker fris en pittig door de kiemgroente en geweldig in combinatie met de heerlijke forel. De vanille kappertjes maakte het geheel op een bijzondere manier af.

Na een nieuw wijntje en een kletstpraatje over, hoe kan het ook anders, eten, was het tijd voor het hoofdgerecht. Mijn vriend had de parelhoen met truffelsaus, want ja truffel who can say no…, en groenten en ik ongeveer hetzelfde maar dan met een heerlijk stuk tarbot. De borden waren prachtig opgemaakt, een sausje hier wat kruiden daar en boven op het stuk vis/vlees. Van die dingen die je thuis ook probeert en het uiteindelijke resultaat een grote hoop eten is. Toch jammer ;-). Beide gerechten werden geserveerd met heerlijke franse frietjes. Nog zo’n leuk dingetje, er stond een kruidenmolentje op tafel met iets groens erin. Tot mijn grote verbazing was het zout met spirulina, zeewier uit Bretagne. Het rook wel naar zeewier, maar in de smaak overheerst dit helemaal niet. Heel lekker bij de frietjes! Zowel de vis als de parelhoen waren super zacht en heel smaakvol bereid. Beide waande we ons aan de Franse kust waar we voorlopig nog wel even wilde blijven!

Dessert anyone? 

Toen was het tijd voor het toetje, het dessert. Vroeger, toen ik blijkbaar nog een kleinere eter was, bestelde ik vrijwel nooit een voor of een nagerecht. Zeker van grote nagerechten hield ik echt niet. Ik zat dan al bommetjevol en ontplofte al bijna bij het idee van een stukje chocoladetaart of in dit geval een crème brûlée. Tegenwoordig bewaar ik altijd een beetje ruimte voor een toetje en verheug ik me er juist extra op! Soms wordt dat me wel extra moeilijk gemaakt. Sommige restaurants kunnen namelijk nogal de neiging hebben om  gangen erg snel achter elkaar te serveren. Geen tijd om uit te buiken en dus geen ruimte voor een nagerecht. Bij Le Breton nemen ze echter hun tijd. Je bent hier echt een avondje uit, lekker lang tafelen daar houd ik van!

Na een hevig dilemma, welk dessert wil ik écht heel graag proeven, kozen we een pure chocolademousse én een blanc manger (een soort panna cotta) met duindoornsaus te delen. De pure chocolade mousse werd geserveerd met aardbeiensaus waar een beetje peper in zat, yummie! Ik ben geen chocolademousse-expert, maar dit is sowieso de lekkerste die ik ooit gegeten heb! Lekker romig maar niet té machtig. Ook de blanc manger was heerlijk, al bleef de chocolademousse toch mijn favoriet, want ja, chocolade hè.

Al met al was het weer een heerlijk avondje Bourgondisch genieten. Le Breton is echt een aanrader als je net als ik gek bent op de Franse keuken. Een fijne huiselijke sfeer en een avond vol prachtige gerechten met pure ingrediënten. Wat wil een mens nu nog meer?

Gegevens

Le Breton
Piet Heinstraat 97
Den Haag

070-7857926
www.brasserielebreton.nl

Openingstijden

Wo-Zo:
12.00 - 14.00 uur
17.30 - 22.00 uur

Prijsklasse

€€