Vorige week dinsdag was ik samen met een groep bloggers en pers uitgenodigd voor een diner bij de nieuwste Haagse hotspot: Jamey Bennett. Het was voor mij eigenlijk last minute want Jessica kon helaas toch net niet. Voor ik er naartoe ging maakte ik nog even een tussenstop om iets netters aan te trekken. Mijn slobbershirt met humus vlekken van de lunch kon namelijk echt niet. Jamey Bennett bevindt zich op de Plaats vlakbij het Buitenhof. Van te voren was ik al een paar keer langs gelopen om naar binnen te gluren en ik was dus super benieuwd wat het nu eindelijk geworden was. Vol goede moed en enthousiasme ging ik na mijn werk richting Jamey Bennett voor een avond vol verrassingen. Het was ook mijn eerste echte persevent dus ik was best wel benieuwd naar de mensen en wat ik kon verwachten. En heel eerlijk, ik was stiekem ook wel een beetje zenuwachtig.

Door: Marijke

Het was nogal haasten, maar gelukkig was ik op tijd! Met een glaasje prosecco werd ik enthousiast ontvangen door de eigenaar. Nadat ik even was bijgekomen van al het gehaast voegde ik mij bij alle andere bloggers en pers. Daar leerde ik Inge kennen. Zij heeft een eigen blog en was ook uitgenodigd. Zij ging al vaker naar persevents, maar kende ook niet veel mensen. Na samen wat gekletst te hebben onder het genot van onze bubbels maakte we alvast wat foto’s van het terras en de entree van Jamey Bennett. Toen we eenmaal klaar waren konden we aan tafel en kon de pret beginnen!

We liepen door naar het achterste gedeelte van het restaurant. Onderweg ving ik al een glimp op van de geweldige bar, de open keuken en het hogere gedeelte van het restaurant. Samen met Inge schoof ik aan de middelste tafel. Onder het genot van een glaasje wijn leerde ik mijn andere tafelgenoten kennen. Hele lieve dames waarvan de ene een eigen communicatiebedrijf heeft en de ander ook was gekomen via een andere blogger. We keken onze ogen uit. Iedereen was onder de indruk van de prachtige marmeren tafels!

Jamey Bennet

Mijn oester ontgroening!

Toen iedereen was gesettled werden de eerste gerechtjes geserveerd: een pizza van tonijnsashimi, maar ook oesters! Oesters heb ik altijd kunnen en proberen te vermijden. Het glibberige en zoute schaaldiertje stond nou niet echt op hoog op mijn lijstje. De hele tafel moest lachen toen ik vertelde dat ik nog nooit een oester had gegeten en laat staan had aangeraakt! Met wat steun van hen besloot ik het toch te proberen, want eerlijk is eerlijk als foodie moet je natuurlijk wel alles hebben geprobeerd. Ik had geen idee hoe ik dit moest gaan eten en wat nou als ik het niet lekker zou vinden? Vanavond had ik geen keus en moest ik er aan geloven: mijn allereerste oester ooit! Wat zou mijn moeder trots op mij zijn. Bij de oesters werd een gelei van gin tonic en een vinaigrette van framboos geserveerd. Voorzichtig lepelde ik beide op mijn oester en ‘gooide’ de oester naar binnen. Voorzichtig kauwend besefde ik me dat het ondanks het vreemde mondgevoel, erg lekker was!  Alle ogen waren op mij gericht: ‘En? wat vond je ervan?’.

Jamey Bennet

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het mij altijd veel zouter had voorgesteld, maar de gelei en de vinaigrette verbloemde dit en zorgde voor een bijzondere smaakcombinatie. Mijn avond kon niet meer stuk. Ik appte snel mijn moeder om mijn ervaring te delen en nam gauw nog een oester. Yup, ik had de smaak te pakken. Ondertussen hoorde ik al enthousiaste verhalen over de tonijnpizza die ook nog op mij lag te wachten. Ik nam snel een puntje voordat alles op was. Wow wat was dit lekker. Boterzachte tonijnsashimi op een krokantlaagje filodeeg afgemaakt met een heerlijke truffelmayonaise. Mijn avond kon nu al niet meer stuk en we waren pas net begonnen!

Jamey Bennet

Food in overvloed

Verschillende gerechtjes wisselden elkaar af: frisse ceviche, romige crispy crab cakes, heerlijke gamba’s (zonder te hoeven pellen) en de lekkerste gegrilde dorade ooit! De dorade was goed gekruid en gegrild op steenkool waardoor hij een lekkere ‘smokey’ smaak had. Ik was de uitverkorene om de dorade te fileren en ik moet zeggen dat dat best aardig ging. Ik heb in ieder geval geen klachten gehad over graatjes. Als (van origine) Noordwijkse ben ik altijd gek op een stukje vis, maar ook van een goed stuk vlees kan ik intens genieten.

Net toen ik dacht dat alle gerechtjes gerserveerd waren, kwamen daar de beste spareribs die ik ook had gegeten ooit! En goede spareribs ‘are hard to find’. Ik heb een favoriete plek om deze te eten in m’n hometown, maar ben altijd op zoek naar dé spareribs die deze kunnen overtreffen. Nou ik heb ze gevonden hoor!  De ribs bij Jamey Bennett waren mals, het vlees viel zo van het bot af. En extra leuk. De ribbetjes waren gemarineerd in cola. Hierdoor waren ze zoet, maar toch ook kruidig. Hoewel ik al heel hard had geroepen dat ik toch écht vol zat, heb stiekem toch nog 3 ribbetjes gegeten. I could not get enough. En dat is een enorm compliment!

Jamey Bennet

Een lust voor het oog

Toen was het tijd om even de benen te strekken en het restaurant te ontdekken. Ik liep de trap op om foto’s te maken van de Chesterfields en het gave interieur. In dit gedeelte zat niemand dus ik kon rustig mijn gang gaan samen met alle andere bloggers. Ik vond het trouwens echt geweldig om gewoon ongegeneerd foto’s te maken van mijn eten en het restaurant. Zo kan ik jullie perfect laten zien hoe mooi deze zaak is!  Jamey Bennett is namelijk heel gaaf ingericht. Het heeft een urban look met hier en daar klassieke items. Zo is er een grote klassieke bar zoals je die in New York of Londen zou tegenkomen met een (hoe random) flamingo in de hoek en een cosy open haard. Naast de eerder genoemde Chesterfields en marmeren tafels vind je soms ook heerlijke leren relax fauteuills. Daar zie ik mezelf al helemaal neerploffen na een lange dag werken of op een luie zondagmiddag. Een prachtige zaak dus! Maar één essentieel onderdeel heb ik nog niet belicht! The place where the magic happens! De keuken! Een prachtige open keuken voorzien van een steenkoolgrill (waar dus die heerlijke dorades en gamba’s vanaf komen!) Ik ben groot fan van open keukens. Het brengt zoveel bedrijvigheid naar een restaurant!

Jamey Bennet

Er is altijd plek voor een toetje

Hoewel ik al mega vol zat (ik had tenslotte al drie extra stukjes sparerib naar binnen gepropt) kreeg ik bij het zien van de desserts spontaan weer trek. Tot mijn grote blijdschap verschenen mijn twee lievelingstoetjes op tafel: cheesecake en lavacake! En vooral die laatste! Oh my! Toen ik mijn lepel in dit goddelijke chocolade cakeje zette kwam de warme, vloeibare chocolade mij al tegemoet stromen. Samen met een hapje ijs en de crunch die erbij werd geserveerd, besefte ik wel dat ik op dit moment een van de gelukkigste mensen op aarde moest zijn. Dat is wat eten met mij doet. Ik kreeg het voor elkaar om zeker de helft van de lavacake op te eten. Hoe ik het altijd voor elkaar krijg? Geen idee, it’s a gift 😉

Tijd om de avond af te sluiten. Het was inmiddels alweer 22.30 en ik heb genoten. Jamey Bennett is wat mij betreft een fijne toevoeging aan de Haagse horeca. Shared dining, hoe vaak je het tegenwoordig ook ziet, blijft één van m’n favoriete manieren om te dineren. Doordat je alles deelt, deel je ook meer ervaringen. Niet ieder met zijn of haar eigen gerecht, maar alles lekker delen. Top!

Jamey Bennett is dus een must eat. Gezellig met vrienden of met familie. Eten of drinken. Alles kan. En dat is fijn! De gerechtjes zijn circa €10,00 per stuk, maar er zijn ook bijgerechtjes die rond de €5,00 zijn. Houd jij helemaal niet van delen en wil je toch echt gewoon je eigen bord (alles is voor Bassie!)? Ook dan is er geen probleem. Grotere gerechten kosten tussen de €14,50 en €20,00. Prima prijsje toch? Wat je echt moet proberen? De oesters natuurijk! Gewoon doen! Oh en de spareribs. Because I found my new go-to place! Geniet!

Gegevens

Plaats 11
Den Haag
070-365 02 35
www.jameybennett.nl

Openingstijden

Ma-Za 9:00 - 24:00
Zo 9:00 - 23:00

Prijsklasse

€€