Een nachtje weg in eigen stad. Gewoon omdat je dan, zonder heel veel moeite, toch even op vakantie bent. Want ook al ben je thuis vrij, er is altijd iets wat je nog moet doen. De was, de vaatwasser inruimen of zoals ik, toch nog even die ene blog afschrijven en social media updaten. Waarna ik waarschijnlijk weer eens uitgeteld op de bank zou belanden. Saai I know. Gelukkig hielp het Carlton Ambassador mij vorige week, de avond voor mijn 31ste verjaardag, uit die sleur en nodigde mij uit om een nachtje te komen onthaasten in hun prachtige boutique hotel.

Wandelend een nachtje weg

Dus ging ik met vriendlief en rugzak wandelend op pad. Een beetje gek wel, van de Bierkade naar de Sophialaan om even een hoteletje te pakken.  Super leuk, maar stiekem niet iets wat ik niet zo heel snel uit eigen initiatief zou doen. Waarom niet? Omdat ik met mijn werk al meer dan de helft van de tijd in hotels leef. Ik ben het dan ook niet alleen gewend, ik ben ook nog eens een tikkeltje verwend. Hotels moeten van goede huize komen om bij mij als favoriet te worden bestempeld. Daarnaast is thuis zo ondertussen mijn favoriete bestemming. Geloof me, ik had mezelf kei-hard uitgelachen als ik dit vroeger had gezegd. Toch is het iets wat vliegen met je doet, bestemmingen zijn mooi, maar thuis zijn is daardoor extra fijn.

‘Authentique’ chique

Na een wandeling van een half uurtje werden we hartelijk welkom geheten door de gastvrije receptiemedewerkers, om ons vervolgens te begeleiden naar één van de Residences van het Carlton Ambassador. Wát een gave kamers! Zo slaap ik doorgaans niet hoor! Een enorme balzaal met prachtige oude elementen, zoals een schouw met Delftsblauwe tegels en originele ornamenten gecombineerd met modern design en niet geheel onbelangrijk een enorme regendouche. Echt slapen op stand! De rest van het hotel is trouwens ook prachtig. Een hele fijne combinatie van klassieke elementen met een moderne knipoog waardoor iedereen zich hier thuis voelt. Jong & oud, hip en klassiek.

Kennis van de buurt

Waar je normaal gesproken altijd even onderzoek moet doen naar wat er in de buurt allemaal te doen is, was dat in dit geval natuurlijk niet nodig. Het Carlton Ambassador ligt vlakbij het fijne Anna Paulownaplein waar je heerlijk kunt eten bij Publique, Room of Hortus. Perfecte plekjes als je niet in Henricus, het restaurant van het Carlton Ambassador, wil eten. Dat gingen wij echter wel doen dus liepen we alleen die kant op voor een klein wijntje bij Wicked Wines.

Restaurant Henricus

Ken je dat? Dat je niet zo heel snel in een hotelrestaurant zal gaan eten? Of je er nu wel of niet logeert? Ik wil altijd zo graag de stad en zijn leuke plekjes ontdekken, dat ik vaak het hotel uit ren. Soms eigenlijk helemaal niet nodig bleek vanavond. Waarom? Omdat we bij Henricus dus écht heerlijk gegeten hebben! Het drie-gangen-diner dat we voorgeschoteld kregen bestond uit een proeverij (met onder andere kwartel, geweldige ham en een verfrissend soepje), op de Green Egg gegrilde lamsfilet (my favourite) en prachtige kazen als dessert. Allemaal begeleidt door bijpassende wijnen. Yum!

Extra leuk aan restaurant Henricus vond ik dat de kaart op elk moment van de dag gelijk is. Zo kun je om 10.00 uur ’s ochtends die heerlijke kwartel bestellen, maar ook om 21.30 uur een brioche bol met ei en kaas. Geloof me, als je leeft in verschillende tijdzones is het zo fijn om te kunnen eten waar JIJ op dat moment trek in hebt? Voor mij voelt 14.00 immers soms als 05.00. Dan wil je toch echt gewoon een schaaltje yoghurt én zeker geen zware gerechten!

Ballonnen en cocktails

Na het diner voelde ik me al heel erg jarig. Waarom? Omdat de hele kamer vol lag met ballonnen. TE LEUK! Maaaar het was nog geen twaalf uur en dus zeker nog geen bedtijd. Waar het wel tijd voor was? Eventjes naar Milú voor een verjaardagscocktail met oud collega’s. Kijk, kan allemaal als je dus een nachtje in eigen stad slaapt. Je weet precies waar je, ook op een anders saaie woensdagavond, moet zijn!

De volgende ochtend genoten we van een heerlijk ontbijt en ik van vele gelukswensen, werkelijk iedere medewerker van het Carlton Ambassador wist dat ik jarig was (they know how to make a girl feel special). Waarna we de stad in doken voor birthday shoppen, koffie (en taart) bij Hop & Stork om vervolgens weer heerlijk naar huis te lopen. En my, my wat heb ik me jarig gevoeld. Ik had dan ook het idee dat het er al op zat, maar ’s avonds volgde er nog meer festiviteiten.

Ik kan je in ieder geval 2 dingen van harte aanraden. Ten eerste het Carlton Ambassador, waar ik zooo vaak langs ben gefietst, maar waar ik vrijwel nooit naar binnen ging en ten tweede een nachtje weg in eigen stad. Believe me, het is net écht vakantie, maar dan zonder de moeite!

 

 

Gegevens

Sophialaan 2
+31(0)70 363 03 63
https://www.carlton.nl/hotel-ambassador-den-haag

Openingstijden

24/7

Prijsklasse

€€€