Als ik aan het strand denk, denk ik aan zomerse dagen, vol zon & heerlijk eten bij één van de Scheveningse terrassen. Komt de herfst in zicht? Dan zie je me slechts sporadisch door het mulle zand heen ploeteren. Dat is anders voor de Haagse surf-community. Die liggen, weer of geen weer, warm of koud en ok, golven of golven, te wachten op die onontkoombare wipe-out. Geloof me, daar krijg je hoe dan ook honger van! Gelukkig kunnen je na een dagje kiten, surfen, rennen of (je bent gek) zwemmen, terecht bij Hartbeach. De plek waar je jaarrond terecht kunt voor de lekkerste sapjes, culinaire gerechtjes en tegenwoordig ook heerlijke biertjes en wijntjes!

Baby it’s cold outside

Op een stormachtige dag komen we binnen in een knus en gezellig Hartbeach. In tegenstelling tot wat we verwachten met deze storm, was het totaal niet uitgestorven binnen. Fijn! Lekker opwarmen bij de open haard met heer heerlijk glas Valpolicella. Winning, want plekjes die één van mijn favoriete rode wijnen serveren scoren meteen al punten. De rest van de gerechtjes die je op de kaart vindt zorgen daar overigens ook voor. Hartbeach heeft namelijk lekkers voor iedereen. Of je nu zin hebt in een goede burger of toch meer geniet van een gezond sapje met bijvoorbeeld kokos, koriander en peper (hallo Bangkok!), ze hebben het allemaal.

Ein-de-lijk die drankvergunning

Je kunt het je misschien nog wel herinneren, het is nog niet zo heel lang geleden dat je bij Hartbeach alleen terecht kon voor die lekkere sapjes of een goede koffie. Wijntje in de zon? Noop. Biertje na een intensieve surfsessie? Don’t think so. En hoewel we écht niet altijd hoeven te drinken (repeat to self), is het af en toe toch wel erg lekker! Nu de drankvergunning toch eindelijk een feit is, hebben ze bij Hartbeach ook direct goed uitgepakt. Je vindt er een lange lijst met bijzondere speciaalbiertjes én hele fijne wijntjes van Kwast Wijnkopers. Winning!

Eten langs wereldwijde stranden

Eenmaal opgewarmd beginnen we aan een knapperig broodje met onder andere rillette van eend ( I like), boter en een heerlijk pittige makreelsalade. Voor ons ook gelijk het voorgerecht want, zo bleek ook later, de porties zijn enorm. Heerlijk na een sportieve dag op het Scheveningse strand. Heb jij wel echte grote honger? Dan kies je vooraf bijvoorbeeld voor een Poké Bowl (hallo stranden van Japan), Padang Padang soep (waan je op een Indobeach) of een proeverij van Zeebaars (lekker uit de Noordzee). Klinkt als een prima begin toch?

Catching hunger

Heb je daarna nog honger? Geen zorgen en kies voor één van de perfecte (vega) burgers, steak tartaar of zeeduivel om de rest van je honger te stillen. Wij gingen voor de echte Hartbeach hardlopers (of golfbrekers). De herfstachtige, perfect bij het weer passende, Magic Mushroom, een spaghetti met bospaddestoelen, tijm, truffelroom en Parmezaanse kaas en de zonnige Bondi Bouillabaisse. Een perfecte vissoep bomvol lekkers uit de Noordzee. Een mega aanrader!

We sluiten de avond af met een chocolade lavataartje en glibberen ’s avonds naar huis. Vol & heerlijk opgewarmd. Bevind jij je dus op een warme, koude, regenachtige of witte dag in de buurt van de Scheveningse haven? Hartbeach is your place. Voor burgers, heerlijkheden uit zee, lekkere wijntjes en warme chocolademelk. Perfect na een lange wandeling op het strand, paddle-paddle-paddle, in het ijskoude water of gewoon na een luie zondag op de bank.

 

 

 

Gegevens

Strandweg 3b
Scheveningen
0703502591
http://www.hartbeach.nl

Openingstijden

Ma - Do 8.00 - 23.00
Keuken 8.30 - 22.00
Vr - Zo 8.00 - 00.00
Keuken 8.30 - 22.00

Prijsklasse

€-€€