Deze brownies zijn alles wat je zoekt in comfort food. Een zachte, fudgy binnenkant. Knapperige Oreo koekjes. Romige Oreo creme en een klein beetje zout van de heerlijke salted  caramel pindakaas. En het allerfijnste? Ze zijn foolproof. Iedereen kan ze maken én, nog belangrijker, iedereen vindt ze lekker. Hup. Die keuken in!

 

Koken met Haagse Foodie

Recepten op Haagse Foodie? Dat ben je vast niet gewend. Maar stiekem houd ik ontzettend veel van koken, bakken en van alles in elkaar draaien in de keuken. En, als ik even hartstikke eerlijk ben, dat heb ik de laatste tijd een beetje gemist. Ik was zo druk bezig met hotspots testen in Den Haag en de rest van de wereld dat m’n oh zo fijne Boretti continu blinkend schoon bleef. Niet ok! Tijd voor een beetje balans dus. Maar wel balans waar ik jullie ook gelijk blij mee kan maken. Want zo met de herfst en winter voor de deur is het soms toch extra lekker om de deur niet uit te hoeven en juist zelf aan de slag te gaan? Dus. Laten we beginnen met mijn favoriete bakrecept ALLER TIJDEN. Mijn hemelse brownies met double stuffed Oreo’s én salted caramel pindakaas. Yup. Allemaal in één brownie.

 


Hemelse brownies met double stuffed Oreo’s en salted caramel peanut butter

Ingrediënten (voor circa 12 stuks)

  • 125 gram extra pure chocolade
  • 1 rol double stuffed Oreo’s
  • 2 eetlepels salted caramel pindakaas
  • 225 gram ongezouten boter
  • 2 eieren én 1 eidooier
  • 315 gram kristalsuiker
  • 125 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 1 vanillestokje
  • snufje zout

Verder heb je nodig:

  • Een oven, voorverwarmd op 175 graden
  • Een bakblik
  • Bakpapier


Bakken maar!

  1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng deze aan de kook
  2. Doe de ongezouten boter in een vuurvaste kom en plaats deze in de pan. Smelt zo de boter Au bain Marie.
  3. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de gesmolten boter.
  4. Laat het geheel, onder af en toe roeren, smelten. Zet het vuur uit wanneer je een gesmolten, homogene, massa hebt.
  5. Pak een tweede kom en doe hier de suiker, ei, eidooier en vanille in.
  6. Klop dit met een handmixer tot een luchtig geheel.
  7. In een derde kom meng je de bloem, cacao en zout door elkaar.
  8. Voeg het bloem mengsel toe aan het suiker mengsel en spatel dit door elkaar.
  9. Voeg vervolgens het chocolade/boter mengsel toe en spatel het tot een evenredig gekleurd browniebeslag.
  10. Breek de Oreo koekjes in stukjes en meng de helft door het browniebeslag.
  11. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel het beslag over het bakblik.
  12. Swirl met een mes de pindakaas door het beslag zodat je overal slingertjes pindakaas ziet lopen.
  13. Verdeel de tweede helft van de Oreo’s over het beslag (een beetje aanduwen mag!).
  14. Klaar! Je hemelse brownies zijn klaar voor de oven! Bak ze voor ongeveer 30-40 minuten.

Deze hemelse Oreo & salted caramel pindakaas brownies zijn het allerlekkerst als ze een nachtje zijn afgekoeld. Dus weet je te bedwingen en laat ze een nachtje rusten. Of in ieder geval een paar uurtjes. Dan proef je al die verschillende structuren het allerbest. Geniet! 

Gegevens



Openingstijden

Prijsklasse