Guacamole, taco’s, margarita’s, jalepeño’s, refried beans & quesadillas I love it all. Pittige, kruidige smaken uit het oh zo mooie Mexico. Jarenlang ben ik op zoek geweest naar de perfecte Mexicaanse smaaksensaties. Zonder succes. Tot ik gisteren voor het eerst bij KUA binnenstapte! Hoe heb ik dit kunnen missen? ¡Viva Mexico! ¡Viva KUA!

Verliefd op de smaken van Mexico

Mijn liefde voor Mexicaans eten komt uit de tijd dat ik een jaartje in Flower Mound, Texas mocht vertoeven. Nog nooit van gehoord? He-le-maal niet gek hoor. De Mound was namelijk een 1,5 meter hoge heuvel begroeid met bloemen. Suburbia ten top. Er was werkelijk niets te doen, maar het eten was er fantastisch. In deze zuidelijke Amerikaanse staat woonde namelijk heel veel Mexicanen die te gekke gerechten op tafel toverde. Gerechten die ik tot op heden nooit kon vinden in het Haagse. Gedoemd tot het eten van Sheba bij Popo (sorry als jij wel fan bent). Thank god, toen ik gisteren, na veel te lang wachten, eindelijk bij KUA binnenstapte ging de (Mexicaanse) hemelpoort voor me open. Perfect flavours have arrived.

Foto: KUA – Mexican kitchen

Hablas Español?

Als iets mij naar Latijns Amerika doet verlangen zijn het restaurants waar geen Nederlands wordt gesproken, minimaal Engels en heul veel Spaans. Niet alleen door la gente in de bediening, maar ook door het merendeel van de mensen aan de knusse kleine tafeltjes. KUA is populair op deze enorm druilerige donderdag en niet alleen bij de doorsnee Hagenees. Nee, menig (latino) expat weet de weg naar KUA duidelijk te vinden. Niet heel gek ook, want bij KUA gaan ze voor de traditionele Mexicaanse keuken. Geen burrito’s, maar wel fantastische taco’s.

Foto: KUA – Mexican kitchen

Traditionele Mexicaanse gerechten

Gewapend met een margarita (met precies de juiste hoeveelheid zout) en een grote kom guacamole op tafel gingen we de strijd aan met de natuurlijk volgende keuzestress. Werden het de Enmolades de Pollo met de traditionele (chocolade) mole saus? Of toch één van de verschillende taco’s? Omdat ik me niet kon herinneren wanneer ik voor het laatst écht goede taco’s had gegeten ging ik voor de vis taco’s. Met gepaneerde corvina vis, chipotle mayo (YUM) en jalepeño’s. J. koos ook voor taco’s, maar dan met black Angus steak, Achiote en kaas. En oh, oh wat een feestje. Comfort food met een hoofdletter C. Precies de juiste hoeveelheid spicy met een knapperig visje en ook de steak was perfect gebakken. Bommetje vol, dus zonder ruimte voor een waarschijnlijk ook overheerlijke Flan, liepen we voldaan naar buiten.

KUA biedt comfort food in de ultieme vorm. Fantastische, authentieke Mexicaanse smaken geven je op elke regenachtige dag dat zonnige gevoel waar je naar op zoek bent. ¡Viva KUA, ¡VIVA Mexico!

 

Gegevens

KUA - Mexican Kitchen
Torenstraat 77
Den Haag
070 737 1335
http://www.kuarestaurant.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag: 17.30 - 23.00 uur

Prijsklasse

€€