Ik woon al een jaar of negen ‘randje ghetto’  Den Haag. Dat hoekje bij het Rijswijkseplein. Ik hoor je denken, waarom? Nou ten eerste omdat het heerlijk centraal is. Stad? 10 minuutjes lopen. Station HS? 5 minuten lopen. Centraal Station 10 minuten lopen. En binnen 2 minuten zit ik op de snelweg de stad uit. Jammer genoeg was er de laatste jaren weinig ‘hippe’ horeca te vinden aan die kant van de stad.

Verder dan ‘de turk op de hoek’ kwamen we de afgelopen jaren niet. Langzamerhand komt daar echter verandering in. Rondom het Huijgenspark en de Bierkade vind je steeds meer leuke restaurantjes en lunchrooms. Zoals bijvoorbeeld Blij, waar ik al eerder over schreef.

Ook ‘Zeehelden local’  Pim heeft sinds begin september z’n weg gevonden naar de andere kant van het centrum. Op 10 september opende ze namelijk hun 2e vestiging. De herkenbare turquoise kleur kun je niet missen en daarmee is het begin van een ‘Pimperium’ een feit. Voor mij, als buurtgenoot, natuurlijk reden genoeg om snel een kijkje te gaan nemen. Dat deed ik dan ook één week na opening.

Beter een goede buur…

Het zonnetje scheen en zowel binnen als buiten waren de tafels bij Pim Wagenstraat goed gevuld. Wij twijfelde aan de temperatuur en namen binnen plaats. Pim heeft een warme uitstraling, maar wat ons direct opviel is dat de tafeltjes achterin wel erg dicht tegen elkaar aanstonden. Tussen de tafels door ging niet zonder er één te verschuiven. Dat vind ik eigenlijk niet zo’n probleem, maar wat ik wel jammer vind, is het feit dat ik, zelfs als er moeite voor doe, niet om het gesprek van m’n buren heen kan. Zit ik vaak niet zo op te wachten. Een tafeltje minder dus misschien?

Nu begon ik gelijk met een negatief puntje en dat is eigenlijk niet eerlijk. Pim heeft namelijk een heeeele fijne lunchkaart. Ondertussen weten jullie wel dat ik gek ben op rare sapjes en broodjes met dingen die gezond zijn, of in ieder geval gezond klinken. Nou bij Pim zit ik goed.

Maximale keuzestress

Om te beginnen al bij je koffie. Ik ben zo’n ‘doe maar een skinny/soya/blabla latte persoon’ en word dus echt intens blij van keuzes in melk. Latte met amandelmelk? Yes please! Zelfs coconut milk behoort tot de mogelijkheden. Niet zo’n koffiedrinker, maar meer een theeleut? Kies dan voor een potje thee van m’n favoriete Haagse theehuis, Betjeman & Barton of een groene thee latte. Je begrijpt, prima adresje om een hele dag met je laptop plaats te nemen en te schrijven!

Omdat ik deze dag ook wel een beetje extra energie kon gebruiken nam ik er ook één van mijn favoriete sapjes bij, een‘wortelopkikker’. Maar je kunt ook kiezen voor een ‘groene detox smoothie’ (ideaal voor de zondag ;)) of een tarwegras shotje. Vitamine boosts genoeg dus.

Nadat er wat fout was gegaan met onze koffie bestelling (al die verschillende soorten melk werden nog niet écht geaccepteerd door de computer, die gaf alleen een gewone latte door), was het tijd om ook wat te eten.

latte

All day breakkie & more

Bij Pim kun je bijvoorbeeld de hele dag ontbijten. Super ‘gezond’ met het superfood ontbijt, of juist iets minder gezond met croissantje. Daarnaast hebben ze een ruim aanbod salades, sandwiches en tosti’s. Fijn is dat Pim niet alleen vegetarische gerechtjes aanbied, maar ook veganistische. Zo is het makkelijk om met elk mogelijk gezelschap te lunchen of koffie te drinken! Mijn tafelgenootje had niet super veel honger, maar houdt van vlammetjes en ging dus voor een vlammetjes tosti.

Ik gaf weer even toe aan m’n geitenkaasverslaving en bestelde een speltboterham met geitenkaasmousse, spek, ahornsiroop en hazelnoten. Een mega lekkere combinatie, maar wel een beetje uit balans. Er zat zo veel geitenkaasmousse op de boterham, dat de overige smaken een beetje wegvielen. Een kwestie van bijstellen denk ik, want de potentie is er zeker.

Cake to go

Na een heerlijke lunch wringde we ons weer tussen de tafeltjes door en wierp ik nog snel een blik op het uitgebreide taartenaanbod. Ik had J. immers beloofd om ‘iets lekkers’  mee te nemen voor tijdens Heel Holland Bakt (wat ie uiteraard eigenlijk niet kijkt, want dat is niet stoer ;). De vitrine stond bommetje vol dus zodra de uitleg van de laatste taart verteld was, was ik de eerste weer vergeten.

cake

Het aanbod bestond in ieder geval uit veel glutenvrije en lactosevrije opties. Leuk en right on trend ;-). Ik nam twee banaan-toffee muffins mee naar huis. En die waren heerlijk (en dus voor herhaling vatbaar.

Al met al is Pim Wagenstraat een mooie aanwinst voor de buurt en zal ik hier veel te vinden zijn. Mooie kaart met prima prijzen op een fijne locatie 🙂

Gegevens

Pim Wagenstraat
Wagenstraat 144
Den Haag
070-201 5338
http://www.pimcoffee.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Prijsklasse