Hoewel ik echt niet elke dag vlees hoef te eten en echt heel erg kan genieten van een vegetarisch maaltje vind ik een goed stukkie vlees toch ook altijd wel errug lekkah! Ik vroeg jullie deze week al waar jullie favoriete burger places waren. Een heleboel bekende namen werden genoemd, maar ook een aantal die ik nog niet kende en zeker moet testen. En nee, voor degene die Mc Donalds opperde, die sla ik over.

Maar, één van mijn favoriete plekken om te genieten van een groot stuk vlees of een gigantisch burger is SOHO. South of Houston. En nee, dat is niet Houston de stad uit Red Necked Texas, maar Houston, de straat in New York. Net even een tikkeltje hipper dus. En hip is South of Houston zeker. Tweelingbroers Jaimy & Dylan Schmitt hebben een passie voor hospitality. En toen ze de kans kregen dit te projecteren in hun eigen toko grepen ze die kans met beide handen aan. Ze geloven in het feit dat een restaurant niet alleen valt of staat bij de kwaliteit van de keuken en de ingrediënten, maar dat het interieur, de mensen die er werken, de locatie, en de algehele sfeer van enorm belang zijn.

SONY DSC

En zeg zelf. Je kunt een hamburger eten op een plastic stoeltje, met wat TL verlichting met wat gepruttel van een frituur op de achtergrond óf je kunt diezelfde hamburger eten in een sfeervol restaurant, met vriendelijke bediening, unieke kunst en fijne muziek. Op een plek waar je thuis voelt, maar waar je wel echt een avondje uit bent. Dat is juist wat ze bij South of Houston in gedachten hadden. En, zeker met succes.Sinds de start in 2013 zit het restaurant avond na avond vol. Dan doe je iets goed toch?

Restaurant Soho

Roep je hier in huis ‘zin in vlees’  dan wordt er automatisch South of Houston teruggeroepen. Waar we normaal het plein eigenlijk heel goed weten te omzeilen, vinden we de weg naar South of Houston blindelings. En wij niet alleen, Vogue, Elsevier, en Cosmopolitan waren al eerder lovend over dit pareltje in de Haagse binnenstad.

Maar waarom dan precies? Behalve natuurlijk die sfeer waar ik het al over had? Tsja, dat vlees he. Als je al eens bij South of Houston bent geweest dan weet je waar ik het over heb gehad. Juist dry-aged beef. Net als vroeger laten ze vlees hier een paar weken (say whaaaat?) ‘hangen’. Als je dit zo leest snap ik dat je misschien niet meteen op de banken staat. Maar het gaat niet meer zoals vroeger, toen boeren koeien nog gewoon aan een vleeshaak in de hooischuur hingen. Nee, vandaag de dag ‘verjaart’ het vlees in speciale koelcellen. Waarom? Nou, in minimaal 21 dagen zorgt dit ervoor dat het vlees minder vocht heeft en dat spiermassa wordt afgebroken. Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet hoor. Betekent gewoon een super lekker, enorm mals stukje vlees. Oftewel een heerlijke Cote de Boeuf of Entrecote.

SONY DSC

Maar ook het andere vlees is om over naar huis te schrijven. Mijn favoriet is stiekem namelijk niets van bovenstaand. Ik heb namelijk een lichtelijk zwak voor lamsvlees. Staat er dus lamsrack met hazelnootkorst op het menu, dan is die gegarandeerd voor mij. Met een maiskolfje. Nomnomnom. Oh my, ik ben al een tijdje niet geweest en het water loopt in m’n mond. Kan overigens ook iets te maken hebben met het feit dat het bijna 19:30 is en ik nog niet heb gegeten. Oh, life of a blogger ;-).

lamskotelet soho

En ik dan, en ik dan? Hoor ik de ‘niet zo’n grote vleeseter’ roepen. Not to worry. Hoewel de focus hier echt ligt op vlees, kun je ook genieten van garnaaltjes, schol of een lekkere risotto. Wel fan van vlees, maar is steak & con on the cob net niet Amerikaans genoeg voor je? Nou, eat your heart out, want er staat zelfs mac & cheese op het menu. American dream right here toch?

South of Houston neemt je mee naar New York. Niet het New York van de pizzapunten en hotdogs, maar naar het chique, iets meer sophisticated New York. En dat stukje New York is fijn. Toch?

fries soho

Oh, enne, ze hebben wijn van Marius. Jouw Wijnvriend. Wijnhandelaar uit het Zeeheldenkwartier. Zo houd je toch nog een stukje Den Haag dichtbij, daar in het verre New York!

Gegevens

South of Houston
Lange Houtstraat 3
Den Haag
070-3260328
www.southofhouston.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 17:30 -22.00

Prijsklasse

€€