Met lekker eten kun je niet vroeg genoeg beginnen toch? En nee, dan bedoel ik niet vroeg in de morgen, alhoewel dat ook geen straf is, maar ik bedoel op jonge leeftijd. Wanneer kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met een grote diversiteit aan voedsel is de kans dat zij later moeilijke eters worden klein of zelfs nihil.

Kinderfoodfestival Lekkerbekjes

En wat is er nou leuker dan eten met kleintjes naast Nederland in het klein? Voor kleine en grote smulpapen wordt dit weekend namelijk voor het eerst kinderfoodfestival Lekkerbekjes georganiseerd. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober  van 14 tot 21 uur en op zondag 1 november van 12 tot 19 uur nemen kinderen hun ouders mee uit eten op het plein voor Madurodam. Van biologische pizza’s, wentelteefjes, crepes, groentehapjes en verantwoorde frietjes tot een proeverij van bijzondere worst- en kaassoorten: genieten mag en moet tijdens Lekkerbekjes. Dat is dus niet alleen feest voor kinderen, maar ook voor ouders! Weer eens wat anders dan naar de speeltuin 😉

Lekkerbekjes

Is er ook wijn?

Dat denk ik wel, maar ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen. Maakt het wel een stuk minder leuk, maar fles in je tas is altijd een optie ;-). Je kunt tijden Lekkerbekjes wel heerlijk genieten van een koffietje of een frisje, maar daar word ik nog niet wild enthousiast van (heb ik een probleem?). Ben je het eten zat? Dan kun je tijdens het festival tegen gereduceerd tarief Madurodam bezoeken, één van die dingen waar je als Hagenees/Hagenaar misschien niet zo snel naar toe zult gaan, maar als je er toch bent?

What else?

Wat je behalve eten kunt verwachten? Kindervermaak in overvloede. De ouderwetse kinderdisco maakt z’n rentree, de photobooth zorgt voor flitsende kiekjes, kinderen leren zelf koken tijdens de kinderkookworkshopjes en leren ook nog eens hoe ze een geweldige culinair recensent worden. Misschien moet ik daar ook maar een kijkje nemen ;-). Je bent tenslotte nooit te oud om te leren!

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse