Meine gute, het is alweer augustus. De tijd vliegt letterlijk voorbij! In de afgelopen maand heb ik niet alleen heel veel leuke dingen thuis gedaan, maar heb ik ook weer een paar prachtige nieuwe plekjes ontdekt. In Den Haag, maar ook ver daarbuiten. Ik verpeste m’n dagje over Hamburg, bbleef namelijk ‘staan’ in Bergen, pendelde een weekje heen en weer tussen Aruba en Bonaire (oh wat een straf) en had een suuuuper korte stop in Toronto. Vlieg je mee?

Hamburger nights

Juli begon waar juni eindigde. Met het vliegen van Europa. Letterlijk van de ene stad naar de andere, met soms heul weinig tijd en soms een beetje tijd. Luxe zijn de stopjes met een hele dag vrij. Zoals ik deze week in Hamburg had. Dus, plannen om lekker op zoek te gaan naar hippe ontbijt-, koffie-, lunch- en dinertentjes. Helaas bleef het bij plannen. Zaterdagavond werd laat, heul laat en dus verbleef ik vrijwel de hele zondag in m’n bed. Zucht. Gelukkig vond ik nog net genoeg energie om even een echt Duits maaltje naar binnen te schuiven. Een Schweinehaxe van ik gok toch zeker een kilo, Pommes mit mayo und eine große cola. Goed. Ik was er weer. Tijd om naar bed te gaan, want de volgende ochtend ging de wekker om een feestelijke 03.50. Hoezee!

Haagse Favorieten

Met zoveel weg zijn is thuis soms echt het allerfijnst. Zeker als we dan ook nog eens allebei thuis zijn. Zeldzame dagen die we dan vaak vieren met lekkers van mijn favoriete delicatessenwinkel, Gransjean op de Bankastraat. Soort snoepwinkel voor volwassen én zeker voor foodies. Fantastische kazen, wijnen, vleeswaren, olijfolies, you name it, they have it. Love!

De avond erna was ik uitgenodigd bij Etxea. Het oude Les Ombrelles in een fantastisch nieuw jasje. Baskische invloeden gecombineerd met onze prachtige lokale (vis)producten en inventieve kooktechnieken zorgen voor culinair genot vanaf de eerste hap. En wij hadden zeker 6 gangen (mét fantastische wijnen!). Nieuwe favoriet hier hoor!

Gestrand in Bergen

De vrijdag erop zou ik even één nachtje naar Bergen gaan. Kort, een stopje van maar 12 uur, dus thuis voor ik het wist. Maar, niets is zo veranderlijk als de luchtvaart, want ik ging zaterdag helemaal niet naar huis. Onze (hele vroege) ochtendvlucht was gecanceld dus het werd er eentje later én ik ging daarna nog even door naar Kiev. Met m’n trolley voor 1 nacht én een feestje op zaterdagavond. Even schakelen, maar het gaf ons wel ineens tijd om én de Noorse kroeg in te duiken én om van het prachtige landschap rondom Bergen te genieten. Niet vervelend dacht ik zo!

Wijntjes & nieuwe plekjes

Deze week dronk ik lekkere wijntjes met Teni van Fitbeauty bij favoriet Bouzy. Heerlijke wijn en heel gezellig!

Ook ging ik na maanden van nieuwsgierigheid kennismaken met Bleyenberg. Je weet wel, dat enorme pand op de hoek bij de Grote Markt waar ze maanden aan het verbouwen zijn geweest! Hoewel het dakterras eigenlijk nog dicht was ben ik stiekem naar boven geslopen en heb ik als sneakpeak voor jullie wat foto’s kunnen maken! Ondertussen zijn alle deuren geopend en kun je er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht!

Chillen op de Antillen

Tijd voor een reisje waar ik al tijden naar uitkeek. Een weekje eilandhoppen op de Antillen! Van Aruba naar Bonaire en zo heen en weer. Korte stops op beide eilanden, maar wat is het er fijn! Aruba is niet mijn favoriete eiland, te Amerikaans, maar Bonaire vond ik heerlijk! Veel watersport (eerste keer windsurfen!) en een hele dag, met de hele crew, op een catamaran. Ultieme vakantiegevoel!

Wijntjes & dansjes

Ik was nog geen dag terug of ik zat alweer op het terras in Utrecht. Samen met lieve vriendinnetjes heer-lijk eten, wijntjes drinken en bijkletsen. Jetlag gelijk verdwenen! Dat was maar goed ook, want de volgende dag stond Welcome to the Future op het programma. Heerlijk gedanst, maar voor mij wel het laatste jaar, op zoek naar nieuwe, vooral kleine, festivals!

Alles over koffie

De dag daarna was ik uitgenodigd bij Capriole Café om als onderdeel van The Hague Food Festival deel te nemen aan een workshop koffiebranden. Pfoe, wat gaat er een hoop aan vooraf voordat je een heerlijk kopje koffie voor je hebt staan. Super interessant als je interesse in koffie hebt!

Ladurée olé olé

Ok mannen, mocht je ooit een Ladurée tegenkomen en punten willen scoren bij je vriendin? Get some Maracons. Blijheid gegarandeerd.

19 hrs in Toronto

Mijn volgende stop was kort. Heul kort. Want hoewel 19 uur voor een stopje in Europa best ok is, is het in Canada toch wel even schrikken. Van aankomst tot vertrek 19 uur. Tijd om écht Toronto te ontdekken? Neuh. Tijd om te shoppen? Waarschijnlijk wel! Toch ben ik samen met een collega, die hier ook voor het eerst was, nog even gaan wandelen richting het leuke Kensington Market. Een beetje vergelijkbaar met Camden Market in Londen. Een tikkeltje alternatief, maar wel hele lekkere koffie van mannen met baarden en hippe eettentjes voor ’s avonds (maar toen ging ik alweer naar huis). En, toen ik eigenlijk even wilde doorslapen, ontdekte ik de supermarkt next door. Fantastisch, onze AH valt er werkelijk bij in het niets!

Weekend in Nederland

Eenmaal weer thuis ging ik, zonder slaap, gelijk door naar de Binckhorst. Ik had me, in een vlaag van verstandsverbijstering namelijk opgegeven voor de Ninja Games bij Crossfit Ninja’s. Super leuk, maar een minder goed idee als je überhaupt niet hebt geslapen en een tijdsverschil van 6 uur in je lijf hebt. Bij de eerste work out dacht ik dat ik dood ging, maar verbazingwekkend genoeg leefde ik gedurende dag weer een beetje op. Om vervolgens om 19.00 uur in een coma van 16!! uur te belanden. Never again.

Juli sloot ik zondags af met een wijntje in de zon! 0p de Grote Markt en belachelijk veel chinees eten bij Full Moon in Chinatown. Not a bad month at all!

Wat brengt augustus?

Wat er op het programma staat?? Nog veeeel meer leuks. Want ook Augustus is weer me-ga druk! Twee augustus slaap ik in het Carlton Ambassador als verjaardagcadeautje want drie augustus word ik 31 (HELLUP). Daarna naar Shanghai (eerste keer dus tips please!), kamperen in Flevoland, door naar Rio de Janeiro, Lowlands, vriendinnetje mee naar Birmingham en afsluiten bij Crave at the Beach. Oh ja, en tussendoor probeer ik zoveel mogelijk aan Haagse Foodie te werken. Mission impossible??

 

 

Gegevens

--
--
--

Openingstijden

--

Prijsklasse

--