Morgen is het zover! Sinterklaas komt aan in Nederland. Een boot vol cadeautjes, marsepein én pepernoten. Die pepernoten (ik blijf ze liever kruidnoten noemen) vind je nog ergens anders in overvloed. Ook dit jaar is de speciale winkel van de Pepernotenfabriek weer te vinden in Den Haag. Dit keer niet op de Denneweg, maar midden in het centrum, op de hoek van de Vlamingstraat en de Grote Markt. Tijdens mijn gebruikelijke vrijdagmiddagborrel kijk ik dus al een aantal weken vol verlangen naar de kleurrijke winkelpui. Maar, geen pepernoten vóórdat Sinterklaas in het land is had ik mezelf beloofd. En dus mocht ik vandaag eindelijk een zakje van deze bijzondere kruidnootjes halen!

proeven

101 smaken pepernoten

Terwijl ik de winkel inliep werd ik wederom overdonderd door keuzestress. 101 smaken kruidnoten, de ene nog lekkerder dan de andere. Gelukkig stonden er op de balie een aantal soorten om te proeven. Net als vorig jaar blijft de Stroopwafelpepernoot favoriet. Niet alleen bij mij, maar ook bij de vele klanten die met tientallen zakken naar huis gingen.

rekken met pepernoten

In de schappen vind je dit jaar dus ‘gouwe ouwe’ zoals stroopwafel, chocolade, truffel en kaneel. Maar daar houdt het dit jaar niet mee op. Tijd voor gekkigheid. Gooi die Pina Colada kruitnoot maar naar binnen en je avond kan niet meer stuk. Of wat dacht je van cheesecake? Sowieso het beste van twee werelden! Of wat dacht je van échte Haagse pepernoten? Groen & geel zijn de kleuren die deze winter op tafel schitteren.

Voor een zakje betaal je wel iets meer dan in de supermarkt. Zo’n drie a vier euro per zakje. Zou het helpen de hele zak niet in één keer leeg te eten? 😉

De Pepernotenfabriek is geopend tot 6 december. Daarna komen ze met een nieuwe verrassing!

 

 

Gegevens

Vlamingstraat 47-49
Den Haag
06 28716518
www.pepernotenfabriek.nl

Openingstijden

Ma: 12.00 - 18.00
Di t/m vrij: 10.00 - 18.00
Za: 10.00 - 17.00
Zo: 12.00 - 17.00

Prijsklasse

€€