Kleine, fijne restaurantjes met gekke, bijzondere wijntjes en plankjes vol lekkers om te delen. Je kunt denken dat we er al genoeg van hebben, maar daar ben ik het he-le-maal niet mee eens. Want zeg nu zelf, wat is er nou fijner dan de hele tafel vol zetten vol overheerlijke gerechtjes om te delen. Ik zeg niks. Nouja, een lekker wijntje en een zonnetje erbij doen ook wonderen, maar dat terzijde! Bij nieuwkomer Ñ heb je het allemaal. Een heerlijke nieuweling op een nog fijnere plek!

Restaurant Ñ in de Nobelstraat

In een prachtig hoekpandje in de Nobelstraat (mag ik hier wonen alstublieft?) opende enkele weken geleden restaurant Ñ haar deuren. Een kleine, knusse restobar waar je bij mooi weer heerlijk op het fantastische terras kunt zitten, of bij écht Hollands hondenweer binnen neer kunt ploffen (naast de hele coole huiskat). Het laatste was bij ons het geval. We kwamen net terug uit de Filipijnen en hadden intens geluk. Juist, geluk als in thuiskomen met 14 graden en een soort code geel en dan ook nog eens geen jas bij je hebben. Dat soort geluk. Omdat we na een reis van meer dan 24 uur (lang leve de bios vlakbij Manilla airport) écht geen zin hadden om te koken besloot ik dat we gelijk een nieuwe Haagse parel moesten gaan ontdekken. Met gevaar voor eigen leven, dat wel. De takken waaide over straat, maar gelukkig wisten we nét droog over te komen, drie minuten later barste het noodweer weer los.

Eerlijk zullen we alles delen

Op de kaart van Ñ vind je twee soorten gerechtjes. Gerechtjes om te delen (en mee te beginnen) én gerechtjes die kunnen dienen als hoofdgerecht, maar eigenlijk het formaat hebben van een voorgerecht. En deze, heel gek, kun je dus ook perfect delen. We bestellen 2 plankjes. Ééntje met Spaanse kazen en ééntje met charcuterie, maar krijgen een tafel vol. De kazen zijn yum en ook de verschillende vleeswaren smaken perfect, maar de porties zijn misschien een tikkeltje te groot voor twee personen. Normaal niet erg, maar we wilden nog zoveel andere dingen proberen!

Kiezen is voor ons bij deze gerechtjes van restaurant Ñ namelijk heul lastig. Ik ben namelijk gek op pulpo, maar voor gegrilde sardines mag je me ook wakker maken. Vriendlief is een echte carnivoor en gaat al watertanden bij de gedachte aan Mangalacia buikspek, Iberische lamsribben met sherry glazuur of rubra gallega runderlende. Na een goede 3 weken Philipino power (rijst, rijst en nog eens rijst), kunnen we niet wachten.

Spaans eten, Portugees drinken

Twijfel alom dus. Met een al redelijk gevulde maag kiezen we beiden één gerechtje. Dat wordt (natuurlijk) de pulpo, gegrild en geserveerd met anijs-aardappeltjes, harissa, olijven en rozijnen, en de Iberische lamsribben met sherry glazuur en geroosterde maissalade. Met nog een flesje van de Casa da Passarella duo a descoberta. Een voor ons (en helaas ook voor de bediening) onbekende Portugese wijn die gelukkig wel fantastisch smaakt. Evenals de pulpo en de lamsribben trouwens. De pulpo is me-ga vers en perfect gegrild en het lamsvlees valt al van het bot als je ernaar kijkt. Winnaars dus!

 

Gegevens

Nobelstraat 22
2513 BD Den Haag
070 444 3303
https://www.facebook.com/nrestobar/

Openingstijden

Di t/m woe: 16.00 - 0.00 uur
Do t/m za: 16.00 - 01.30 uur
Zo: 16.00 - 0.00 uur

Prijsklasse

€€