Ik heb vakantie! Eindelijk! En ook niet heel eventjes, nee een dikke maand 🙂 Een maand vol leuke dingen zoals Lowlands en een vakantie naar COLOMBIA. En na die maand begin ik met m’n nieuwe baan. Iets waar ik al best een tijdje naar uitkijk. Donderdag was het wel eventjes raar om gedag te zeggen op het bedrijf waar ik de afgelopen 3 jaar zo’n 80% van mijn tijd heb doorgebracht. Maar hé, all good things come to an end.

Die vakantie en deze mijlpaal moesten natuurlijk gevierd worden en waar doe ik dat liever dan op de Grote Markt. Juist, nergens. Het weer was donderdag heerlijk en na een flesje wijn of 2 zat de stemming er goed in. Die sloeg echter compleet om toen we vrijwel met tafel en al van het terras af werden gevaagd door een onwijze hoosbui. Dus. Naja, dan maar op tijd naar bed en de volgende dag lekker lunchen met m’n zusje die sinds een maandje ook het Westland achter zich heeft gelaten en Den Haag is komen ontdekken. Nog zoiets wat gevierd moet worden en om nu om 12 uur ’s middags alweer een fles wijn naar binnen te gooien is wat overdreven. Tijd dus voor TAART.

buiten

I am a sucker for cake. Naja, goede taarten dan. Op kantoor komt er regelmatig een multivlaaitje voorbij, maar daar kun je me niet écht voor wakker maken. Voor zelfgemaakte pareltjes als lemon meringue pie en carrot cake daarentegen zeker wel. En die pareltjes vind je bij BLOEM. Een miniatuur lunchroom in een zijstraat van het plein. Het ziet er vanbinnen uit als een kleine Engelse woonkamer met heerlijk kitscherige schilderijtjes aan de muur.

Je geniet hier van heerlijke taarten, bijzondere theetjes en goede Italiaanse koffie. Niet zo’n zoetekauw? Geen probleem. Ook daar is aan gedacht. Een lekkere soep of een goede clubsandwich staat ook op de kaart.

Wij gingen (mocht dat nog niet duidelijk zijn) voor taart. Ik ging voor de beroemde carrotcake en m’n zusje voor de sticky toffee. Beide met een lekker koffietje. Helaas zonder mijn oh zo geliefde sojamelk, want dat hadden ze niet. Klein minpuntje. Maar die taart.  OH MY, we died an went to heaven. Sugarrush all the way want BLOEM doet niet aan glutenvrij, suikervrij, lactosevrij of iets in die richting. Wellicht iets minder gezond dus (laat dat iets maar weg), maar wel errug lekker. En dat is soms nu eenmaal belangrijker dan gezond ;-).

Pricewise is BLOEM ook leuk. Geen 6 euro voor een stukje taart, maar een schappelijk bedrag van 3,50. 2 koffietjes en 2 taartjes kosten ons dan ook zo’n 12 euro. Daar kun je nog eens voor terugkomen!

Binnenkort MOET ik hier high tea-en. Ik heb namelijk altijd wat last van keuzestress en het liefst bestel ik alles. Niet zo heel goed voor de lijn, dus dat laat ik vaak dan ook maar achterwege. De high tea of de high lunch geeft je echter van alles wat, mét een traditionele Engelse thee (geserveerd om een nog traditioneler servies!).

De boodschap is denk ik duidelijk. Trek in taart? BLOEM is the place to be! Nu ga ik me klaarmaken voor een dagje dansen bij the Crave fest. Technodeuntjes op Bink36. Rollen naar huis, oh how I love that!

Fijn weekend lieve lezers!

Gegevens

Bloem
Korte Houtstraat 6
Den Haag

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00.

Prijsklasse

€