Met een die-hard vleeseter in huis is het niet altijd makkelijk om er af en toe een vegetarisch maaltje doorheen te krijgen. Het maakt niet uit welk gerecht ik opnoem, de reactie is altijd “en dan lekker met spekjes erdoor?”. Of biefstuk, of kip. Het maakt niet uit. Zolang het dagelijkse portie vlees maar op tafel verschijnt. Maar de afgelopen tijd probeer ik steeds vaker gerechtjes van de Vegetarische slager op tafel te zetten. En met succes. De kipstukjes, maar ook de shoarma vallen in de smaak. Al gaat het uiteraard wel compleet tegen de principes in ;-))

Toen we vrijdag klaar waren met een ontiegelijk zware WOD (iets met Crossfit waar ik jullie niet teveel mee wil vermoeien) had ik honger. Heeel veel honger. Ken je dat? Dat je zo’n zware training hebt gehad dat je gewoon kan blijven eten? Energie om te koken hadden we beide niet meer en dus stelde ik voor even een broodje karma te gaan halen bij de Vegetarische snackbar. Je begrijpt. De reactie was niet bijzonder enthousiast, maar, moe van de work-out, kreeg ik het er toch doorheen ;-).

De Vegetarische snackbar

De Vegetarische snackbar zit in een rijtje ‘vreettentjes’ waar je normaal eigenlijk liever niet eet. Ik heb het over het rijtje tegenover station Holland Spoor. Niet de meest aantrekkelijke plek om je avondeten te scoren denk je misschien, maar de vegetarische snackbar is toch écht een ander verhaal. Zou zijn ze bijvoorbeeld tweemalig winnaar van de Vegan awards en bieden ze dus naast heeel veel vegetarische opties ook een groot aantal vegan opties. Ook dit jaar zijn ze trouwens weer genomineerd! Een goed milieuvriendelijk avondje dus (zeker aangezien we Tony Chocolonely hadden ingeslagen voor tijdens ons bank-hang-avondje ;)).

De Vegetarische snackbar biedt eigenlijk alles wat een normale snackbar ook doet, maar dan vegetarisch. Hamburgers, kroketten en karma. En voor de karma gingen wij. Want hé, iedereen kan wel een beetje extra positieve karma gebruiken ;-).

vegetarische snackbar

Broodje Karma

Karma is een plantaardige shoarma. Die hier, net als in de doorsnee shoarmazaak, gewoon aan het spit draait. Je kunt de karma eten als een broodje, maar ook net als wij deden in een Kapkarma. De vegetarische kapsalon dus. Verse, krokante frietjes met karma, een heerlijke knoflooksaus, een flinke hoeveelheid sambal, sla en de keuze tussen vegetarische of veganistische kaas. Voor als je het geheel helemaal plantaardig wil houden. Omdat ik de meeste veganistische kazen net niet helemaal naar kaas vind smaken gingen wij voor de vegetarische variant.

We namen het geheel mee naar huis waar ik enthousiast, en J ietwat sceptischer aan onze diervriendelijke maaltijd begonnen. ‘Dit is eigenlijk best lekker’ hoorde ik al snel naast me. Top, de eerste indruk is goed. Met de honger die we beide hadden schoven we, de toch ruime portie, in korte tijd naar binnen waarna we beide tot de conclusie kwamen dat dat gevoel dat je normaal gesproken hebt na het eten van een kapsalon, je weet wel, dat bleghhhh ik heb teveel vette zooi naar binnen gewerkt gevoel, volledig ontbrak. We zaten lekker vol, dat wel. Maar op een fijne manier. Fijn! Daarnaast is de plantaardige variant van shoarma ook nog eens erg eiwitrijk en dus ideaal voor de sporters onder ons. De patatjes moet je dan wel even wegdenken ;-). Je begrijpt trouwens, of het nu een kapsalon of een Kapkarma is, die dingen zijn niet fotogeniek. Niet een klein beetje niet, maar helemaal niet. De foto heb ik dus achterwege gelaten. Zelf gaan kijken dus ;-).

vegetarische snackbar 2

Zelfs carnivoren zijn fan!

Vriendlief was achteraf eigenlijk best wel te spreken over de Kapkarma. En ik denk dat eigenlijk iedereen dat wel zou zijn. Zelfs de meest sceptische, die-hard vleeseters vinden dit volgens mij lekker. Een vegetarische snackbar heeft net als eigenlijk alles waar je het woord vegetarisch voor plakt een beetje een ‘geitenwollensok’ imago. En wellicht zit daar ook her en der wel een kern van waarheid in. Een aantal van de klanten die tegelijkertijd met ons in de snackbar stonden zouden wij normaal gesproken niet snel tegenkomen. Neemt niet weg dat het eten heerlijk én eerlijk is en dat dat dus voor iedereen is.

Kom je dus volgende keer aan op station HS en heb je honger? Ga dan niet voor een broodje shoarma, maar trek je geitenwollen sokken aan en ga voor een broodje Karma. Ik ben er echt van overtuigd dat vrijwel iedereen dit heerlijk vindt!

Gegevens

Vegetarische snackbar
Stationsplein 5A (bij Den Haag Holland Spoor)

Thuisbezorgen ook mogelijk.
070 305 0030
www.devegetarischesnackbar.nl

Openingstijden

Dagelijks van 11.00 - 22.00 uur

Prijsklasse