Speciaal bieren zijn hot! Wat zeg ik, speciaal bier brouwen is even hotter! Waar vroeger alleen grote brouwerijen als Heineken en Grolsch het voorrecht hadden om hun ‘hopmeisters’ goudgele rakkers tevoorschijn te laten toveren, gaat tegenwoordig heel Nederland in de keuken aan de slag. Je koopt zelfs bij de Hema een ‘brouw je eigen bier pakket’, maar of dat ook écht lekker wordt? Resultaat? Een wereldwijd tekort aan hop, maar ook een heleboel nieuwe, mooie bieren van talentvolle smaakmakers. En laat één van die smaakmakers nou ook nog uit Den Haag komen! Daar moest ik natuurlijk meer van weten!

Foto: EIBER Bier

Foto: EIBER Bier

Een tijdje geleden kwam ik EIBER Bier tegen op Instagram. Haags bier, zag ik in het profiel. Say what? Dan zou ik er toch van gehoord moeten hebben? Na regelmatig foto’s voorbij te hebben zien komen stuurde ik toch maar eens een berichtje. Wat bleek? Brouwer Jasper van den Burg moest nog beginnen aan zijn eerste grootschalige brouwproces waarbij hij in plaats van enkele tientallen liters, 500 liter zou gaan produceren. Nu, circa acht weken later, zijn zijn eerste flesjes gebotteld én te koop bij bijvoorbeeld Slijterij Markthof.

Ik sprak vandaag met Jasper af en heb zojuist mijn eerste EIBER biertje gedronken. En ik moet zeggen, die was heerlijk! Een lekker zomers biertje. Fris, fruitig, maar wel lekker hoppig. Geef overheersende smaken, maar toch bijzonder. Een bier dat anders is dan alle anderen. Ook het logo, en daarmee het etiket, is écht Haags. Een grafisch weergegeven Ooievaar, waar EIBER overigens een ander woord voor is, laat namelijk perfect de herkomst zien.

EIBER Bier is wat mij betreft een prachtige toevoeging op het, nog enigszins beperkte, Haagse bierlandschap. En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Jasper vertelde dat het de afgelopen dagen nogal gekkenhuis is geweest. Iedereen is enthousiast, de verkoop gaat als een speer, afzetlocaties vermeerderen én hij heeft alweer een nieuw productieproces van dit keer 1000 liter in de planning. Als dat geen gouden start is weet ik het ook niet! Wat hij na die 1000 liter gaat doen? Een donker biertje brouwen, maar voorlopig eerst lekker genieten. Dit weekend kun je EIBER proeven én Jasper ontmoeten tijdens het lanceringsfeestje zaterdag bij de Gekke Geit of op de Pure Markt in het Zeeheldenkwartier op zondag.

EIBER Bier

WIN!

Drink je EIBER liever thuis? You’re in luck! Ik mag van Jasper namelijk een fles weggeven. En niet zomaar één, nee, een extra grote. Maar liefst 750 ml van het nieuwste Haagse Bier kan van jouw zijn! Hoe? Ga naar Facebook of Instagram en doe mee aan e actie. Voor je het weet geniet je net als ik in de zon van een heerlijk koppig EIBER biertjuh!

Gegevenswww.eiberbier.nl

Openingstijden

Prijsklasse