Een kijkje in het leven van een vliegende Foodie

Jes, waar zit je, is een vraag die ik regelmatig gesteld krijg. Met mijn, in februari weer terug veroverde, baan als vliegmiep ben ik zeker de helft van de tijd niet in Den Haag. Waar ik wel uithang verschilt per week. Daarom deel ik elke week een fotoverslag met jullie. Een soort Fotovlucht. Deze week? Vooral Den Haag, een heel klein beetje London Baby en Washington DC!

Maandag is het 2e paasdag. Ik begin de dag met heel goed uitslapen (want toch een beetje een jetlag) en me uitschrijven voor de wod van vandaag. Wod? Hoor ik je denken? Ja wod. Work Out of the Day. Een crossfit dingetje. Iets waar ik behalve eten en drinken ook super gek op ben. Ik train, als ik thuis ben, zoveel mogelijk bij Crossfit Ninja’s op de Binckhorst. Maar goed, vandaag dus even niet. In plaats daarvan kijken we series en beginnen we de echte dag met een special biertje bij favoriet de Huppel de Pub. Vervolgens vertrekken we naar volgende favoriet, en semi thuis, restaurant Milu.

Aangezien ik hier deze zomer 3 maanden heb gewerkt, ben ik blij met een nieuwe kaart. Vooral de aubergines en de nieuwe pizza zijn favoriet. Er is echter niet alleen een nieuwe dinerkaart, maar ook een nieuwe cocktailkaart. Cocktailmaster Dimi weet ons te overtuigen van het feit dat we deze echt moeten proeven. En aangezien wij toch weekend hebben? ;-). Ik ga sowieso voor de Chocolady, met brandy, hazelnoot likeur, chocolade ijs en slagroom (hallooooo 5 kg extra ;-)).

We krijgen ook stiekem nog een beetje Flamingo Colada. En iets met flamingo in de naam moet je proeven tech? Met Malibu, Piña Colada en ananas was dit echt een tropische verrassing. Dinsdag was het tijd voor een grote schoonmaak en woensdag vloog ik, voor 1 nachtje en via Berlijn, naar Londen. Laat aankomen en slapen in een airporthotel, dus geen stad, maar lekker typen. Mooi verslag over nieuwkomers in Den Haag. Nog niet gelezen? It’s here! 

Ik kom thuis met perfecte foodpost! Namelijk een doos vol met stroopwafels! En niet zomaar wafels. Nee, echte stroopwafels van Van Schaik. Dé Haagse wafelbakker die je deze zomer niet alleen op straat vindt, maar ook in de pop-up op de lange poten! Te lekker!

Vrijdagavond at ik met vriendinnetjes bij het altijd fijne Little V. Vooral de zeebaars met karamelsaus is bij mij favoriet!

Daarna even een kleine borrel op de Grote Markt. Ik haak op tijd af want ik vlieg de volgende ochtend vroeg naar Washington DC. Op tijd uit bed dus en tijd voor blauw! Uniform aan, glimlach op m’n gezicht en gaan met die banaan!

 

Na een drukke vlucht en heuuuuuul lang wachten bij de douane (welcome to the U. S. of A :)) aangekomen in ons fijne hotel. Een half uur later in de taxi naar studentenwijk Georgetown. We hebben nu eenmaal maar kort!

We eten een burger en drinken een wijntje, met nog een cosmo als afsluiter in het hotel. In Nederland is het intussen 4 uur, dus ja, we zijn moe. Bedtijd.

De volgende ochtend 5 uur wakker en tijd voor ontbijt. Ontbijt in een classy, sassy ontbijtzaal. Schalen vol blauwe bessen, suuuuper lekkere wentelteefjes en bagels. I want more, but am full. The tough things in life ;-).

Tijd voor some sightseeing. We beginnen met The Lincoln Memorial.

Verplaatsen ons langzaam naar the Korea memorial.

Dromen over Martin Luther King.

Om te eindigen bij de twee beste. The hill en (na even vragen waar het precies was) the Whitehouse. D.C. vond ik fantastisch. Een stad die je overal op tv ziet en hierom zo iconisch is.

Na al deze monuments verplaatsen we ons voor nog een laatste keer naar Georgetown. Voor koffie, anti Trump flyers en nieuwe Nike Metcons. En daarna? Nou, dan is de zondag, en daarmee de week, voorbij en is het tijd om naar huis te vliegen.

Zie ik je volgende week?

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse