Het Zeeheldenkwartier ontwikkelt zich het laatste jaar tot een echt walhalla voor foodies. Op elke hoek van de straat vind je een fijne take-0ut, een hippe koffietent of een restaurant met gerechtjes waarbij het water je in de mond loopt. The Fish Shack is er eentje in de laatste categorie. Bij deze, begin van het jaar geopende, vishut in de Tasmanstraat eet je vers gevangen vis op verrassende wijze bereidt. Met oude klassiekers en nieuwe favorieten is dit een aanwinst voor het Zeeheldenkwartier én de rest van Den Haag. Ga je mee een vissie happen?

Welcome to The Fish Shack

In Nederland, en zeker in Den Haag en Scheveningen, eet je vaak op twee manieren vis. Óf ultra chique, óf in een viskeet met een bakje kibbeling in de hand. Dat moest anders, dachten de eigenaren van The Fish Shack. Geïnspireerd door kookstijlen die je vaak terugvindt aan de kustwegen van de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Afrika brachten zij The Fish Shack naar Den Haag. Als plek waar je heerlijk, maar laagdrempelig, verse vis kunt eten. Natuurlijk gecombineerd met een goed glas wijn of een heerlijk koud biertje.

I want all the fish!

Dat moest natuurlijk ontdekt worden! Op een vrije dinsdagavond stappen we dus The Fish Shack binnen, waarbij de fantastische inrichting en open keuken ons direct meevoert naar een zonnige highway 1. Wind door de haren, zout op de huid en vis in de hand. Zo’n gevoel! We beginnen met een glas fruitige Vinho Verde en versgebakken brood met een ziltige ansjovisboter. Yum! Dat belooft veel goeds. De rest van de kaart trouwens ook, dus ik heb last van, je raadt het al, keuzestress. Met baby spiering, gamba’s, kibbeling met knoflook of truffeldip, clam chowder fries, oesters, mini bbq’s, ceviche, kreeft of een ultra-verse catch of the day, you know choosing will be tough ;-).

The Fish Shack platter

Gelukkig hoeft dat vandaag ook niet, want we gaan voor een platter. Een kleintje, die eigenlijk voor één persoon is, om te delen.  Dat leek ons vandaag meer dan genoeg. We beginnen met oesters, gevolgd door een fan-tas-tische ceviche. Ik kwam net terug uit Panama, een land dat ceviche ademt, maar deze was écht beter. Echt. Geweldig. We can’t wait for more! Ook het volgende is een feestje op tafel. Frietjes met clam chowder (jahaaa!) en twee buns. Die tweede zien eruit als twee doodgewone bolletjes met maanzaad of sesamzaad, maar zijn gevuld met heerlijke dingen als kreeft, spitskool en citroen of garnalen, ragout en basilicum. You know you want it right?

Summer on a plate

Met nog een glas Vinho Verde, een kleine bouillabaisse voelde we de denkbeeldige zon al in ons gezicht schijnen, maar dat gevoel werd nog verder versterkt toen er een mini bbq, op een bord vol strandzand en schelpen, op onze tafel verscheen. Vers gegrilde calamaris, garnalen en heilbot. Ernaast verschijnt nog een bordje vol gefrituurde spiering met een knoflooksaus. Perfect. En man, wat zitten we beiden vol. Ik ben écht niet s’ werelds kleinste eter, maar ik kan me niet voorstellen dat ik deze hele platter in m’n eentje had moeten opeten. Dessert laten we voor vandaag dan ook even achterwegen. Met een volle buik en een grote glimlach lopen we naar buiten.

Wat een aanwinst zeg! The Fish Shack heeft het sinds dit diner ook tot m’n ‘standaard aanbevelingen lijst’ geschopt. Je weet wel, een aantal restaurants die je noemt als mensen je vragen, waar moet ik nu echt eten in Den Haag. En trust me, die vraag krijg ik vrij vaak ;-). Dus het jij zin in fantastisch vis, zonder de chique poespas? This is your place! ps: Op het moment dat ik dit stuk schreef en wilde publiceren lanceerde The Fish Shack hun nieuwe kaart. Krijg je dus hetzelfde? Waarschijnlijk niet. Is het wel lekker? Gegarandeerd!

 

 

 

Gegevens

Tasmanstraat 129
Den Haag
070 369 7547
http://www.thefishshack.nl

Openingstijden

Di t/m za: 17.00 - 22.00

Prijsklasse

€€