WOW! Het houdt maar niet op. De één na de andere hippe tent kondigt aan zich in onze mooie hofstad te komen vestigen. Vroeger had ik het idee dat we ‘onderaan het lijstje’ stonden als het op de grote Nederlandse steden aankwam. Op dit moment is niets minder waar. Zelfs friettenten met ‘Amsterdam’ in de naam openen hun eerste vestiging in ’t Haagse. Het moet echt niet gekker worden! Met de aanwinst die deze week bekend werd gemaakt was ik echter extra blij. Instock komt namelijk naar onze mooie stad achter de duinen. Wat mij betreft één van de beste initiatieven van deze eeuw (yes really!).

Foto: Hanna Hachula

Foto: Hanna Hachula

Instock? Dat ken ik helemaal niet?

Niet? Je zou het wel moeten kennen! Maar mocht je als echte Hagenees vrij weinig buiten de stadsgrenzen komt, dan is het je vergeven. Instock vind je namelijk alleen in 020. Is toch anders dan Duh Haag. Wat ze bij Instock doen is echter wel écht leuk en zeker de moeite waard. Niet door hun bijzondere keuken, nee door de producten die worden gebruikt. Why? Nou, heel simpel, bij Instock ‘redden’ ze voedingsmiddelen.

‘Redden’? Ja. Redden. Met hun elektrische ‘food rescue car’ rijden ze elke ochtend langs verschillende vestigingen van de Appie (de plek waar de initiatiefnemers elkaar hebben leren kennen). Hier halen ze producten op die anders weggegooid zouden worden. Om daar vervolgens, inventief als ze zijn, heerlijke gerechtjes mee op tafel te toveren. Zo kun je dus super lekker uit eten, maar draag je niet bij aan de dagelijks groeiende voedselverspilling. Nog mooier. Zonder er zelf ook maar enige moeite voor te doen! Daar kun je toch gewoon geen nee op zeggen?

Foto: Ruben de Ruijter

Foto: Ruben de Ruijter

Eten wat de pot schaft

Dat nemen ze hier letterlijk. Het menu is namelijk niet van tevoren bekend. Zelfs voor de chefs in de keuken is het namelijk elke dag weer een verassing met welke producten ze aan de slag mogen gaan. Vervelend? Nee! Juist extra leuk! In de keuken kunnen ze elke dag hun creativiteit de vrije loop laten en jij hoeft niet te kiezen. Oftewel. Geen keuzestress. Halleluja! Vegetarisch of stiekem bang dat je precies datgene geserveerd krijgt wat je niet lust? Er is stiekem altijd iets te kiezen én altijd een vegetarische optie. Iedereen kan mee dus!

Foto: Ruben de Ruijter

Foto: Ruben de Ruijter

Waar en wanneer mogen we aanschuiven?

Instock opent haar deuren op het Haagse Buitenhof. Zo kunnen wij niet alleen genieten, maar kunnen ze ook de Tweede Kamer attenderen op de ernst van verspilling. Wanneer ze precies openen konden ze helaas nog niet verklappen. Maar, ik houd jullie zeker op de hoogte. Want Instock, dat is een hofspot in the making!

 

Gegevens

Buitenhof 36
Den Haag
T.B.A.
www.instock.nl

Openingstijden

T.B.A.

Prijsklasse