Spanning en sensatie vandaag in de Nederlandse foodscene. Het moment dat Michelin hun sterrengids voor 2017 publiceert is al sinds jaar en dag een zenuwslopend moment voor vele topchefs. Een ster erbij, en ster eraf of misschien wel een eerste ster ooit. Voor een restaurant is een ster ‘gegarandeerde omzet’ en voor echte foodies dé manier om de top van de Nederlandse voedselketen te vinden. Dus, waar kun je in 2017 in Den Haag eten op sterrenniveau?

Geen winnaars, wel verliezers

We zien in Den Haag geen nieuwe spelers op de sterrenmarkt. Calla’s, Hanting en Niven behouden alledrie één ster. Calla’s heeft bewijst constante kwaliteit en houdt de ster al 17 jaar vast! Een prestatie op zich. Hanting en Niven bewijzen beide dat het een duidelijke visie en focus mooie resultaten geboekt kunnen worden.

Foto: Hanting

Foto: Hanting

Een tegenvaller voor Cotton Tree sur Mer. Het oude Seinpost gooide het vorig jaar over een ander boeg en ging de visie van Ron Blaauw achterna. Kleine gerechten, voor kleine prijzen kostte hen helaas hun ster. En dat na 12 jaar! Verandering van spijs doet dus niet altijd eten, in ieder geval niet bij de heren en dames van Michelin.

Net even buiten Den Haag behouden Aan de Zweth (Schipluiden) en Latour (Noordwijk) beiden hun ster. Weinig spannends dus.

Bib Gourmand

Yes. Sinds jaar en dag is de lijst in Den Haag een tikkeltje beperkt. Bijzonder, zeker gezien het feit dat er met de ruime vertegenwoordiging expats toch voldoende ‘sterrengeld’ aanwezig is. Heb je alle sterrenrestaurants van Den Haag dus al ontdekt, of laat je portemonnee dat gewoonweg niet toe, maar houd je wel van eten op hoog niveau? Kijk dan eens naar het kleine zusje van Michelin. De Bib Gourmand. Hier vind je restaurants die gerechten van hoog niveau op tafel zetten tegen een vriendelijkere prijs. Een goed driegangendiner mag namelijk maar €37,00 kosten. Dat maakt een avond goed eten toch een stuk leuker?

In Den Haag zijn slechts twee restaurants met een Bib Gourmand vermelding, maar met een klein ommetje kom je nog verschillende interessante opties tegen!

Les Ombrelles

In Den Haag hebben zowel Les Ombrelles als Restaurant Basaal een vermelding in Bib Gourmand. De één kiest sinds kort niet meer voor klassieke visgerechten, maar smakelijk visgerechten met Baskische invloeden. Extra bijzonder, hier, bij Les Ombrelles at ik de beste steak ooit. Vrij onverwachts bij een visrestaurant toch? ;-). Bij Basaal aan de Dunne Bierkade geniet je juist van lokale producten, zoals kaas van Boerderij de Vierhuizen, vlees van slagerij De Schelfer, en biertjes van Kompaan. Beide echte aanraders.

Vind je het niet erg op ietsje om te rijden? Dan kun je bijvoorbeeld naar Le Vieux  Jean in Delft of Bij Erik of Brasserie NL in Leidschendam. Good food voor niet teveel geld. Dat zijn toppertjes toch?

 

 

Gegevens

Diversen
-
-

Openingstijden

-

Prijsklasse

-