Hoewel we in de decembermaand steeds vaker binnen blijven, gezellig en knus bij de kerstboom, is er ook een heleboel te doen. Zo is de kerstmarkt dit jaar écht niet meer weg te denken uit het Haagse straatbeeld en is Carnivale weer terug in het Huygenspark! Op zoek naar originele kerstcadeau’s, zin in gluhwein of gewoon zin in iets leuks? Dit zijn de Haagse hoogtepunten van deze maand!

kerstafbeelding


12-13 december: Rootz Winterbier Festival

In het weekend van 12 en 13 december vind je meer dan 55 winterbieren van 19 brouwerijen uit Belgie, Nederland en Duitsland bij Rootz. Samen met live muziek, crêpes, BBQ gerechten van de Rokende Regahs, patatje stoof en huisgemaakte bitterballen kun je twee dagen lang genieten in de Haagse Biertuin. Zaterdags van 13:00 tot 20:00 uur en zondag van 13:00 tot 19.00 uur. Enne, gratis toegang! Zie ik je daar?

13 december: Maak Het Mee in de Weimarstraat

Kerst in de Weimarstraat waarbij je een kijkje in de keuken krijgt! Doe mee aan verschillende workshops bij bijvoorbeeld Kali Tengah koffie en thee of Love & Peas. Tijdens deze dag maak je kennis met het meest ‘eigenwijze stukje’ Weimarstraat!

13 december: Christmas market Reinkenstraat

13 december kun je de hele dag van kerstmarkt naar kerstmarkt! Klaar in de Weimarstraat? Dan ga je verder in de Reinkenstraat! Hier vind je van 12.00 tot 20.00 een kerstmarkt met gezellige kraampjes, workshops, heerlijk eten en drinken en een heus kerstkoor. All I want for Christmas… 😉

13 december: Home Made Wintermarkt, Dickens Style

De Home Made Market is terug! En wel in een super gezellige winter editie! Live muziek, lekkere hapjes, Gühwein, warme choco, vintage, vinyl en heel veel leuke creatieve cadeautjes. Lekker eten, drinken en kerstcadeautjes kopen in het Hofkwartier en rondom de Grote Kerk!

13 december: Champagnetasting @ Bouzy

Koop jij uit ‘armoe’ altijd Moet & Chandon omdat je eigenlijk geen idee hebt welke champagne er wel lekker is? Bouzy komt als geroepen. Zondag 13 december kun je tijdens 12.00 – 15.00 uur (je kunt nooit vroeg genoeg beginnen) terecht voor een heuse champagne proeverij. Heb je tijdens de proeverij de champagne van je dromen gevonden? Je kunt er gelijk een paar doosjes van inslaan zodat je de kerst én oud & nieuw niet droog komt te staan. Ik zeg, win-win-win! Kosten van de tasting zijn €12,50.

17-20 december: Zeeheldenkerst Zweefmolen

Zweven is leven! En niet alleen tijdens de jaarlijks Parade in het Westbroekpark, neeee, nu ook ’s winters in het Zeeheldenkwartier. En wel tijdens de Zeeheldenkerst. Iedereen is uitgenodigd voor een gratis! ritje in één van Nederlands oudste zweefmolens welke van 17 t/m 20 december op het Prins Hendrikplein te vinden is. Gedurende deze dagen en avonden is het plein prachtig verlicht en geniet je van een warme chocolademelk. Een voucher voor de zweefmolen ontvang je na aankoop bij de deelnemende winkeliers.

18 t/m 20 december: De Scheveningse kerstmarkt

Wellicht word je al een beetje kerstmarkt moe, maar van 18 t/m 20 december kun je in de Scheveningse Keizerstraat terecht voor meer dan alleen kerstcadeautjes. Je vindt er naast de standaard foodtrucks en gluhwein ook oude kerstfilms op groot schermen en de langste banketstraaf van Nederland. Dat is een kijkje waard toch?

22 december: De grote 2015 pubquiz bij Milu

Maandelijks ben ik al lid van team ‘Jaspers Angels’  en ook deze maand gaan we de strijd weer aan! Dit keer een pubquiz vol vragen over 2015. Ga jij de strijd met me aan onder het genot van één van hun heerlijke gin-tonics?

17 – 23 december: Royal Christmas Fair

Ze noemen zichzelf dé kerstmarkt van Den Haag. En of je het hier nu wel of niet mee eens bent, de setting is geweldig. Een verlichte Lange Vijverberg & Hofvijver zorgen voor sprookjesachtige taferelen. Met glühwein, winterse vachten, flammkuchen, sfeerverlichting, houtsnijwerk, kaarsen en allerhande kerstwaar waan je je in het buitenland.

27 december: Top 2000 Quiz-diner

Ben jij een enorme muziekkenner én houd je van lekker eten? Schuif dan aan bij het Top 2000 Quiz-diner bij 1798 Restaurant. Tijdens diverse gangen  luister je me je tafelgenoten naar de Top2000 en beantwoord je vragen. Hebben jij en je team de meeste antwoorden goed? Dan win je 50% korting op je diner en natuurlijk eeuwige roem!

27 t/m 30 december: Carnivale

Carnivale is een beetje raar, maar wel ontzettend leuk. In het Haagse Huygenspark geniet je de dagen tussen kerst en oud en nieuw van circustaferelen, eten en drinken. Geloof me, dit wil je niet missen!

Mis jij nog Haagse december events? Laat het me weten en ik zet ze erbij! Waar je heen moet met oud & nieuw? Dat vertel ik je later deze week!

 

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse