Nadat ik een tijdje geleden super lekker en leuk pizza had gegeten in Rotterdam deed ik een oproepje op Facebook over de beste pizza van Den Haag. En man, man, man. Wat een reacties!

Er waren er een aantal die zeer vaak genoemd werden of misschien zelfs geroemd, waaronder Pizzeria Etna in de Chasséstraat. Je kon er niet eten en alleen afhalen dus toen ik zaterdagavond enigszins brak op de bank lag besloten we even heen en weer te rijden.

Met pakjesavond pizza halen en in je joggingsbroek op de bank hangen. Ik heb wel eens florissantere tijden gekend 😉 Maar, deze pizza maakte een hoop goed! Als je bij Pizzeria Etna binnenkomt word je beloond met een enthousiaste glimlach en een ‘hoi Buurman/vrouw, kom je lekker pizzaatje halen?’

Pizzeria Etna


Verser dan vers

De bollen pizzadeeg liggen klaar en worden door de lucht gegooid.  De plakken parmaham en ossenhaas voor onze pizza’s werden vers van enorme stukken vlees gesneden. De vers gemaakte tomatensaus werd rijkelijk over de bodem verdeeld.  En, terwijl ik dit hele schouwspel rustig bekeek genoten we van een heerlijke bruschetta en een huisgemaakt likeurtje (wij zelfs van twee). Hoewel klein en her en der wat vervallen voel je je bij Etna thuis. Of beter nog, je waant je in Italië!

Toppings in overvloed

Na een minuut of tien namen we twee heerlijke pizza’s mee naar huis. Een Di Parma en een Bresaola. Eentje met Parmaham, mozzarella, parmaham, rucola en bruschetta en de ander met ossenhaas, bruschetta, pijnboompitten en parmezaan. Rijkelijk belegd is hier de ‘understatement of the year’  te noemen. Qua bodem zouden ze ietsiepietsie dunner mogen. Maar, dan zouden de toppings er waarschijnlijk direct doorheen vallen. Lekker zo houden dus!

Nu hoor ik je denken, moet ik écht m’n pizza gaan halen? Ja! En niet helaas, maar eigenlijk gelukkig. De hele sfeer bij Pizzeria Etna draagt bij aan de smaakbeleving. Niet alleen de bruschetta en het likeurtje, maar ook de prachtige verhalen en de glimlach van pizzabakker maken je avond compleet!

Pizza van de Buurman oftewel Pizzeria Etna is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 – 22.30. Alle pizza’s kosten 9.00 euro, inclusief bruschetta en likeurtje van het huis. Je kan er alleen afhalen, maar eventueel wel van tevoren bellen met je bestelling. Niet nodig, wel makkelijk als je een beetje haast hebt! 

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse