Vorige week was het Wereldvoedseldag. Het moment om even stil te staan bij het feit dat wij eigenlijk wel heel veel te eten hebben en andere mensen heel erg weinig. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in Nederland denk ik er toch maar weinig aan.

Dat terwijl ik toch redelijk wat van de wereld heb gezien en echt wel weet dat niet iedereen drie keer per week uit eten kan gaan. Wat zeg ik, sommige mensen zijn blij als ze drie keer per week een maaltijd krijgen! Dat terwijl bij mij de koelkast uitpuilt en ik onbewust best wel wat verspil. Als ‘foodsnob’ neem ik dingen soms voor lief en dat zou niet mogen.

Met alleen stilstaan bij voedselproblematiek gebeurt er weinig en dat is waarom dit jaar, voor de tweede keer, weer het Good Food Book is gelanceerd!

goodfoodbook

Een boek vol recepten van topkoks, maar ook van foodies en zelfs BN-ers. Dat is natuurlijk sowieso al leuk, maar omdat de stichting FDBCK voor ieder verkocht boek maar liefst 40 schoolmaaltijden schenkt aan kinderen in Malawi is het echt het ‘aller- aller- allergoedste’ kookboek van Nederland. Zo kunnen we heerlijk blijven eten en tegelijkertijd een fantastische bijdrage leveren aan het leven van vele schoolkinderen. Win-Win toch?

Haagse good-food chefs

Waar zou zo’n kookboek zijn zonder chefs uit Den Haag en omgeving? Nergens natuurlijk! Wat dacht je bijvoorbeeld ‘Smokey Goodness’ grillmaster en The Rough Kitchen, (te vinden op de vernieuwde pier) owner Jord Althuizen? In één klap maakt hij jou ‘master of the grill’ met mouthwatering burgers met een bacon jam. Ik heb net gegeten, maar bij het zien van de bijbehorende foto.. juist. Honger. Nomnomnom.

Of wat dacht je van ‘cool creamy coconuts’ van Dreams of Magnolia pattisier Hidde de Brabander? Dit keer geen handgemaakte nougat of macarons, maar een kokosnoot gevuld met ingrediënten waarvan je smaakpapillen op hol slaan. En natuurlijk mag ook Rijswijkse sterrenchef Niven Kunz niet ontbreken in het Good Food Book. Met zijn Pizza Meiknol zet hij Westlandse groenten in heel Nederland in de spotlight.

Van wie je nog meer heerlijke, maar eenvoudige recepten terug kunt verwachten? Foodies als Francesca van Francesca Kookt en de ladies van Chicks Love Food, maar ook oud 3 FM DJ Gerard Ekdom verassen je met hun kookkunsten. Voor mij extra leuk dat oud reismaatje Tim Eleveld, chef bij Coffee & Coconuts ook in het boek voorbij komt. Wie had dat verwacht toen we samen in Argentinië steaks zaten weg te werken ;-).

Wil je meer zien? No problem: Hier blader je ‘m eenvoudig even door!

Koop het Good Food Book en help de schoolkinderen in Malawi

Dit boek mag écht niet op je boekenplank ontbreken. Maar liefst 50 foodies, topchefs en bekende Nederlands delen hun favoriete recepten. Dat wat ze thuis op tafel zetten als ze écht indruk willen maken!

Met betaalbare ingrediënten en zonder rare kooktrucs zijn alle recepten maakbaar voor jou én voor mij! EN natuurlijk nog veel belangrijker: Wanneer je dit boek koopt geef je 40 kinderen in Malawi, één van de armste landen ter wereld, te eten tijdens een intensieve schooldag. It’s all yours voor slechts €14,95 en van ieder verkocht boek krijgen 40 kinderen een schoolmaaltijd. No brainer toch?

Waar koop je het Good Food Book?

Op de site van FDBCK natuurijk!  Hier vind je niet alleen het Good Food Book #2, maar ook gave shoppers en ansichtkaarten!

WINACTIE!

Super leuk hé die shoppers? En wat nog leuker is, is dat ik er 3 mag weggeven! Wat je daarvoor moet doen? Vertel me in de comments van welke Haagse chef jij volgend jaar graag een recept terug zou zien in het ‘Good Food Book’ en waarom!

A.s. zondag, 25 oktober zal ik de winnaars bekend maken!

Gegevenswww.fdbck.nl

Openingstijden

Prijsklasse