De Grote Markt is bij mij net mijn gedeelde achtertuin. Bij gebrek aan avondzon breng ik avond na avond door op dit terras. Met een flesje ijskoude biologische witte wijn is immers elke avond succesvol ;-). Toen ik hoorde dat er een nieuw restaurant in het oude pand van ‘De Supermarkt’ kwam werd ik al een beetje blij, maar toen ik hoorde dat dit oude danspand gevuld zou worden met gebraden kippetjes en lokale biertjes kreeg ik een ‘heel apart gevoel van binnen’.

Want, in tegenstelling to veel vrouwen houd ik wel van een kluifkippie en een lekker speciaal biertje! Maandag, na weer even genoten te hebben van de laatste zonnestralen, liepen we ‘Hoender en Hop’  voor het eerst binnen om kennis te maken met hun Label Rouge kippies en uitgebreide bierkaart.

Een beetje raar was dat aparte gevoel van binnen wel. Het restaurant voelde namelijk een stuk kleiner dan de clubs die er eerder in hebben gezeten. Van schudden in de Silly Symphonies (dat weten alleen hele oude mensen nog) tot Typhoon en 80’s & 90’s avonden in De Supermarkt. Aan alles komt een eind. Gelukkig is er met het einde van deze clubs ook een einde gekomen aan de geur van omgevallen shotjes. Toch wel een fijne bijkomstigheid ;-). In tegenstelling tot de laatste, beetje sneue,  weekend avonden in De Supermarkt was het er gezellig druk. We namen plaats aan een hoog, houten tafeltje achterin en, nadat ik bijna met stoel en al van de verhoging af viel.. oeps.. ;-),  bestelde een biertje en een kippetje. Lekker makkelijk lijkt dat, nou, wacht maar tot je die bierkaart ziet!

Menig menukaart valt erbij in het niets, maar na even puzzelen en wat wikken en wegen verschenen er een Kompaan biertje en een Mama (van brouwerij Oedipus in Amsterdam) op tafel. Kompaan bier vind ik extra leuk. Het is namelijk lekker Haags. Nog even of ook zij openen een Haagse Hotspot! En wel een brouwerij mét proeflokaal! Ennnn ja, je raadt het al, ook die vind je straks op de Binckhorst, want ja, zoals ik al eerder zei, booming!

Maar goed, genoeg over bier en meer over KIPPPP! De krielkippetjes van Hoender en Hop komen uit Frankrijk en zijn zogenaamde Label Rouge kippies. Dat wil zeggen dat ze zijn opgegroeid met ruimte, vrije uitloop en 100% natuurlijke voeding. Klinkt allemaal heel (bio)logisch. Wat ik alleen niet helemaal snap is waarom die kippetjes helemaal uit Frankrijk gehaald worden terwijl er ook echt heel veel lekker (duurzaam) vlees uit de lokale omgeving komt. Begrijp me niet verkeerd, er is waarschijnlijk mega goed overna gedacht en is een bewuste keuze geweest, ik ben alleen benieuwd naar de afweging! Neemt niet weg dat dit heerlijke, malse kippetjes waren, maar daarover zo meer ;-)…

houtskool grilOf nu! Onze kippetjes gekruid met salie en knoflook werden geserveerd met mega lekkere coleslaw, verse frietjes ennn, last but not least, verse appelmoes. Man man man, kip, patat en appelmoes, het kind in mij kwam meteen weer naar boven :), ik vroeg nog net niet om een kleurplaat. Maar dit old school kindermenu was gelukkig van heel ander niveau dan de taaie nuggets die we vroeger voorgeschoteld kregen. De kippetjes kwamen van de Josper. Een houtskoolgrill die heerlijke geuren door het restaurant verspreidt. De kruiden en het knapperige velletje van de kip waren heerlijk, ook de bijgerechten en extra bestelde truffelmayovielen goed in de smaak.  Wel was de garing bij ons aan tafel nog iets voor verbetering vatbaar. In ieder geval bij één van onze kippetjes. Waar de kip over het algemeen heerlijk mals en dus perfect gegrild was, was er eentje net ietsiepietsie te droog. Niet minder lekker, maar het gleed iets minder van het botje af. En daar houden we nou juist zo van!

kip

Wil je iets anders dan kip? De houtskoolgrill zorgt ook voor spareribs die zo van het botje vallen & heerlijk sappige bbq worstjes. Die bewaren wij voor de volgende keer!

We sloten de avond af met taartjes, appelgebak, cheesecake en ja, wederom heeeeerlijke lemon merigue pie. Daar kan ik toch echt geen nee tegen zeggen.. Maar het was een feestdag, dus alles mag ;-).

Wanneer ga jij een kippie kluiven bij Hoender en Hop? Of houd je niet zo van vieze, kleverige vingers?

Gegevens

Hoender en Hop
Grote Markt
Den Haag


www.hoenderenhop.nl

Openingstijden

Dagelijks van 11:00 tot 23:00 geopend.
Take-out beschikbaar!

Prijsklasse