De Sint is het land nog niet uit, of de kerstmarkten maken hun intrede in het Haagse. Waar we vroeger heuuulemaal naar Duitsland moesten afrijden voor Heiße Chocola oder Gluhwein kun je het nu allemaal om de hoek vinden. En niet op één plek, nee, Den Haag staat er zondag vol mee! Waar je moet zijn? I will tell you!

kerstmarkt

Zondag 11 december – Wintermarkt in het Haagse Hofkwartier

In de straatjes van het Hofkwartier vind je niet alleen de traditionele kraampjes vol ‘snuisterijen’, maar vind je ook vertier en vermaak. Je stapt zondag namelijk eventjes terug in de tijd. Terug naar de tijd van Dickens. Je vindt er vuurspuwers, goochelaars, een hoefsmid, hoornblazers, verhalenvertellers en zelfs een valkenier! Kids mee? Die kunnen handboogschieten, touw maken, vilten, steltlopen of traditionele taarten bakken. De ideale manier om ze achter de tv vandaan te krijgen toch?

Ben jij net als ik meer van het eten en drinken? Dan geniet je overal van glühwein en warme chocolademelk. Er worden speciale gerechtjes geserveerd en de bierliefhebbers kunnen deelnemen aan rondleidingen bij de broeders van St. Jan in het Wilibrordushuis. Sound’s like a good one right?

Zondag 11 december – Kerstmarkt Emma’s Hof (Zeeheldenkwartier)

Wil je liever iets kleinschaligers? Ga zondag dan naar Emma’s Hof in het Zeeheldenkwartier. In de prachtig versierde tuin vind je zelfgemaakte kerstballen, chutney’s, kerstkaarten en heerlijke hapjes en drankjes. Alles zelf gemaakt in het Zeeheldenkwartier. Zo weet je zeker dat je een origineel cadeau hebt bemachtigd!

Zondag 11 december – Kerst in de Keizerstraat

Uitwaaien op het strand en dan nog even een glaasje Glühwein drinken? Dan moet je in de Scheveningse Keizerstraat zijn! De straat staat vol authentieke kersthuisjes, er is live muziek en ook hier zijn ze fan van handenarbeid. Versier kerstballen, maak kerstlichtjes  überhaupt iets kerstachtigs ;-). Ook gaan ze aan de slag met ‘de langste banketstaaf’. Klinkt interessant ;-). In ieder geval één en al gezelligheid!

Vrijdag 9/zaterdag 10 en zondag 11 december – Rootz Winterbieren festival

Geen zin in kraampjes, kerstmannen en ‘lekker slenteren’? Dan is Rootz dit weekend je go-to! Hier drink je drie dagen al je (nieuwe) favoriete winterbiertjes! Welke biertjes je kunt krijgen? Dat lees je hier!

De weersverwachtingen voor zondag zijn prima, dus ga naar buiten, kom in de kerstsferen en ontdek de/je stad!

 

Gegevens

-
-
-

Openingstijden

-

Prijsklasse

-