Een kijkje in het leven van een vliegende Foodie

Jes, waar zit je, is een vraag die ik regelmatig gesteld krijg. Met mijn, in februari weer terug veroverde, baan als vliegmiep ben ik zeker de helft van de tijd niet in Den Haag. Waar ik wel uithang verschilt per week. Zo zat ik vorige week zondag heerlijk met een wijntje op het Scheveningse strand, vloog ik maandag naar Athene, dronk ik woensdag koffie bij Hometown en ging ik donderdag naar bijzonder Teheran. Om vervolgens zondags weer te eindigen op het Scheveningse strand. Dit keer voor Paasdansjes bij de Karavaan. En dat allemaal in één week! Omdat dit leven zo snel, leuk en bijzonder is wil ik jullie vanaf nu een klein beetje meenemen. Niet met ellende lange verhalen, maar in fotovlucht. Thuis en, in heerlijk vakjargon, op de route!

Maandag vlieg ik dus naar Athene om de volgende ochtend na het ontbijt te kunnen genieten van dit uitzicht. Juist #myjobisbetterthenyours

Ik eet er ijsjes.. En baal dat ik niet een nachtje langer kon blijven in deze stad waar ik zo’n ander beeld van had na de rellen een paar jaar geleden.

Maar, ’s middags word ik weer opgehaald uit mijn hotel en vlieg ik naar huis. Onderweg eten we nog spanakopita (filedeeg gevuld met spinazie en feta) en een kg aardbeien die we voor een prikkie op de kop hadden getikt. Life is good.

Woensdag ben ik thuis en struin ik de Haagse Markt af voor thee, dadels, noten  én sjaals en lange tuniekjes voor Teheran.

’s middags drink ik koffie bij Hometown.

De volgende dag is het tijd voor Teheran. Bijzonder, want zelfs met uniform moet er (bij aankomst) een hoofddoek om én een lange broek is verplicht. Eenmaal aangekomen doen we ook nog onze lange jas aan, want je billen moeten bedekt zijn. Een rare gewaarwording als westerling.

De volgende dag vertrek ik echter met hoofddoek richting de bazaar. Wat een kleuren, geuren én extreem lieve mensen. Elke paar meter hoor je, helloo! Welcome to Iran of Thank you for visiting my country. Iedereen is behulpzaam en zo geïnteresseerd in waarom we in Teheran zijn. I love it!

Ik koop een kilo baklava (met Pasen als excuus) en een kilo! verse, voor m’n neus gemaakte, pistachepasta. ZO lekker!

’s Avonds eten we bij Khoone restaurant. Hier koken ze eten zoals ze in Iran thuis doen. Er is geen kaart, dus we laten de tafel vol zetten een met een heleboel lekkers. En my, my, wat is dit genieten zeg!

De volgende dag bezoeken we, met een andere hoofddoek, de paleizen van de vroegere sjah van Iran. Weg uit de smok en in een prachtig bos voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Bijzonder, maar ook bizar om te zien hoe de tijd de rest van het land heeft veranderd.

Onze laatste stop is het bergdorpje Darband, wat letterlijk “deur naar de bergen” betekent. Hier, in wederom een compleet andere omgeving vind je theehuisjes waar mierzoete pepermuntthee kunt drinken of shisha kunt roken. Vooral jonge Iraniërs zijn hier veel te vinden. Mannen met baarden verkopen parkieten, terwijl giechelende meisjes stiekem hand in hand lopen met hun nieuwe vriendjes. Hartstikke verboden, maar wel heel schattig. Iran, je bent bijzonder.

’s Avonds vlieg ik alweer naar huis. Stiekem ook altijd weer fijn, zeker dit keer, want vriendlief is al thuis. En geloof me, met twee vliegroosters is dat vrij bijzonder de laatste tijd! Ik duik nog even m’n bed in om wat slaap in te halen waarna we ontbijten bij favoriet Club Vers.

Ik ga voor een zoete aardappel haverwafel en J. voor avocadotoast met ei & kip. It’s a type of sunday I like 🙂

’s Middags thuis ligt er een andere club op ons te wachten. De wijntjes van Wineclub! Hiermee krijgen we maandelijks een doosje wijntjes in de brievenbus. Zo proberen we onze wijnkennis een beetje te verbeteren en af en toe wat verder te komen dan een Malbec of Viognier. Vandaag drinken we drie Italiaanse rode wijnen. Yum!

We sluiten de week nog even goed af met een klein dansje bij de Karavaan. Letterlijk klein, want na een nachtje doorhalen ben ik kapot en ik lig er dus vrij snel af.

Tijd voor m’n bed. Tijd voor een nieuwe week! See you then?

 

Gegevens

--
--
--

Openingstijden

--

Prijsklasse

--