Tosti van Josti. Wat voor gevoel geeft die benaming jou? Ik hoorde om me heen verschillende geluiden toen deze nieuwe ‘tostibar’ eind februari open ging. Het woord josti heeft voor sommige namelijk een wat negatieve bijklank. Maar ik vind dit soort initiatieven juist erg leuk. Over wat voor initiatieven heb ik het dan precies?

Nou kijk, Tosti van Josti is net even anders dan andere lunchgelegenheden in Den Haag. Jou heerlijke tosti wordt namelijk bereid én geserveerd door mensen met én zonder een arbeidsbeperking.  Door mensen met beperking een plek te geven in de maatschappij willen de initiatiefnemers een positieve draai geven aan het woord ‘Josti’. En dat lukt!

De positiviteit en vrolijkheid komen je bij binnenkomst namelijk direct tegemoet. Een moderne inrichting met frisse kleuren en natuurlijk materiaal. Maar wat gelijk opvalt zijn de schommels! Schommelen en eten tegelijk. God, wat had ik dat vroeger leuk gevonden. Wat zeg ik, dat vind ik nog steeds errug leuk!

Schommelen bij Tosti van Josti

Op m’n schommeltje genoot ik vorige week samen met een vriendinnetje van een lekkere latte macchiato met sojamelk (ja I know, ik ben er zo ééntje 😉 én lekker stroopwafeltje.Toen het tijd was om te eten ging ik voor de ‘Tosti Salami’ (€4,00) , waar naast salami ook extra belegen (biologische, want vrijwel alles bij Tosti van Josti is bio (me like!)) kaas en zongedroogde tomaatjes op zaten. Yumm! Mijn tafelgenootje ging voor een ‘Panini Parmaham’ (€6,50) met Parmaham (uiteraard ;-), rucola en pijnboompitjes. Allebei onze gerechtjes kwamen met een pestomayonaise, die was zo lekker dat ik er graag een hele fles van mee naar huis zou nemen.

Panini

Ben je een grote eter? No panic! Voor alle tosti’s kun je een verdubbelaar inzetten. Say What? Een verdubbelaar geeft je een soort dubbeldekker tosti. Ideaal voor als je écht honger hebt.  Honger, maar geen tijd om te schommelen? Alle producten van Tosti van Josti zijn ook ‘to go’ beschikbaar. Dus snel een lekkere, maatschappelijk verantwoorde lunch? Schiet dan snel even naar binnen en neem een tostietje mee!

Gegevens

Tosti van Josti
Korte Poten #5
Den Haag

www.tostivanjosti.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 07;30 - 17:00
Zaterdag: 09:00 - 18:00
Zondag: 09:00 - 17:00

Prijsklasse