Vorig jaar rond deze tijd begon het idee van een foodblog een beetje te leven. Ik ben echter iemand met heel erg veel ideeën, maar uitvoeren? Ho maar. Ik vond het ook maar lastig om dat ene ‘gat in de markt’  te vinden. Want eten, ja leuk, maar als je de zoveelste bent die een bananenbroodrecept online gooit, ben je niet echt origineel. Mensen vinden je dan vaak eerder overbodig dan een toevoeging. En dat is niet erg, helemaal niet zelfs, als je maar doet wat je leuk vindt.

Eten in Den Haag op de kaart zetten

 ​Ik heb echter altijd een bepaalde prestatiedrang. Nogal competitief laten we maar zeggen. Ik wil altijd winnen, ergens beter in zijn, of iets nieuws bedenken. Zelf ben ik al jaren iemand die fanatiek verschillende bloggers volgt. Over van alles hoor, niet alleen over eten. Want ik vind sporten bijvoorbeeld ook erg leuk en zo nu en dan kan ik volledig opgaan in de gezondheidshype (behalve als ik een dessertje mag uitkiezen natuurlijk ;-)). Wat ik daar merkte was dat wanneer ik naar een andere stad ging, ik altijd op zoek ging naar leuke blogs. Ik zat immers niet te wachten op het toeristische restaurant midden op het Leidscheplein, tussen de dronken Engelsen, maar op leuke, originele insidertips voor hippe of juist hele authentieke plekjes. Dat bleek nergens een probleem, want zulke blogs zijn er in binnen- en buitenland in overvloede, behalve in Den Haag. Den Haag doet daar niks mee. Tot mijn eigen frustratie. Waarom kon ik in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam binnen no-time kijken waar ik in welke wijk naar toe moet en kon ik in Den Haag alleen terecht op Iens? of Tripadvisor? Niks mis mee hoor overigens, maar ik vind het toch lastig te oordelen op een recensie van soms 1,5 regel. En ook weer niet alleen maar feiten. Ja, ik weet dat er een hamburger te krijgen is, maar wat voor gevoel krijg je in een bepaalde toko. Zo gebeurt het toch dat je continu op de zelfde plekken uit eten gaat. En dan blijft je wereld onbedoeld klein. Not good ;-).

Eerlijk is eerlijk, het heeft even geduurd voordat één en één twee werd en ik besloot dit zelf in te gaan vullen. Haagse Foodie bestaat nu iets langer dan een half jaar en loopt veel beter dan ik had verwacht. Doelen stellen met zoiets is lastig, maar ze lagen in ieder geval vele malen lager.

e0a756_3bc5a531e01f4755b112b485da2d1af6

The next step

Nu is het dus alweer tijd voor een professionaliseringsslag (haha, wat een heerlijk containerbegrip)! Vanmorgen had ik een afspraak bij de Haagse Kamer van Koo handel (de P hebben ze al maanden niet weten te vervangen) om van Haagse Foodie officieel mijn bedrijf te maken. Maar dat was niet het enige ‘grote mensen ding’  van deze uiterst productieve maandag, nee ik had ook een afspraak voor een nieuwe website. M’n zelf gefabriceerde website functioneert namelijk niet echt meer zoals ik wil. Daarom ga ik de komende 1,5 maand druk aan de slag met het ontwerpen, bouwen & vullen van de nieuwe www.haagsefoodie.nl. Achter de schermen wordt er dus hard gewerkt.

Maar wat er voor de schermen blijft is ook belangrijk. Dat ik met de content op Haagse Foodie iets goed doe is meer dan duidelijk, maar ik ben ook benieuwd naar jullie ideeën! Wat zouden jullie graag terug zien? Wat mis je en wat vind je eigenlijk niet zo leuk? Laat het hieronder in de comments achter en ik neem het mee in Haagse Foodie 2.0!

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse