Bij het uitzoeken van een leuk restaurant denk je waarschijnlijk niet snel aan een school. Toch zijn er een aantal onderwijslocaties in Den Haag die meer dan de moeite waard zijn! Zo ook de diverse restaurants op de Hospitality Campus van het ROC Mondriaan op de Koningin Marialaan. Een plek die voor mij een bijzondere lading heeft. Jaren geleden heb ik hier namelijk de opleiding Horeca Ondernemer Manager gevolgd. En in tegenstelling tot vele andere opleidingen, draaide het hier allemaal om praktijk. Diverse weken per jaar werkte we in een restaurant, andere dagen zaten we in een wijnkelder om een wijnbrevet te halen. Klinkt niet vervelend toch?

Een nieuwe moderne uitstraling

Het afgelopen jaar is de locatie grondig verbouwd en hebben de klassieke, ietwat gedateerde restaurants plaatsgemaakt voor een drietal moderne eetgelegenheden. Ieder met een geheel eigen thema. Onder de noemer invitez kun je als gast terecht bij Imagine, Orchard of Classique. Een klassieke setting en fine dining vind je, heel verrassend, bij Classique en voor een biologische lokale keuken neem je plaats naast de groene moswand bij Orchard. Bij Imagine kun je zomaar binnenlopen voor ontbijt, lunch of diner. Of deelnemen aan een bijzondere dinnershow, zoals degene waar ik gisteren voor uitgenodigd was.

Samenwerken voor de ultieme gastbeleving

Tijdens de dinershows zijn niet alleen de leerlingen van de horecatak hard aan het werk om je bijzondere gerechten voor te schotelen en je als gast in de watten te leggen, nee er is ook entertainment! Een wat vreemde eend in de bijt wellicht, maar op de campus vind je ook de Dutch Academy of Performing Arts. Een opleiding waar een getalenteerde jongeren met een passie voor zang en dans worden getraind voor een baan in de kunsten. Lange, uitputtende dagen zorgen ervoor dat zij uiteindelijk hun droom waar kunnen maken. En tijdens de dinershows kijken ze alvast vooruit naar die toekomst. De passie spat er vanaf en dat is erg leuk om te zien. Een beetje down? Kijk, luister & beleef de optredens voor een paar minuten en je bent gelijk happy ;-).

Tussen de gangen door genoten we continu van leuke optredens. Van échte musical-liedjes tot klassiekers uit ‘the Lion King’, het niveau lag bijzonder hoog en zorgde voor een ontspannen sfeer. Niet alleen bij de gasten, maar ook bij de leerlingen in de bediening en keuken. Dansjes in de open keuken liet iedereen merken dat ook zij het bijzonder naar hun zin hadden.

Culinair van hoog niveau

Maar genoeg over school en meer over eten. Want, wat voor iets eet je dan op zo’n school? Hoor ik je denken? Nou, vaak best bijzondere gerechten! Leerlingen moeten immers diverse kooktechnieken oefenen en de culinaire resultaten ervan vind je op jouw bord! Zo begon het diner gisteravond met een tartaar van hert & rode biet. Klinkt niet slecht toch? Dat was het ook zeker niet. De amuse werd gevolgd door een bijzondere cannelloni. Één gemaakt van tonijn, geserveerd met safraanrisotto en zoetzure komkommer. Ik zei toch al dat je hier geen standaard biefstukje geserveerd krijgt? Dat ligt overigens wel aan het restaurant dat je kiest, zo is er voor elk iets wils!

De menu’s worden trouwens vaak door de studenten samengesteld. Zo leren ze de balans van het menu kennen en kiezen voor goede wijn/spijs combinaties. Everything is a learning process. Als tussengerecht werden lauwwarme zalm & coquilles met een crème du Barry. Een romige bloemkoolsaus. De coquilles waren goddelijk. Perfect gebakken en gleden, samen met de Chenin Blanc uit Zuid Afrika, perfect naar binnen. Complimenten!

Als hoofdgerecht werd een langzaam gegaarde kalfslende geserveerd. Met een romige saus van morilles, groene asperges en pommes Anna. Klassieke bereidingswijze die zorgde voor een schilderij op het bord. En, zeker ook geen straf om te eten! Deze gang werd geserveerd met een Cabernet sauvignon, eveneens uit Zuid Afrika. Nomnomnom. I wanted more!

En meer kregen we zeker! We sloten de avond af met een flinke, maar prachtig glanzende, tarte tatin. Zoete appel op een krokant laagje bladerdeeg welke je samen met het specerijen roomijs en gebrand schuim meenamen in culinaire extase.

Waarom eten bij één van de restaurants van Invitez?

De komende tijd organiseert Invitez diverse evenementen. Van dinnershows tot high teas, door de leeromgeving zijn het allemaal bijzondere ervaringen. Het eten bij één van de restaurants kan ik je zeker aanbevelen. Niet alleen omdat je hier voor weinig (lees circa €15,00 voor een 4-gangen diner afhankelijk van het restaurant) heerlijk eet, maar ook omdat het leuk is een keer een uitstapje te maken van de klassieke horeca.

Enthousiast geworden? Op http://leerwerkbedrijven.rocmondriaan.nl/invitez/ vind je alle restaurants en kun je online reserveren. Let wel op, de restaurants zijn tijdens de schoolvakanties gesloten! Je kan trouwens ook een nachtje blijven slapen. De hotelkamers zijn ook compleet gerenoveerd en doen niet onder aan menig 4 of 5 sterren restaurant.

Note: Ik word regelmatig uitgenodigd om te komen proeven bij diverse restaurants. Hoewel ik altijd graag op deze uitnodigingen inga, wil dit niet zeggen dat ik er altijd een blog over schrijf. Op Haagse Foodie schrijf ik over concepten waar ik oprecht enthousiast over ben, de mening van Haagse Foodie is niet te koop.

 

Gegevens

Invitez
Koningin Marialaan 9
2595 GA Den Haag
+31 088 666 3313
http://leerwerkbedrijven.rocmondriaan.nl/invitez/

Openingstijden

Afhankelijk van restaurant & schoolvakanties

Prijsklasse