Dat we in Den Haag gek zijn op Indisch eten is, met de meeste Toko’s van Nederland, wel duidelijk. Nasi Goreng, Ajam Cashew en een lekker stukje spekkoek, we schuiven het allemaal zo naar binnen. Er is echter één week per jaar waarin we écht helemaal los kunnen en ons vol kunnen proppen met Indische lekkernijen. Juist, tijdens de Tong Tong Fair, welke dit jaar van 25 mei t/m 5 juni plaatsvindt.

Een Indische eetwijk op het Haagse Malieveld

Hoewel de Tong Tong Fair veel meer te bieden heeft dan alleen eten, denk cultuur, dans & traditie, is het wel de voornaamste reden waarom ik me vaak naar het Malieveld verplaats. En ook dit heb ik waarschijnlijk aan één dag niet genoeg. In de 3 paviljoens die deel uitmaken van  eetwijk vind je namelijk meer dan 25 eethuizen en Waroengs. 25 verschillende standjes vol heerlijk Indisch ‘streetfood’ dus. Alle Indonesische streken zijn vertegenwoordigd, Soenda, Java, Padang en Palembang. Waardoor je op slechts enkele vierkante meters een gigantisch scala aan smaken kunt ontdekken. Een culinaire reis door Indonesië.

Leer koken in het kooktheater

Naast eten eten kun je bij de Tong Tong Fair ook kijken hoe Indisch eten wordt bereidt. In het kooktheater worden dagelijks diverse kookdemonstraties gehouden waarbij niet alleen de smaak maar ook de vormgeving van de gerechten centraal staat. Leer over diamoes, eeuwenoude sojasauzen, de meest bijzondere sambals, fermenteren en het gebruik van kruidnagel. Topkoks tonen je de bereidingswijze van bijzondere gerechten zodat jij thuis ook zulke pareltjes op tafel kunt toveren!

Workshops voor foodies

Vind jij kijken naar koken he-le-maal niet leuk en steek je zelf liever de handen uit de mouwen? Not to worry. Ook dat kan tijdens de Haagse Tong Tong Fair. Tijdens dagelijkse workshops ga je zelf aan de slag met Indische ingrediënten om zo pareltjes op tafel te toveren. Zo gaat Chef Marc Tierolf aan de slag met recepten van zijn oma waarbij koenjit (kurkuma voor de kaaskoppen onder jullie) en leer je Indisch (Ramadan) bakken tijdens de workshop Buka Puasa. Wel verstandig om je vooraf even in te schrijven. Plekken zijn beperkt en missen is zonde!

 

Gegevens

Malieveld
Den Haag
-
http://tongtongfair.nl/

Openingstijden

25 mei 2017 - 5 juni 2017

Prijsklasse