Gisteren begon mijn festivalseizoen. Iets waar ik de hele winter naar uitkijk. Drankjes & dansjes en dan het natuurlijk het liefst met een lekker zonnetje! Hoewel de voorspellingen niet veel goeds beloofde, viel het uiteindelijk enorm mee! Het waaide best hard & de temperatuur was niet al te hoog, maar met een fel zonnetje op m’n bolletje heb ik geweldig genoten van OHM Festival in Delft.

De dag na zo’n festival vind ik altijd wat minder, lichtelijk brak en op de één of andere manier altijd een lege koelkast. Die lege koelkast was vanmorgen dan ook de reden waarom we door de regendruppels heen rende, onderweg naar Blij op de Dunne Bierkade. Onderweg dwong ik iedereen trouwens nog even te stoppen bij een super leuk initiatief van LUSTHOFxl. In een plantenbak zag ik namelijk dit bordje:

Hier, midden in de Haagse binnenstad kun je tuinieren, maar ook terecht voor verse kruiden zoals munt. Super leuk! Zoiets mogen ze ook wel bij mij in de straat plaatsen, altijd verse munt thee om de hoek ;-)).

Maar goed, enigszinds doorweekt (en nog steeds een beetje brak) plofte we rond 12 uur vanmorgen neer aan de stamtafel bij Blij. Blij is een klein, knus restaurantje met een heerlijk terras (niet dat we daar veel aan hadden vandaag ;-)). Ze serveren er niet alleen lunch, maar ook ontbijtjes en diner! Het was zo’n ochtend waarbij je om 11 uur al trek hebt in een patatje, of hamburger, of broodje kroket. Je begrijpt het wel, iets vets wat de overgebleven alcohol nog wat kon absorberen ;-)). Maare, we besloten allemaal toch maar iets voedzamers te kiezen. Één dag je lichaam naar de filistijnen helpen is wel voldoende laten we maar zeggen. Even wakker worden met een lekker koffietje en daarna genieten van verse biologische boterhammen en wortelsapjes. Als dat geen fijne zondagochtend is!

Tijdens de lunch kun je bij Blij kiezen voor verschillende boterhammetjes vol met lekkers, tosti’s, eitjes of soep. Of stiekem een taartje, want tegen huisgemaakte witte chocoladetaart zegt toch niemand nee? Nou, ik vandaag even wel. Iets met voedzaam, niet vullen maar voeden en al dat soort onzin ;-). Ik en m’n zusje gingen voor biologisch pompoen spelt brood met ambachtelijke kiprollade met bacon, avocado, rode ui en bieslookmayo. Pfff wat een mond vol. Nou dat was het ook. Letterlijk. Ik kreeg het nauwelijks weg, maar hé, netjes je bordje leeg eten. Want het was zonde om te laten staan. Het brood was knapperig vers en het beleg vormde een smaakvolle combinatie. Geen gedoe, maar echt lekker eten. Ook de wat grotere eter (die ik sowieso niet ben) heeft hier genoeg aan!
Aan tafel werd ook zo’n pompoen boterham besteld, maar dan met gebakken kippendijtjes, paprika, ui en sla. Die rook alleen al lekker en het hapje wat ik ervan nam was net zo lekker als het rook. In het kader van vitamientjes en de schade beperken namen we er vers sapje bij. Wortelsap met appel en gember (want dat reinigt zo lekker je lichaam). Terwijl wij binnen lekker warm zaten te genieten van onze overheerlijke broodjes kwam de Ooievaart langs. En hoewel ik de Ooievaart geweldig vind, was ik nu toch echt blij er niet op te zitten. Iedereen in zo’n goedkoop, plastic ponchootje, lekker verkleumen op het water. Zij liever dan ik ;-).

Blij is leuk! Zelfs op dagen dat je net iets minder fit bent kom je er een stuk vrolijker vandaan. Lekker blij dus. Het is er vaak gezellig druk, maar je hoeft meestal ook niet te vechten om een tafeltje te bemachtigen. Dat vind ik fijn :). Ik ben bij Blij vooral te vinden tijdens de lunch, maar ook over het diner hoor ik goede verhalen! Voor €25,00 draait de chef een driegangen diner van vooral dagverse, biologische producten voor je in elkaar. Zet daar een lekker biologisch wijntje of Kompaan (deze jongens veroveren steeds meer territorium)  bij en geniet! Dus schuil op de volgende regenachtige zondag eens bij Blij of geniet van langsvarende bootjes op hun zonrijke terrasje :).

Gegevens

Blij
Dunne Bierkade 1A
Den Haag


www.blij070.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag vanaf 10,00 uur
Op dinsdag t/m zaterdag ook geopend voor diner

Prijsklasse