De zomer is voor mij letterlijk voorbij gevlogen! Niet alleen druk met vliegen, maar ook nog eens druk thuis. Festivalletje hier, etentje daar, maar af en toe een dagje niets, don’t think so. Gelukkig brengt het najaar altijd wat meer rust, zowel qua vliegen als qua iets minder overvolle agenda’s. Betekent dat dat deze maand saai was? Ab-so-luut niet. Ik vloog kriskras door Europa, kwam voor het eerst in het Franse gedeelte van Canada, dronk een weekend lang Champagne in, heel gek, Champagne en at weer een he-le-boel lekkere dingen op fijne plekjes. Kijk je mee?

Borrelen in Birmingham

Deze maand begon met een ‘weekendje’ Birmingham. Ik had namelijk een heel luxe dagje over en nam een vriendinnetje mee. Wat we dan doen? Vrijdagavond én zaterdag genieten van alle Britse hotspots. Denk een heleboel fantastische cocktails, bijzondere gin’s, full English breakfast en zelfs Scotch eggs. Echt. Birmingham is fantastisch! Zo fantastisch dat er deze week een blog over online komt. Kun je eens ergens anders heen dan Londen!

Smelten in extreem heet Bahrein

Terwijl de nazomer op dit moment ver te zoeken is en de strandtenten na dit weekend toch echt afgebroken gaan worden, was het in het Midden Oosten nog even heet als altijd. En met heet bedoel ik ook écht heet. Graadje of 43. Betekent dat een zwembad geen luxe, maar pure noodzaak is. Trust me. Je kleine teen, wijsvinger of anders je poezelige billen moeten continu met water in aanraking zijn, anders smelt je. Letterlijk. Gelukkig verbleef ik in Bahrein in mijn favoriete hotelketen en kon ik, met voetjes in het water, genieten van fantastische Mezze en Arabisch brood. Love it!

Calva in een Nootdo(r)p

Eenmaal weer thuis schoof ik dankzij mijn even culinair ingestelde schoonouders aan bij Calva in Nootdorp. Zo’n dorp waar ik écht nooit kom, maar waar je wel de nummer twee van de Gouden Pollepel competitie vindt. Dat is het proberen waard toch? En dat was het ook. Ze werken het liefst zonder kaart (jahaaa, geen keuzestress), serveren prachtige gerechtjes en misschien nog wel fijnere wijnen. Vooral de Montepulciano was bij mij (wederom) favoriet. Aanrader!

Listen to the radio

Hierna was het weer tijd voor een ‘weekje Europa’. Waarbij ik niet, zoals veel mensen denken, gewoon elke avond thuis slaap, maar juist elke avond ergens anders. Stopjes zijn vaak kort, zo tussen de 12 en 15 uur, en de nachten vaak nog veel korter. Het gebeurt namelijk heel erg vaak dat m’n wekker midden in de nacht gaat. But hé, it’s a part of the job! Deze vliegweek eindigde met een wekker om 2.10 uur(!!) en een vlucht vanuit Kiev. Je begrijpt vast dat ik thuis nog een klein dutje ben gaan doen. ’s Avonds mocht ik namelijk weer eens aanschuiven bij Studio Haagse Bluf van Radio West om te praten over de stand van de Haagse horeca. Samen met Coen Bom (dé man achter bijvoorbeeld de Tempel) en Maarten Hinloopen (Mister Grote Markt) kwamen we tot de conclusie dat het eigenlijk best wel heel erg goed gaat! We can be proud!

Burgers van Diego

We moesten er die zaterdag he-le-maal voor naar Amsterdam, maar geloof me, dat was het waard. Er stonden namelijk burgers van burgerkoning Diego Buik op het menu. Weken van tevoren kocht ik al kaartjes om hierbij aanwezig te zijn, zijn pop-up Het Burger Atelier. Vier steden, met 2 soorten burgers, dat moest een feestje worden. En dat was het ook. Zijn signature burger, de triple meat, double cheese was GE-WEL-DIG, maar zijn andere burger, met chocolade bbq-saus én blauwe kaas was toch echt mijn favoriet. Heb jij de pop-up gemist? Dan heb ik goed nieuws, Diego begint binnenkort zijn crowd funding om een permanent Burger Atelier te beginnen. Helpen jullie allemaal mee? Dan kan hij niet anders dan dit pareltje in ons mooie Den Haag neerzetten!

Decadentie in Champagne

Weekendjes weg met vriendinnen gaan meestal naar zonnige steden in het zuiden van Europa. Dit jaar eindigden we ergens anders en wel in Noord-Frankrijk. In het kleine Epernay vind je namelijk miljoenen flessen Champagne en veel grote en kleine huizen zodat je kennis kunt maken met alles wat deze heerlijke, decadente bubbeltjeswijn te bieden heeft. Wil jij vast ook he? Nou, wat een geluk. Ik schreef er al een blog over dus je kunt zo weg!

Bonjour Montreal

Het vervelende aan Frankrijk? Juist, het feit dat ik met m’n 3,15 woorden Frans aan de goden overgeleverd ben. Het fantastische aan French Canada? Dat ze zonder problemen overgaan op het Engels als ze door hebben dat je geen Frans spreekt. Dus. WEL Franse Charme, GEEN paniek om mogelijke verhongering door het gebruik aan kennis. De stad is ook nog eens prachtig, met het uitzicht vanaf de Mont Royal als letterlijk hoogtepunt. Wederom een aanrader.

Onderdeel van Adfactor!

Super leuk nieuws! Vanaf deze maand ben ik aangesloten bij Influencer bureau Adfactor. Samen gaan we aan de slag om Haagse Foodie groter te maken en leuke opdrachten binnen te halen! 🙂

VISSCH komt eraan

Deze week mocht ik ook nog eens zelf aan de slag. En wel aan de slag met Wijting! Een (voor mij) vrij onbekend visje en omdat ik daar niet alleen in ben, zetten ze Wijting tijdens VISSCH op 6-7-8 oktober a.s. extra in het zonnetje. Net als andere vis uit onze eigen Noordzeevis. Meer over VISSCH? Dat vind je morgen op de blog!

Meer VIS bij The Fish Shack

En dan zijn we alweer bij gisteren. Het laatste dagje september. Een avondje eten bij favoriet The Fish Shack in het Zeeheldenkwartier. Hier eet je heerlijk, maar ook heerlijk laagdrempelig, vis. Heb je zin in oesters of een crabburger? Hebben ze. Ga je toch liever voor een (perfecte) ceviche? Ook die vind je hier. Ik kom hier zó graag dat m’n volgende reservering alweer staat. Dus. Waar wacht jij nog op?

Zo. Dat was me het maandje wel weer! Wat er komende maand op het programma staat? Nou, morgen vlieg in naar nog altijd zonnig en warm Lissabon en de rest van de week hop ik door Europa. Dan is het tijd voor een dag of 10 vakantie en dus heel veel leuke lunches, koffies en diners in het fijne Den Haag. Daarna is het tijd voor twee weken reserve. Een grote verrassing dus!

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse