Het foodfestivalseizoen is overduidelijk weer begonnen. Zonovergoten dagen gevuld met heerlijk eten en drinken in één van onze fijne parken of op de prachtige Haagse lanen. En hoe leuk deze allemaal misschien ook zijn, ze zetten ons Haagse culinaire talent veel te weinig in “the spotlight.” The Hague Food Festival, dat van 15 tot maar liefst 23 juli plaatsvindt, brengt daar verandering in. Ruim een week lang vind je in heel Den Haag smakelijke events, van wijnproeverijen tot culinaire wandelingen en van marktjes tot foodshows. Een hele fijne nieuwkomer lijkt me zo!

The Hague Food Festival zet Haagse restaurants & chefs in de spotlights

Dat Den Haag een hele internationale stad is, weten we natuurlijk allemaal. Dat deze mengelmoes aan culturen ook zorgt voor een breed scala aan smaken en gerechten wordt ons ook steeds meer duidelijk. Den Haag ontpopt zich de laatste jaren namelijk tot echte eetstad. Deze ontwikkeling wil Den Haag vieren tijdens The Hague Food Festival. Negen dagen lang genieten van het lekkerste eten en drinken dat je in de stad van vinden. Alles van wereldklasse, creatieve visspecialiteiten, super vers, rechtstreeks aangevoerd uit Scheveningen haven. Er valt te kiezen uit letterlijk van alles, voor iedere smaak en elk budget.

Negen dagen vol talloze evenementen

Zoveel mensen, zoveel smaken. Daarom worden er tijdens The Hague Food Festival op verschillende dagen heel veel uiteenlopende evenementen georganiseerd. Zo is er zondag 16 juli bijvoorbeeld de Denneweg Winetrail. Waarbij je op één dag wijnen en hapjes proeft van favorietje Bouzy, maar ook van De Gouden Ton, Oker en Vertus. Niet zo’n wijngek (dat is wel een beetje gek), maar wel verzot op gin (en lekker eten)? Dan moet je bij het International Ginmakers Diner zijn, “Where craft gin meets fine dining”. Hier worden diverse creaties van onder andere van Kleef gecombineerd met heerlijke gerechten van Britse Chef Simon McKenzie. Waar culinair Den Haag de wereld ontmoet dus!

Van culinaire wandeling tot leren over coffee roasting

Natuurlijk houdt het niet op bij deze twee. Gedurende negen dagen kun je deelnemen aan culinaire wandelingen, bijzondere diners, leren over coffee pairing of coffee roasting, pittige curry eten, je wanen aan de Normandische kust of juist op de punt van Gibraltar en een duizendtal hapjes proeven en koken met kids tijdens ‘the main event’ in het Huijgenspark. Door alle events is The Hague Food Festival anders dan we in Den Haag eerder hebben gezien. Eten en drinken op hoog niveau, afgesloten met een heerlijke, knusse festivaldag. Ik ben al druk bezig met het inplannen van diverse events, maar kan niet kiezen! Zie ik jou bij de Winstrail? Of toch het de culinaire wandeling? Let me know!

Gegevens

Diverse locaties in Den Haag
-
https://www.thehaguefoodfestival.nl/

Openingstijden

15 t/m 23 juli 2017

Prijsklasse

€-€€€