De week van de nieuwe foodies! Vandaag het eerste artikel van Sietske! Tijdens het Paasweekend genoot zij van een heerlijke (vega) lunch bij Baklust. Één van de diervriendelijke hotspots van Den Haag. Wil je meer weten over Sietske? Dat vind je hier! 

Een ‘proef’artikel schrijven

Wat een leuke woordspeling, een ‘proef’artikel schrijven. Mag ik mij, door te proeven (jeej!), een Haagse Foodie gaan noemen? Ik dacht meteen aan afgelopen Paasweekend, waar ik verschillende foodstops heb gemaakt bij de Rootz, Milu, BeerGarden en Baklust. Ook thuis mijn eigen ‘hotspot’ gecreëerd zoals een diner met verse asperges en zalm, een chocoladetrifle met advocaat (geel dus typisch Pasen toch?) en de rest van het weekend allerlei andere lekkere dingen zoals een blueberry crumble en een smoothie van ananas, kokoswater en kurkuma kruiden. Een weekend vol eten en drinken, daar kan ik eindeloos over schrijven.

image2

Vega genieten bij Baklust

De lunch bij Baklust springt er voor mij echt uit! Dit biologische en vegetarische tentje aan de rand van het centrum, op de Veenkade, heeft de sfeer van een gemoedelijke huiskamer. De verschillende meubels en kleuren zijn goed op elkaar afgestemd en vormen een gezellig warm geheel. Het zat goed vol, maar ik had gelukkig een tafeltje gereserveerd. Een slimme foodie is altijd voorbereid toch?

I Love Chai

Eenmaal gesetteld werd direct gevraagd wat ik wilde drinken. Op aanraden van de vriendelijke bediening ging ik voor een Chai Latte, om even op te warmen tijdens de toch nog wat frisse (vooral winderige) paasdagen! Ik kan je zeggen, ik heb al vele Chai’s gedronken in m’n leven. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. En zelfs met dat in m’n achterhoofd; deze staat zeker in m’n top-10. Perfecte combinatie van alle kruiden (kardemom, kaneel, kruidnagel) en de romige rijstmelk (dus vegan!). Geen comfortfood, maar mijn persoonlijke comfortdrankje.

                                             Foto Bertus Gerssen – Baklust

Iene miene mutte

A girl’s gotta eat en een lunch is natuurlijk geen lunch zonder eten. Heerlijke geuren die ronddwarrelen door het kleine zaakje en de vitrine, gevuld met heerlijkheden, trekken zonder moeite meteen je aandacht. Ik had natuurlijk allang de worteltaart gespot, maar ging (think healthy) eerst voor iets hartigs. Het personeel geeft een uitgebreide uitleg bij alle taarten, van vegetarisch, veganistisch of glutenvrij, alle variaties zijn er. M’n tafelgenoot koos voor de quiche met gegrilde courgette en aubergine afgetopt met gruyère kaas. Uiteindelijk, want echt alles zag er té lekker uit, gekozen voor de goed gevulde rode linzensoep. Yum! Wat een feestje! Door het gebruik van allerlei verse kruiden, ik proefde koriander, kurkuma, peper, en groenten zoals wortel, bleekselderij, pompoen en linzen was deze soep een ware smaakexplosie. Vooral het rode pepertje zorgde voor extra pit en gaf een healthy boost.

quiche

 

 Foto Bertus Gerssen – Baklust

Yummy Worteltaart

Om de verwensessie, het was immers toch Pasen, af te sluiten ging ik toch ook nog voor een stukje worteltaart, super smeuïg met een amandel roomlaag. Klinkt goed toch? Dit stukje is prima om te delen als je stiekem al vol zit, maar toch nog iets zoets wil. De stukken zijn namelijk be-hoor-lijk aan de maat ;-). Naast de worteltaart hebben ze meer lekkers zoals een chocoladetaart, bananenbrood, citroentaart, allemaal met- of zonder suiker en gluten.

Baklust voeg ik zeker toe aan mijn favo-tentjes, vooral als ik een gezonde vibe heb of wat minder vlees of vis wil eten! De knusse huiskamersfeer, het vriendelijke personeel en natuurlijk het lekkere eten maakt dat ik hier graag nog een keer terugkom. De perfecte combinatie met een yogales om de hoek.

Gegevens

Veenkade 19
2513 EG Den Haag
070-7532274
www.baklust.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 08:00-19:00
Zaterdag en zondag 08:00-18:00

Prijsklasse