Aaah.. Le douche France. Wie houdt er niet van. Hoewel ik persoonlijk vaak wat moeite heb met de “Je ne sais quoi” die onze Franse EU-genoten soms kunnen hebben, ben ik hen ook enorm dankbaar voor al het heerlijks dat ze ons hebben gebracht. Want you name it, I love it. Steak Tartare, Champagne, rillete, confit de canard en stiekem, hoe slecht het ook is, foie gras. Of geef me een knapperig stokbrood en een goed stuk stinkende Roquefort en I am one happy camper. Gelukkig kunnen we in Den Haag goed Frans eten en sinds kort ook in het Haagse Benoordenhout, bij Brasserie Le Quartier. 

En vleugje Frankrijk in Benoordenhout

Wanneer je bij Brasserie Le Quartier binnenkomt, stap je een modern Parijs binnen. Marmer, hout & frisse groene en witte kleurtinten zorgen ervoor dat zowel jong als oud zich hier welkom voelt. En dat is belangrijk in een wijk als Benoordenhout. Een wijk waar kwaliteit en service bij alle generaties vaak hoog in het vaandel staan. Gelukkig zit dat hier wel goed. We worden voor de deur al welkom geheten en naar onze tafel gebracht. Om gelijk maar te beginnen met het huisaperitief. Een Volmer de Provence, compleet met sinaasappel. Heerlijk fris en een perfecte aftrap van de avond. Bon appetit!

Een plankje vol delicatessen

Zoals altijd hebben we last van keuzestress. Want kiezen tussen wilde paling(!), steak tartare, charcuterie en veel meel lekkers is niet mijn sterkste kant. We vragen daarom om een plankje vol lekkers. Met succes, want voor ons neus verschijnen al onze favoriete en meer. San Daniele ham, gerookte ossenworst, Coppa di Parma en Cecine di Leone, maar ook versgedraaide steak tartare. Botermals en perfect op smaak. Dat kan ook niet anders, want al het vlees van Le Quartier wordt persoonlijk door één van de eigenaren geselecteerd. Continu op zoek naar het perfecte stukje vlees. Het kindje van de eigenaresse is de wilde paling uit Friesland. Ook deze vinden we op het plankje terug, samen met een (heul sterk) glaasje Korenwijn. Nu ben ik voor Korenwijn toch misschien nog iets te jong (de heerlijke rosé uit de Provence smaakt me een stuk beter), maar de paling is fan-tas-tisch. Vers van het mes en gevangen door palingvisser Ale uit Friesland, dit wil ik elke dag wel op m’n bordje!

Franse klassiekers

Na een heerlijk uurtje vorkjes prikken, rosé drinken en kletsen over heerlijk eten is het tijd voor het hoofdgerecht. Op de kaart vind je klassiekers als steak frites, steak tartare (de xl versie!), maar ook heerlijke sliptong en een prachtige rib eye. Wij besluiten voor de laatste twee te gaan. Ik ga, na een vleesrijk voorgerecht voor de krokant gebakken sliptongen en mijn tafelgenoot voor de rib eye. Beide worden geserveerd met verse, hoe kan het ook anders, Franse frieten en een salade met doperwtjes en feta. Yum!

Favoriete rode wijn ≤3

Terwijl we vol verwachting wachten worden onze wijnglazen ook gevuld. Er verschijnt een Valpolicella Ripasso Superior op tafel en ik baal meteen dat ik voor vis heb gekozen. Want oh my, dit is mijn favoriete wijn! Gemaakt van gedroogde druiven en met een dubbele gisting vind je bijna geen wijnen met complexere smaken. A must try for all winelovers out there! Ik keek waarschijnlijk een tikkeltje beteuterd, dus naast mijn, overigens ook heerlijke, Chardonnay kreeg ik ook een klein glaasje van deze dieprode perfectie. Genoten van elke slok 😉

Rib eye & Sliptongen

Na niet al te lang verschijnen er twee goed gevulde borden op tafel. Een prachtig dooraderde (en zeer grote) rib eye met krokante frietjes. Het vlees is perfect medium rare gebakken en is botermals. De volgende keer neem ik die, bedenk ik. Op mijn bord liggen echter vier sliptongen die heerlijk krokant zijn gebakken in roomboter. Ik bedacht me dat het zeker vijf jaar geleden was dat ik voor het laatst sliptongen had besteld. Zonde, want goed bereidt, zoals deze, zijn ze heerlijk! We sluiten af met koffie en slagroomtruffels, want ruimte voor een Melleux au Chocolat of kaasplankje hebben we écht niet meer.

Mais il y a plus (maar er is meer ;-))

Naast de kaart kun je bij Brasserie Le Quartier ook elke dag terecht voor een andere Plat du Jour. Wat dacht je van kaasfondue (yes please!), staartstuk of kalfslever? Ik wil denk ik een abonnementje ;-). Persoonlijk vind ik het daarnaast heel fijn dat er verstand is van wijnen. Een goede kaart is essentieel, maar met alleen een huis tuin en keuken chardonnay erbij, maak je mij niet blij. Gelukkig is er hier in Benoordenhout niet alleen liefde voor ambacht en pure producten in gerechten, maar ook een enorme passie voor wijn. I like! Heb je trouwens meer zin in een vleugje Frankrijk rond lunch- of ontbijttijd? No problem! Le Quartier opent haar deuren bijna elke dag al om 09.00. Dus, ga jij met me mee naar le douce France?

 

Gegevens

Van Hoytemastraat 43
Den Haag
070 - 800 21 21
http://www.le-quartier.nl

Openingstijden

Ma t/m Za: 09.00 - 23.00
Zo: 11.00 - 23.00

Prijsklasse

€€