Het is vandaag mijn favoriete dag van het jaar. Niet m’n verjaardag, niet valentijnsdag, ook geen koningsdag, maar gewoon, heel ordinair, #nationalpizzapartyday! En als ik ergens fan van ben dan is het wel pizza (en party). Ik denk serieus dat als ik één gerecht de rest van m’n leven moet eten, dat het pizza zou zijn. Het liefst met heeeeeel veel (blauwe) kaas en dan ook nog ergens op een terras in Florence of Rome. Dat laatste denk ik er vaak maar bij, ogen dicht en Eros aan en you’re almost there. Toch is er in Den Haag ook een plek waar ik heel graag pizza eet. Hou jij van flinterdunne houtovenpizza’s? Italliaaaanse accenten en tafeltjes waar je, zeker na veel te veel pizza, eigenlijk niet meer tussendoor past? Follia is your place to be ;-).

Favoriete pizza

Bij Follia in de Frederikstraat is het altijd druk. Zelfs op een random maandagavond is de kans groot dat je moet wachten op een tafel. Dat is niet voor niets, want de pizza’s bij Follia zijn fantastisch. Gemaakt volgens authentiek familierecept proef je hier een vleugje Italië. Op de kaart vind je meer dan 30 verschillende soorten met de meest fantastische ingrediënten. Je vindt er pizza’s met truffel, maar ook met burrata (YUM!) en de pizza quattro formaggi is hier niet alleen met gorgonzola, maar ook met een andere grote favoriet, tallegio. Serieus, wie wil dat nu niet! Bij elke pizza kun je kiezen tussen klein of groot, of hoe ik het liever zie, groot of groter. Cause trust me, it is a challenge.

Primi, Secondi en Dolci

Ben jij nou niet zo gek op pizza, (dan ben je überhaupt misschien een beetje gek ;-)) ook dan is Follia de moeite waard. Met een tweewekelijks wisselende kaart kun je kiezen uit heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten welke meegaan met het seizoen. Er wordt gewerkt met ambachtelijke producten en traditionele Italiaanse recepten. Zo heb je met de Italiaanse bediening en pizzabakkers een stukje Italy in Den Haag.

Gegevens

Frederikstraat 62
Den Haag
070 363 87 76
http://www.follia.nl

Openingstijden

Ma t/m woe 17.00 -22.00
Do t/m za 12.00 - 22.30
Zo 12.00 - 22.00

Prijsklasse