Na een middagje biertjes drinken bij het Winterbier festival bij Rootz was het tijd om onze maag te vullen. En waar kun je dat beter doen dan bij ‘all time favourite’  Little V! Wat een paar jaar geleden begon als kleine verrassing op het Rabbijn Maarsenplein is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste, maar wat mij betreft ook beste, Aziatische restaurants van Den Haag!

Voor een leuk bedrag eet je hier heerlijk Vietnamees. Denk summer-rolls, noodles en een he-le-boel koriander. Beschamend eigenlijk dat ik je hier nog niet eerder mee naartoe heb genomen! Hoewel Little V duidelijk gegroeid is, is het zijn charme niet verloren. Lekker hippe, maar authentieke stoeltjes en nisjes geven je echt een heerlijk aziatisch gevoel. A feeling I loveee :). DatLittle V na al die jaren nog steeds hip is was te zien. Op deze zondagavond waren bijna alle tafeltjes gevuld, dus extra gezellig!

Little V Den Haag

Little V een kleine verrassing

Naast dat Little V (uiteraard) staat voor ‘klein Vietnam’ staat het ook voor ‘kleine verrassing.’  Zo geniet je tussen de middag bijvoorbeeld van een ‘street style lunchbox’. Een box met een steeds wisselende selectie van vier verschillende gerechtjes. Ook ’s avonds hadden wij na die enorme keuzestress met 70 verschillende bieren, geen zin om te kiezen. We kozen dan ook voor een drie gangen verrassingsmenu. Why? Omdat toch alles op de kaart er even lekker uit zag!

Wil je meNU?

Het tempo lag extra hoog deze avond. Zo snel dat de eerste gang op tafel stond voordat onze drankjes geserveerd werden. Hoppakee. Normaal iets waar ik niet écht fan van ben (ik houd namelijk van lekker lang tafelen), maar vanavond hadden we HONGER! De eerste gang bestond uit een aantal kleine gerechtjes die we met z’n vieren deelden. Denk aan Goi Cuon (yummy summer-rolls met kip) en Goi Ga (kipsalade met munt en koriander) Mijn favoriet bij de voorgerechtjes? Dat waren toch de loempia’s. In principe niet zo bijzonder, maar bij Little V rol je deze loempia’s in sla, munt en koriander. Uhuh, heel veel koriander dus. Het omwikkelen hiermee zorgt echter voor een lekkere frisse smaak!

 

Soeppie?

Halverwege de eerste gang verschenen ook onze drankjes op tafel. Ik had genoeg bier gedronken en koos voor een heeeerlijke cocktail met lychee. Echt mega lekker! Na het afruimen van gang twee kregen we niet veel tijd om het eten te laten zakken. De tweede gang, de soep, verscheen namelijk al op tafel! Een Bahn Cahn. Een rijstnoedelsoep met garnalen en kip. En een heleboel vissaus. Yeah!

Een tafeltje vol én het beste gerechtje ever!

Toen was het tijd voor de derde en laatste ronde. De ronde waar ik al naar uit keek, want vooral bij de hoofdgerechten heeft Little V MEGA veel lekkere dingen op de kaart staan. Niets was teveel gehoopt, want de tafel kwam bommetje vol te staan! Bo Xao La Que (say what?) oftewel kogelbiefstuk met basilicum, een perfecte kokoscurry met gamba’s en coquilles (Cari Do Bien), Roergebakken dunne mie met ei, kip, taugé en groenten and much more. Maar eentje, en die had ik al eerder gegeten, MOET je echt bestellen. De zeebaars met karamelsaus. Klinkt misschien een beetje raar, maar deze is goddelijk. Ik denk, dat het één van m’n favoriete gerechtjes allertijden is. Het is zo’n simpel geheel, maar de smaken zijn fantastisch. Zelfs complex. Ik krijg er geen genoeg van (voor het geval je dat nog niet door had ;-)).

e0a756_6070a1d4c681400cbad0ef1730ffda04

Na gang drie zaten we allemaal bommetje vol. Dat had twee redenen. Één: we hadden een he-le-boel bruine boterhammen met kaas op die dag (lees biertjes), en twee, zo’n drie gangen verrassingsmenu is meer dan genoeg. Twee gangen zou bij elke ‘gemiddelde’ eter al voldoen. Voor mij blijft Little V favoriet. Wat ik wel jammer vind is de snelheid van serveren. Zeker op het moment zoals zondag, wanneer er geen wachtende meer na ons waren. Dan mag de snelheid best een tikkeltje omlaag. Gelukkig lijdt de kwaliteit van het eten er totaal niet onder. En, eerlijk is eerlijk, in Azië gaat het vaak ook snel (of juist tergend langzaam, maar die kant willen we ook niet op ;-). Al met al is Little V een echte topper!

Little V bevindt zich op het Rabbijn Maarsenplein in Den Haag en is dinsdag t/m zondag geopend voor lunch en diner (vanaf 12.00 uur). Kijk voor meer informatie op www.littlev.nl 

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse