Gisteren ging TREK van start. Een van mijn favoriete favoriete foodfestivals. Daar komt bij dat we in Den Haag nog niet dood gegooid worden met eetfeestjes. Woon je in Amsterdam dan kun je volgende mij geen sleurhut met zelfgemaakte sapjes of kokosballen meer zien.

Omdat we in Den Haag tot september moeten wachten (ja I know, we hebben de homemade/swan en nog een paar marktjes die je ook in veel lekkers voorzien, maar dat is toch allemaal net iets kleinschaliger) hebben we er allemaal zin in. Ik dus ook. Nu heb ik deze week ook nog vrij én was vriendlief jarig dus driedubbelfeest.

Toen wij om half 5 bij TREK aankwamen was het nog vrij rustig. Niet erg, want zo hadden we rustig de tijd om even te kijken wat we de rest van de avond zouden gaan eten. Uiteraard onder het genot van een wijntje/biertje en een gezellig muziekje. TREK is namelijk niet alleen eten, je hebt het hele weekend ook leuke bandjes en diverse kleinkunst optredens. Allemaal onder het alziend oog van de BurgeRmeester.

Haagse Foodie bij TREK

De keuze was ook dit jaar weer reuze en de ‘ienemienemutte’s’ en ‘zullen we misschien nog een dagje gaan dit weekend’ vlogen ons om de oren. Want ja, die verdomde keuzestress. My, my, wat vind ik dat lastig. Alles is lekker, maar m’n maag kan niet alles aan. Anders krijg ik net zoiets als ik in Curaçao had. Daar serveerde ze peanutbutter brownies (uhuh, echt zo lekker als het klinkt) met ijs en echte caramel. Resultaat? Ik had buikpijn en  J. kon me rollen naar huis. Dat wilde ik gisteren dus sowieso niet. Rustig aan beginnen dus. En wel met een kroketje van monsieur croquettes. Twee verschillende. Eent(d)je met eend en truffel en eentje met hollandse garnaaltjes. Yum!

Kroketjes

TREK in burgertjes

Hierna wachten we even op wat vriendinnetjes en namelijk we plaats aan een tafeltje in de zon. Met een flesje wijn. Uiteraard. Resultaat? 3 flessen wijn later vergaten we eigenlijk al dat lekkere eten, en realiseerde we ons dat een kroketje, wat eerst zo’n goed idee leek omdat die zo lekker klein was, niet zo’n goede bodem is. Tijd voor actie dus. J. wilde graag een broodje pulled pork. Want dat hoort op een foodfest. True. Ik ging eerst in de rij staan voor een broodje entrecote, maar die zagen er in het echt toch niet iets minder lekker (lees groot) uit dan op het plaatje. Ik sloot dus bij J. aan in de rij bij Stacks (rechts achterin) en ging voor een kreeftenburger met calamaris en garnaal. J. uiteindelijk voor een surf en turf met pork. Oftewel, een broodje pulled pork met een aantal grote garnalen er bovenop. My, my, my dit was serieus één van de beste burgers die ik in tijden heb gegeten. En met vis/schaal- en schelpdierburgers is het vaak erop of eronder. Maar deze.. jeetje mina ;-). Hij is wat aan de prijzige kant (€9,50), maar ik vond dat het dubbel en dwars waard. Meer een vleeseter? De surf en turf, waar ik uiteraard wel een hapje van heb genomen, was ook echt heel erg lekker.

Mijn tafelgenootjes gingen voor de Pita Gyros van Vleesch nog Visch. Vegetarisch dus, maar ook errug lekker. Zo’n vegetarisch gerechtje wat zelfs de grootste vleesliefhebber zonder moeite of protest wegwerkt.

Burgers

Thats it

Ik schaam me een beetje als ik vertel dat dit het al was. Foodwize. Het werd wat fris (neem écht een dikke trui mee vanavond!) en we zijn naar de warme woonkamer van een vriendinnetje verplaatst voor nog een wijntje (of 2) (did I mention I love wine? ;)). Ik heb geeneens kokokballen gegeten. Terug moet ik dus zeker nog een keer, maar vandaag schijnt de laatste mooie dag van de zomer te zijn. To bad want ik heb vandaag een bruiloft (ook heeel erg leuk), maar dat betekent dat ik zaterdag of zondag met wellicht een parapluutje terug moet voor korean sushi, crepes, flamkuchen van Barbarossa, curry en kokosballen. Pfff.. ik denk dat ik nu alvast stop met eten om ruimte te creëren.

Om jullie nu alvast de kans gegeven om te kiezen wat je gaat eten vanavond, morgen of zondag (of alledrie) hieronder alvast een klein overzicht van de aanbiedingen. Ik wens jullie in ieder geval allemaal heel veel eetplezier op TREK. En mochten jullie iemand het terrein afgerold zien worden met een zak kokosballen in haar hand, zwaai dan eventjes ;-).

PS: TREK heeft wat mij betreft één minpuntje en dat zijn de verkopers van Hello Fresh. Volgens mij kun je tegenwoordig al nergens in Nederland meer normaal lopen zonder dat er iemand tegen je zegt ‘Hallooo, bent u al bekend met Hello Fresh?’. Ik krijg dus al een alergische reactie als ik ze zie. Stonden ze vorig jaar nog netjes achterin een hoekje (en kon je ze dus goed ontwijken), nee dit jaar staan ze pontificaal in het midden. Let dus goed op en loop er met een grote boog omheen want voor je het weet sta je een kwartier te luisteren naar een sales pitch over een versbox. Zonde, want dat is kostbare hamburger-eet-tijd! 

Gegevens

TREK
Westbroekpark
Den Haag

Openingstijden

Vrijdag 11 september: 16.00 - 00.00 uur
Zaterdag 12 september: 14.00 - 00.00 uur
Zondag 13 september: 14.00 – 22.00

Prijsklasse