Vorige week opende De Frietwinkel de deuren van haar tweede vestiging in onze mooie hofstad. culinair, een beetje verantwoord en duurzaam snacken, dat is het motto. Ze zijn echter niet de enige die dat motto hebben. Waar aan de ene kant de ‘gezonde’ stroming hard groeit, geniet men ook steeds weer meer van een ‘lekkere vette bek’. Maar niet meer zoals vroeger. Neuh. De MC Donalds gaat van teveel geld voor heel slecht eten naar ‘all you can eat’ en ook andere fast-food-restaurants verliezen langzaam terrein. Want hoewel we allemaal écht niet vies zijn van een gefrituurd hapje zo nu en dan, moet deze wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ten eerste moet het natuurlijk lekker zijn. Als het niet te kanen is, is het zonde van de calorieën niet? Dat vindt sterrenkokend Nederland nou ook. En daarom openen niet één, maar twee sterrenchefs binnenkort de deuren van hun eigen Haagse patatboetiek, snackbar, frietkrot of welke naam je er ook aan wil geven. Wie? Niemand minder dan ‘koning van de sterren’ Sergio Herman en ‘groentegek’ Niven Kunz!

patat

Frietatelier Amsterdam- Sergio Herman

friet atelier

Foto: Friet Altelier Amsterdam

Een beetje raar is het wel. De eerste vestiging van zijn nieuwe vijfkoppige imperium, met Amsterdam in de naam, komt in ons mooie Den Haag. Wederom een beetje raar. Iedereen blijft patat maar friet noemen. Behalve raar, waarschijnlijk wel errug lekker! Sergio belooft van friet (patat dus) een ware culinaire ervaring te maken. Hij begint daar dit voorjaar nog mee in zijn nieuwe pand in de Venestraat, op nummertje zeven. Niet alleen bakt hij heerlijk verse krokante frietjes, nee hij combineert ze ook met de meest heerlijke en bijzondere, hoe kan het ook anders, mayonaises. Niet alleen favoriet truffel is beschikbaar, maar ook mayo met basilicum of peper. Of kies voor een bearnaise. Klinkt als een briljante combinatie.

Een beetje prijzig zijn de patatten van Sergio wel. Vinden we niet erg, mits hij af en toe zelf ook z’n gezicht laat zien in de zaak. Geven we graag een eurootje extra aan uit ;-). Daarnaast is ook het interieur om je vingers bij af te likken. Niet alleen fijn om zelf in gezien te worden, maar ook om je culinaire frietje te fotograferen. Instagram-fool-proof. WIN-WIN-WIN

Wanneer het Frietatelier Amsterdam, maar dan in Den Haag, precies open gaat is nog niet bekend. Houd daarvoor Facebook of www.fritesatelieramsterdam.com in de gaten.

Friet District – Niven Kunz

Hoewel Niven niet helemaal zelf patatjes (ook hij, als echte Zuid-Hollander gaat compleet de mist in qua vocabulaire ;-)) komt

Foto: Friet District

Foto: Friet District

bakken is hij wel één van de drijvende krachten achter Friet District. Als een soort Padre de Familia helpt hij Enzio van Vloten en Dennis Sterk, die tot voor kort bij hem in sterrentoko NIVEN werkte, met het opzetten van hun eerste eigen zaak. Jong talent een handje helpen vindt hij belangrijk. Op de Prinsestraat, steeds meer dé plek voor culinaire hotspots, is de verbouwing in volle gang. Ondertussen nemen Enzio en Dennis je mee tijdens hun zoektocht naar dé perfecte aardappel. Want daar draait het natuurlijk om! Uiteraard kun je ook terecht voor yummy huisgemaakte sausjes zoals, ja hoor, daar is ‘ie weer, een truffelmayo. Maar ook een verse appelmoes staat op het menu. Hoe heerlijk is old-school is dat! Zouden we er ook een lekker kippetje bij kunnen krijgen? Dan waan in me net weer een jaar of 8. Met kip, patat en appelmoes. Maar dan van een compleet nieuw niveau!

In Mei opent Friet District haar deuren. Wil jij er als de kippen (haha) bij zijn? Houd dan ook hier Facebook en www.frietdistrict.nl in de gaten.

Zo. That’s it! Voorlopig in ieder geval. Wat denk jij? Beetje to much en blijf je gewoon trouw aan de snackbar om de hoek? Of denk je dat deze boys zelfs van zoiets simpels als een patatje iets culinairs kunnen maken? En wie heeft dan je voorkeur? Sergio? Of Niven? 

 

 

Gegevens

Friet Atelier Amsterdam
Venestraat 7
Den Haag


Friet District
Prinsestraat 73
Den Haag

www.fritesatelieramsterdam.com, www.frietdistrict.nl

Openingstijden

Prijsklasse

€€