Hé bah. Het is nu écht herfst. Wat ik vandaag stiekem helemaal niet zo erg vind, want behalve sporten heb ik de hele dag heerlijk op de bank doorgebracht. Onder een dekentje een beetje aan het bijkomen van drie nachten slaaptekort ;-).

Maar gisteren vond ik het vervelender. Ik moest echt even naar de stad. En hoewel dat maar een minuut of drie fietsen is, is dat met vieze regen toch alles behalve plezant. Gelukkig gingen we de stad in met een lege maag. Wel flink gesport dus dan is het altijd tijd voor een lekker lunchje. Deze keer bij Foodzie. Een gezellige lunchroom die sinds februari op de Herengracht te vinden is. In het oude pand van het Douwe Egberts Cafe om concreet te zijn. Een hele grote verbetering!

Inrichting

Deze zomer lunchte we al een keer bij Foodzie op het terras, dat ze zowel voor het pand als in de tuin achterin hebben, en gingen toen voor lekkere BLT’s en broodjes pulled pork. Hoe verassend ook hé 😉

 Gisteren had ik echter eerst behoefte aan een vitamineboost. Het was vrijdag weer iets te gezellig geweest en dus was enige compensatie geen overbodige luxe. Foodzie bood gelukkig uitkomst, de Green Machine. Brocolli, selderij, spinazie, ananas en banaan, all blended into one green monster. Volgens J. smaakte die minder groen dan hij eruit zag en ik voelde de vitamines direct door m’n lijf gieren. Aaaah, wat kan de kleur groen je toch heerlijk gezond doen voelen hé. Fijn dat we onszelf zo af en toe lekker voor de gek konden houden. J. vond groen wat overdreven, maar kon toch ook een vitamineboost gebruiken. Mad berriesto the rescue!

Jes met sapje

Goatzie & Spizie Chicken

Ik had me voor aanvang voorgenomen nu toch echt weer eens een salade te bestellen. Of in ieder geval géén bacon. Je weet wel, in het kader van ‘de balans is de laatste tijd ver te zoeken.’  Allemaal leuk bedacht natuurlijk, maar zodra ik een broodje met geitenkaas, bacon, appel, walnoten en truffelhoning zag staan ging dat hele plan natuurlijk rechtstreeks ‘out the window’. Fail all over again. Dat terwijl ze praktisch dezelfde ingrediënten ook in een salade serveren. Tsjah. Waarom dan toch brood? Dat komt omdat ze brood van de buren, ‘Lekker Brood’, serveren. En dat is brood, zoals brood hoort te zijn. Heerlijk vers, knapperig en gemaakt met pure ingrediënten. Daar kun je toch geen nee tegen zeggen?

Goatzie

Dat brood is trouwens niet alleen te krijgen met geitenkaas hoor! J. at bijvoorbeeld de Spizie Chicken. Gemarineerde kippendijen met thaise chillisaus, komkommer en koriander. YUM! Of wat dacht je van de BLT met truffelmayo? Of Pulled pork? Of Caprese met huisgemaakte pesto? Of huisgemaakte hummus? Moet ik nog even doorgaan? Bij Foodzie heb je keuze genoeg. Niet alleen qua broodjes, maar ze serveren ook goede salades. Dat konden we zien aan de goedgevulde borden die voorbij gingen. Je kunt er zelfs een Pulled pork salade eten. Oh yes. BBQ saus in een salade klinkt mij als muziek in de oren! Of heerlijke Flammkuchen? Who can say no?

Spizie chicken

Wij kregen onze broodjes ondanks de grote honger maar net op. En hoewel ik nog heb gedacht aan een stukje cheesecake of brownietaart (de goede voornemens waren nu toch al de deur uit), paste dat er écht niet meer bij. Go here when you’re hungy dus!

Good food, good people

Ik vond Foodzie fijn. Een aanvulling op het huidige horeca-aanbod. De bediening was attent, de broodjes waren ENORM en super rijkelijk belegd. Daarnaast klopte de sfeer en hebben ze er niet teveel tafels in ‘gepropt’. Hier kun je dus wel met je eigen tafelgenoten praten zonder dat je continu wordt afgeleid door de gesprekken aan de tafel naast je. Ze hebben heerlijke koffie en voor als je iets langer wil blijven zitten, ook lekkere wijn en echte Haagse Kompaantjes. Verder heb je niks nodig toch?

kofiie

Je vindt Foodzie op Herengracht 12A. Ze zijn 7 dagen per week geopend voor ontbijt en lunch. Maandag t/m vrijdag van 8.00 – 18.00 uur, zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en zondag van 10.00 – 15.00 uur. Je kunt er ook gerechtjes afhalen of, wanneer het echt hard regent (of je bent extra lui),laten bezorgen.

GegevensOpeningstijden

Prijsklasse