2017 is al bijna een weekje oud en daarmee zijn je goede voornemens waarschijnlijk ook alweer het raam uit. Minder drinken verging al bij die ene nieuwjaarsborrel. Op de sportschool ‘is het al zo druk’, dus je blijft daar ver bij uit de buurt. En gezonder eten gaat ook nog niet van harte. Thuiszitten op de bank met een bakje wortels is immers niet het kenmerk van gezelligheid. Stiekem ga je dus gewoon door, waar je op 31 december bent gebleven. Is dat prima? Sowieso! Maar, wil je toch liever een knopje omzetten? En nét een tikkeltje gezonder gaan leven? Dan biedt Den Haag suuuuper veel leuke plekjes om heerlijk, maar oh zo gezond, te kunnen eten. Je zou er bijna een gewoonte van maken!

The Foodmaker

Gloedjenieuw in Den Haag, hartstikke hip bij onze Vlaamse onderburen! Op de Turfmarkt serveren ze stoere salades. ‘Van enkel alleen een blaadje sla ga je dood’ is hier een lijfspreuk. Want gezond moet vooral lekker zijn, maar toch ook echt voeden. Daarom eet je hier soepen en salades zoals Oma die vroeger maakte. Ik at her heeeerlijke geroosterde venkel, maar ook een fantastische soep en friszoete bietjes. Koriander, munt of een exotischer kruid door je salade? Die knip je zelf in de indoor moestuin. Werk of woon je in de buurt? Het menu wisselt vaak zodat je je nooit hoeft te vervelen! Daarnaast bieden ze altijd vega & vegan keuzes en glutenvrije, lactosevrije opties.

Turfmarkt 91 – Ma t/m Vr 07.00 – 19.00, Za t/m Zo 09.00 – 18.00
www.thefoodmaker.com

Saplab

Foto: Saplab

Foto: Saplab

Wil je écht helemaal terug naar de basis, maar het wel lekker houden? De dames van Saplab helpen je op weg! Niet alleen door je dagelijks te voorzien van super lekkere groenten en fruit sapjes, tarwegras en gember shotjes en mindblowing smoothies, nee ze bieden je ook een complete detox! Voor 3, 5 of (voor de echte die hard) 7 dagen. 6 sapjes en 2 shotjes per dag die ervoor zorgen dat je (met een hele leuke korting) een perfecte start hebt in 2017!

Denneneg 8 – Ma t/m Vr 08.00 – 17.00, Za t/m Zo 10.00 – 18.00
www.saplab.nl

Quinta Verde

Foto: Quinta Verde

Foto: Quinta Verde

Even wat minder vlees is soms niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu. En voor een vega óf vegan maaltje ben je bij het (ook al gloedjenieuwe) Quinta Verde op het juiste adres. In het pand van het oude Baklust (op de Veenkade) kun je terecht voor je dagelijkse portie ‘groenvoer’. Zelfs ontbijten is hier groen. Wat dacht je van een warme wortelbowl? Gevuld met havermout, rode biet, wortel, appel en rood fruit. Dat kan niets anders dan een krachtig begin van de dag zijn toch? Kom je liever lunchen? Ook dan kun je kiezen uit diverse vitaminenbommetjes óf gezonde taartjes. Geloof me, goede voornemens zijn nog nooit zo lekker geweest!

Veenkade 19 – Ma t/m Vrij 10.00 – 17.00, Za 09.00 – 17.00, Zo 10.00 – 17.00
https://www.facebook.com/quintaverdedenhaag/

Club Vers

Club  Vers

Komt heel vaak terug in mijn lijstjes, maar dat is niet voor niets. Ik kom hier zelf graag én vaak. In deze knusse huiskamer, op het Stationsplein voor Holland Spoor, kan ik namelijk uren zitten. Favorietjes? Amandelmelk cappuccino’s, de choco smoothiebowl, de healthy pancakes, de no guilt bananabread of de sandwich ei en avocado (met fantastische kerrieyoghurt). Need I continue? Misschien wel. Je eet hier namelijk ook ’s avonds super lekker! Ideaal als je laat uit de trein stapt, maar ook gewoon leuk als je vanaf de andere kant van Den Haag komt!

Stationsweg 136A – Ma t/m Do 08.30 – 21.00, Vrij 08.30 – 22.00, Za 09.00 – 22.00, Zo 09.00 – 22.00
http://www.clubvers.nl  

FOAM Catering

Foto: FOAM Catering

Foto: FOAM Catering

Nog eentje die zich specialiseert in vega & vegan eten. Maar dan wel op een manier die het voor iedereen toegankelijk maakt. Want hoewel veel mensen vies gaan kijken bij het woord vegan (waar is m’n biefstuk of broodje bal?), kan (bijna) iedereen het écht lekker vinden. Fluffy pancakes, vitaminerijke smoothiebowls of wat dacht je van krokante quesadilla’s? Het menu wisselt dagelijks door de ‘sandwich of the day’ en de ‘burger of the day’ en de ingrediënten zijn zo veel mogelijk lokaal, biologisch of allebei! Dus? Welke verstokte vleeseter neem jij hier binnenkort mee naartoe?

Frederikstraat 44 – Di t/m Za 10.00 – 17.00, Zo 10.00 – 16.00
http://www.foamcatering.nl

SLA

SLA

Hot & happening sinds de dag dat ze in Amsterdam hun deuren opende en sinds dit jaar ook in Den Haag te vinden! Hier eet je salades met net dat beetje extra. Het menu wisselt per seizoen waardoor je je nu kunt verheugen op de nieuwe winterkaart. Zoals de pompoenburgertjes met feta! Maar, SLA heeft ook iets nieuws! De SLA detox! In tegenstelling tot de detoxen die we veelal kennen biedt SLA een drietal uitgebreide varianten. Hier leef je niet alleen op sapjes, maar krijg je ook heerlijke verse salades thuis gestuurd. Dat maakt 3 dagen super gezond doen ineens super makkelijk!

Kerkplein 4A – Ma t/m Zo 11.00 – 21.00 
www.ilovesla.nl

Zo komen jullie in ieder geval januari weer door toch? Hebben jullie nog tips? Voor een heerlijk gezond ontbijtje? Een caloriearme  lunch of een schuldvrij diner? Laat het me weten via de comments en ik ga op onderzoek uit!

Gegevens

Diversen
-
-

Openingstijden

-

Prijsklasse

€ - €€