Kroketten! Hollandser wordt het niet toch? Het maakt niet uit waar ter wereld je bent, zodra je vertelt dat je Nederlands bent begint iedereen direct over deze gefrituurde lekkernij (true; ook drop, stroopwafels en ‘neuken in de keuken’ passeren vrijwel altijd de revue ;-)). Favoriet bij elke wereldburger die van lekker eten houdt. Maar, niet alleen bezoekers van over de grens worden blij van een lekkere kroket, wij Hollanders schuiven er ook geregeld één naar binnen. Op de vrijdagmiddagborrels, ‘zondag patat (en kroketten)dag’, als vette bek na een avondje stappen of juist de volgende ochtend om de brakheid iets te verzachten, trust me, we can not get enough! Well, Het Kroket Loket is here to save the day!

Een hemel vol kroketten

Je begrijpt, toen ik op Instagram ‘Het Kroket Loket’ voorbij zag komen maakte mijn ‘foodiehart’ een sprongetje en deed m’n inner-fat-kid een dansje van geluk. It does not get better then this does it? Vroeger al at ik namelijk het liefst alleen snacks, die patat kon me gestolen worden. Begrijp me niet verkeerd, een lekker ambachtelijk frietje is heerlijk, maar helemaal nergens zonder een goed gevulde snack. En een winkeltje vol met heel veel soorten handgemaakte kroketjes? It’s like i’ve died and gone to heaven!

Kroket Loket

Elke kroket is handgemaakt

Bij Het Kroket Loket kan m’n dag dus niet meer stuk. Ze hebben niet alleen meer dan 10 verschillende kroketten (ja, ook vegetarische!), maar ze worden allemaal ook nog eens handgemaakt! Dag in dag uit (en met dit daverende succes ook nacht in, nacht uit) worden deze goudbruine pareltjes in gerold en gevuld tot culinaire hoogstandjes. Want bij Het Kroket Loket eet je niet alleen oud Hollandsche rundvlees kroketten, nee, je vindt er ook exotische varianten, zoals de kroket met Peking eend. Of wat dacht je van het drietal vegetarische variaties? Gevuld met kaas, groenten of bospaddestoelen met truffel (YUM)? You’ve got to try them right? Meer zin in hipsterproof snacken? No problem. Ook hier is pulled pork vertegenwoordigd.

Mijn favoriet was echter de kroket van de maand. Met Indonesische invloeden waande ik me in één van de vele toko’s die Den Haag rijk is. Fantastisch lekker én zeker een blijvertje!

Kroket Loket

Proef ze allemaal!

Heb je net als ik altijd een tikkeltje last van keuzestress? Daar hebben ze gelukkig overna gedacht! Bij Het Kroket Loket kun je namelijk ook een kroketten proeverij bestellen. Hierin vind je zes mini kroketjes zodat je direct je favoriet kunt kiezen voor de volgende keer. En die keer daarna en daarna. Want geloof me, hier ga je zeker terugkomen!

Voor een kroketje betaal je rond de €3,00 en voor de proeverij €6,50. Zorg er wel voor dat je er één van de lekkere mosterds of mayo’s bij besteld. Mijn favoriet? De spicy mayonaise <3.

Gegevens

Papestraat 21
Den Haag
-
https://www.facebook.com/hetkroketloket/

Openingstijden

Zo t/m Wo: 11.00 - 18.00
Do t/m Za: 11.00 - 20.00

Prijsklasse