Dat Simonis in Den Haag, en ver daarbuiten, een wel bekende naam is, kan je niet zijn ontgaan. Wie ging er vroeger niet even uitwaaien op het strand en daarna lekkah een vissie halen bij Simonis. Of je nu in de haven, in de stad of op de boulevard zin hebt in een portie kibbeling, of toch iets meer op stand wil eten bij Catch, Simonis “has got you covered.” Maar er is meer! Vanaf vandaag kun je bij de nieuwste telg van Simonis, Encore, terecht voor zowel vis als vlees! Gevalletje schoenmaker blijf bij je leest of juist een schot in de roos?

Encore by Simonis

Zo heet het aller- allernieuwste restaurant van Simonis. In de oude visafslag vind je een enorm restaurant, lees 300 zitplaatsen binnen én 250 stoeltjes buiten, waar Simonis weer de sterren van de hemel kookt. Natuuurlijk serveren ze je nog steeds de allerlekkerste visjes maar wel met een “Asian touch”. Zoals? Nou wat dacht je van sashimi van coquille, dagverse kreeft, een superduper hippe pokebowl, of een spike Brasem. Yes please!

Foto: Encore by Simonis

Fish & Meat!

Als je niet zo’n viseter bent, ben je de afgelopen vier generaties Simonis-en waarschijnlijk met een grote boog om alle familierestaurants heen gelopen. Geen graten op je bord am I right?! Bij Encore by Simonis kun je vanaf vandaag echter met een gerust hart naar binnen lopen. Naast een enorm scala aan overheerlijke verse visgerechtjes serveren ze hier namelijk ook heel veel vlees! Zin in Asian style steak tartare? No problem. Beef Tataki met ponzu? Crispy duck salad? Of toch die ene dry aged tomahawk van ruim een kilo? Gegrild op de houtskoolgrill kan dat niet anders dan een ultiem feestje zijn.

Foto: Encore by Simonis

130 wijnen en 30 champagne

Ik ben gek op eten, maar misschien wel even gek op wijn (en bubbels!). Keuze uit alleen een Chardonnay of een Sauvignon Blanc maakt me diep ongelukkig. Bij Simonis zal ik echter eerder last hebben van keuzestress. Met 20 open wijnen en zo’n 130 wijnen op fles weet ik niet meer welke kant ik op moet. Ga ik voor rood, wit of toch een bubbel? Vier ik vakantie in Zuid Africa of toch in het prachtige Argentijnse Mendoza? Of blijf ik dichter bij huis en ga ik voor favorieten uit ‘Foodloving’ Italië. Simonis heeft het allemaal! Ben je niet zo’n wijndrinker (gekkie)? Niet getreurd, mijn favoriete cocktail (de espresso martini) zag ik ook al voorbij komen op Instagram.

Foto: Encore by Simonis

Vanaf vandaag geopend!

Vanaf vandaag, dinsdag 11 juli 2017, is Encore by Simonis officieel geopend en kun je komen proeven van de super gevarieerde kaart. Ik ben benieuwd. Gaat de familie Simonis haar ambitie waarmaken? Naast dé naam voor Scheveningse vis ook een echte hotspot voor carnivoren worden? Ik ben in ieder geval heel benieuwd, dus to be continued? Laat je het me weten als jij bent geweest?

 

Gegevens

Dr Lelykade 5
2583 CL Scheveningen

070 306 0070
http://encore-bysimonis.nl

Openingstijden

Zo t/m do: 17.00 - 01.00 uur
Vrij t/m za: 12.00 - 01.00 uur

Prijsklasse

€€-€€€